Ajánló Átólzéig A IV. Magyar Gasztronómia Napja kétnaposra bővül, és Magyarország egyik legnagyobb, határokon is átívelő gasztronómiai rendezvényévé válik. Szerkesztő : Asztalos István Közzétéve: 2024-12-18 8 perc átlagos olvasási idő 0 407 Oszd meg Facebook Oszd meg Twitter Oszd meg Google+ Oszd meg Reddit Oszd meg Pinterest Oszd meg Linkedin Oszd meg Tumblr Harmadszor rendezik meg a Szamos Tányérdesszert versenyt, és két új versennyel várják a bármixereket, a Magyarország Itala koktél-, és a látványos mixerversennyel, de indul a kereskedelmi főzdék részére a „Magyarország Itala 2025” pálinkaverseny is. Az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesülete, a Szolnoki Szakképzési Centrum, a Debreceni Egyetem és a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai államtitkársága öt izgalmas versenyt hirdet 2025-re, mellyel a IV. Magyar Gasztronómia napját színesítik majd. A „Szamos Mátyás – Tányérdesszert verseny” harmadik alkalommal kerül megrendezésre, nemzetközi résztvevőkkel. A „Magyarország Itala 2025” koktél- és pálinkaversenyek célja, hogy népszerűsítsék a hazai italok fogyasztását és a magyar alapanyagok kreatív felhasználását. Emellett egy rajzpályázat is várja a diákok kreatív munkáit, mellyel a gasztronómia irányába igyekeznek terelgetni őket. Szamos Tányérdesszert verseny 2025 Az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesülete, a Szolnoki Szakképzési Centrum és a Debreceni Egyetem harmadik alkalommal hirdeti meg a „Szamos Mátyás – Tányérdesszert versenyt”. A versenyre a világ minden tájáról, különösen az elcsatolt területekről és a diaszpórából várják a jelentkezőket. A versenyen öt elemből álló, innovatív tányérdesszerteket lehet nevezni, kötelezően használva a megadott alapanyagokat, mint a Naszálytej Zrt. Tarka natúr joghurt, a Szatmári malom lisztjei, és bármely hazai BIO alma. Az ízesítéshez az Univer Zrt. Erős Pista termékét és uniós oltalom alatt álló pálinkát kell használni. Magyarország Itala 2025 koktélverseny A Magyarország Itala 2025 koktélverseny célja, hogy új receptúrákkal és látványos technikákkal gazdagítsa a hazai koktélfogyasztást. A verseny bemutatja Magyarország kiemelkedő alapanyagait és gasztronómiai értékeit, hozzájárulva az ország gasztronómiai és turisztikai vonzerejének erősítéséhez. A versenyzők három feladatot teljesítenek: alkoholmentes és alkoholos koktél készítése, valamint meglepetés dobozból történő koktél készítése. A nevezési határidő 2025. február 15., a döntő időpontja pedig 2025. április 26–27. lesz Szolnokon. Magyarország Itala 2025 „Flair” mixerverseny A Magyarország Itala 2025 „Flair” koktélverseny célja, hogy a versenyzők látványos koktélshow keretében mutathassák be kreativitásukat és technikai tudásukat, miközben főelemként csak magyarországi termelésből származó italokat használhatnak. Zsűrielnök: Lajsz András. A döntő 2025. április 27-én lesz, a Debreceni Egyetem Szolnok Campusán. Nevezni 2025. február 15-ig lehet, a www.magyarorszagetele.hu/magyarorszag-itala-2025-versenykiiras/ weboldalon keresztül. Magyarország itala 2025 pálinkaverseny Az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesülete, a PAVLINKUM, a Scientia Pálinka és a GresInox Kft. pálinkaversenyt hirdet, melyre kereskedelmi pálinkafőzdék nevezhetnek tiszta és érlelt gyümölcspálinkáikkal. A nevezési határidő 2025. február 2., a díjátadó ünnepség pedig 2025. április 26-27-én kerül megrendezésre Szolnokon. A „Magyarország Itala 2025” pálinkaverseny célja, hogy kiemelje és népszerűsítse a magyar pálinka hagyományait és kiváló minőségét. További célja, hogy támogassa és elismerje a hazai pálinkafőző mesterek munkáját, ösztönözze az innovációt, és elősegítse a magyar pálinka piaci jelenlétét, mind hazai, mind nemzetközi szinten. A verseny hozzájárul továbbá Magyarország gasztronómiai és turisztikai vonzerejének erősítéséhez. A pálinkaversenyről bővebben: www.magyarorszagetele.hu/magyarorszag-itala-2025-versenykiiras/ Pályaorientációs rajzverseny 2025 A Magyarország étele szakácsverseny keretében rajzpályázatot hirdetnek „A puszta kincsei – Hagyományok nyomában” címmel. A pályázatra három korcsoportban várják a diákok kreatív munkáit, amelyek a magyar puszta szépségét és hagyományait ábrázolják népi motívumok felhasználásával. Az eredeti alkotásokat postai úton kell beküldeni 2025. március 21-ig, a nyerteseket a Magyarország Étele 2025 díjkiosztó ünnepségén hirdetik ki. A zsűri minden korcsoportban a legjobbnak ítélt 3-3 alkotást díjazza. Zsűrielnök: Pavlicsek Csaba A teljes versenykiírások elérhetők a www.magyarorszagetele.hu weboldalon. ***
Hrúz Mária konyhájában főzték meg Petőfi kedvenceit Szalkszentmárton fontos helyett foglal el Petőfi életében: apja egy időben itt bérelt vendégfogadót és …
Tökéletes halloween-i vendégváró receptek Ma már hazánkban is egyre jobban elfogadott, hogy október végén az őszi faleveles dekorációk …
Zúg a füle? Több betegség is okozhatja Zúgás, csengés, ciripelés, duruzsolás – ha tapasztalta már ezeket a hangokat egy csendes szobában …
Újabb vadasparkot támogat a METRO Az állatok világnapjának alkalmából, október 6-án kötött együttműködési megállapodást a METRO Nagykereskedelem és a …