Főoldal Hírek Csőposta   A héten ismét három magyar fiatal tehetségnek szurkolhatunk!

  A héten ismét három magyar fiatal tehetségnek szurkolhatunk!

3 perc átlagos olvasási idő
0
1,112
 ehaccp_topbanner3.jpg

Október 6-8. között ismét Prága ad helyszínt a világszövetség európai kontinentális elődöntőjének a WACS Global Chef Challege-nek (felnőtt szakács), a WACS Global Pastry Chef Challenge-nek (cukrász) és a WACS Young Chef Challenge-nek (junior szakács) , ahol kiderül, hogy kik csatlakoznak még a tavalyi évben már továbbjutást nyert nemzetek mellé.

 

A tavalyi szabálymódosítások még szorosabbá és izgalmasabbá tették a versenyt, hiszen az erfurti kulináris olimpián és a luxembourgi kulináris világbajnokságon (2016-ban Erfurt, 2018-ban Luxembourg, két évenként felváltva) a nemzeti válogatottak élő melegkonyhás versenyprogramja alapján, szakácsok esetében az első 12, cukrászoknál és junior szakácsoknál pedig az első 2 nemzet automatikusa kvalifikálja magát világdöntőbe.

 

A tét ismét nagy, hiszen csak 3-3-3 fő szerezhet jogot a továbbjutásra Prágából, 1 észak-, 1 közép- és 1 dél-európai a három kategóriában, a 2018-as Malajziai világdöntőre, melynek helyszíne a 105 országot és 10 millió séfet felölelő WorldChefs (WACS) világkongresszusa lesz.  A felkészülés gőzerővel folyik, van, aki már ismerős lehet, és van, aki most indult először hazánk színeiben. Tehetséges magyar fiatalok, akik nem először lépnek be egy versenykonyhába, hogy közönség előtt mutassák meg, hogy mit tudnak.

 

Adamek Balázs (Székesfehérvár) a szakácsok, Maczák Anna (Budapest) a cukrászok és Hack Barnabás (Budapest) a junior séfek között „lép a versenykonyha falai közé”, hogy megcélozza a továbbjutást az őt segítő commis-ja, azaz fiatal segítője oldalán.

 

Hajrá fiatalok!

 

 

 

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Csőposta

Cikk ajánló

II. Magyar Gasztronómia napja: Mérföldkő és országokat átölelő siker

Szombaton rendezték meg Felcsúton a II. Magyar gasztronómia napja című rendezvényt, melyne…