Főoldal Hírek Csőposta Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás

Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás

3 perc átlagos olvasási idő
0
1,389
 ehaccp_topbanner3.jpg

2017. szeptember 20-24-én izgalmas kihívással kezdődött az idei tanévünk. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara iskolánkat, a BVHSZC Szamos Mátyás Szakgimnáziumát és Szakközépiskoláját kérte fel látvány- és háttérkonyhájuk szervezési és lebonyolítási munkájának szakmai segítésére.

 

Kis csapatunk – Várhelyi Miklós és Pavlicsek Csaba szakoktatók irányításával és hat tanulóval: Rajzer Dávid, Spekova Friderika, Stipkovits Dorina, Szekeres Krisztián, Takács Miklós Márton, Végh Máté Gyula – lelkesen vágott bele a munkába. Tanítványaink a háttérmunkától a látványkonyhai szakmai bemutatókig minden folyamatban részt vehettek és sok tapasztalatot, élményt és gratulációt gyűjtöttek be a hét folyamán.

 

Pavilonunkban kiállítottak és bemutatót tartottak a mezőgazdaság és az élelmiszeripar legkiválóbb magyar képviselői. A húsipar, a zöldségtermesztés, a biotermékek, a korszerű és egészséges alapanyagokat gyártó vállalatok kavalkádját segíthettük.

 

Az ezernél több látogató kóstoltatása mellett jutott időnk kapcsolatteremtésre és a vendégekkel folytatott beszélgetésre is.

 

Számomra a legkedvesebb pillanatok azok voltak, ha tanítványainkat iskolánkról kérdezték, s ők büszkén mesélték, honnan jöttek.

 

Megtiszteltetés volt részünkre, hogy a világhírű Wagyu beef bemutató pavilonjába a japán chef meghívta csapatunkat díszvendégnek. Ott is sok újdonsággal ismerkedhettünk meg.

 

Számunkra nagyon sok élményt és tanulást jelentett ez a munka. Házigazdáink köszönetéből, a sok vendég elismeréséből joggal gondolhatjuk azt, hogy sikeres volt a részvételünk.

 

Várhelyi Miklós

 

További képek IDE KATTINTVA elérhetők!

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Csőposta

Cikk ajánló

Az Országos Étterem Hét közönségdíjasai áprilisban fix áras menüvel várják a vendégeket

Az Országos Étterem Hét vendégei által legjobbnak ítélt 22 étteremben április 15. és 21. k…