Főoldal Hírek Csőposta Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás

Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás

3 perc átlagos olvasási idő
0
1,307
 ehaccp_topbanner3.jpg

2017. szeptember 20-24-én izgalmas kihívással kezdődött az idei tanévünk. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara iskolánkat, a BVHSZC Szamos Mátyás Szakgimnáziumát és Szakközépiskoláját kérte fel látvány- és háttérkonyhájuk szervezési és lebonyolítási munkájának szakmai segítésére.

 

Kis csapatunk – Várhelyi Miklós és Pavlicsek Csaba szakoktatók irányításával és hat tanulóval: Rajzer Dávid, Spekova Friderika, Stipkovits Dorina, Szekeres Krisztián, Takács Miklós Márton, Végh Máté Gyula – lelkesen vágott bele a munkába. Tanítványaink a háttérmunkától a látványkonyhai szakmai bemutatókig minden folyamatban részt vehettek és sok tapasztalatot, élményt és gratulációt gyűjtöttek be a hét folyamán.

 

Pavilonunkban kiállítottak és bemutatót tartottak a mezőgazdaság és az élelmiszeripar legkiválóbb magyar képviselői. A húsipar, a zöldségtermesztés, a biotermékek, a korszerű és egészséges alapanyagokat gyártó vállalatok kavalkádját segíthettük.

 

Az ezernél több látogató kóstoltatása mellett jutott időnk kapcsolatteremtésre és a vendégekkel folytatott beszélgetésre is.

 

Számomra a legkedvesebb pillanatok azok voltak, ha tanítványainkat iskolánkról kérdezték, s ők büszkén mesélték, honnan jöttek.

 

Megtiszteltetés volt részünkre, hogy a világhírű Wagyu beef bemutató pavilonjába a japán chef meghívta csapatunkat díszvendégnek. Ott is sok újdonsággal ismerkedhettünk meg.

 

Számunkra nagyon sok élményt és tanulást jelentett ez a munka. Házigazdáink köszönetéből, a sok vendég elismeréséből joggal gondolhatjuk azt, hogy sikeres volt a részvételünk.

 

Várhelyi Miklós

 

További képek IDE KATTINTVA elérhetők!

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Csőposta

Cikk ajánló

Magyarország étele 2023.: Alig egy hétig lehet már csak a nevezéseket leadni!

Már csak pár napja maradt annak, aki nevezni szeretne a Magyarország étele 2023. szakácsve…