Főoldal Hírek Színes Magyar séfek a WACS Global Chef Challenge világdöntőjén

Magyar séfek a WACS Global Chef Challenge világdöntőjén

16 perc átlagos olvasási idő
0
2,463
 ehaccp_topbanner3.jpg

Frissítve: 2016. 9. 30. 11:52

Magyar séfek és cukrászok szerepeltek eredményesen a világdöntőn

A 105 tagországot és közel 10 millió séfet, gasztronómiai szakembert átölelő World Association of Chefs Societes (WACS) által idén Thessalonikiben, szeptember 25-től 27-ig megrendezésre kerülő világdöntőn két magyar is képviselte hazánkat: Elek Richárd (Fausto’s, Budapest) a szakácsok között, Domonkos Dávid (Sugar! Design Cukrászat, Budapest) pedig a cukrászok között mérte össze tudását a világ minden tájáról érkező versenytársaival.

A Világdöntőbe jutott 20 ország közül, melegkonyhás szakács kategóriában Elek Richárd és commis-ja Hack Barnabás 11. helyezést, cukrász kategóriában pedig a bejutott 10 ország között Domonkos Dávid és commis-ja Kiss Dániel 6. helyezést ért el.

Tavaly októberben Prágában rendezték a WACS közép-európai döntőjét, ahol a három versenyben – szakács, junior szakács és cukrász – összesen 4-en nyerhettek kvalifikációt a 2016-os világdöntőre. Különösen jól sikerült ez a megmérettetés nekünk, magyaroknak is, hiszen először sikerült világdöntőbe jutni, és rögtön két versenyben is.

Nem kevés munka és felkészülés áll a versenyzők mögött, hiszen március óta gyakorolnak, és tökéletesítik a versenyfeladatukat.

A szakácsoknak 4 fogást kellett elkészíteni, 12 főre, 5 óra alatt. Az alapanyagok között kötelezően szerepelnie kellett többek között a libamájnak, a skót lazacnak és fésűkagylónak, a holland borjúnak, illetve a Valrhona csokoládénak.

A cukrászok előtt sem állt kisebb kihívás, mint elkészíteni egy legalább 60 cm-es díszmunkát, tányérdesszertet 6 főre és 1 db gateaut (tortát) 8 főre. Domonkos Dávid a felkészülést májusban Malájziában kezdte meg, hiszen a csokoládé artisztika ilyen szintjét hazánkban már nem lehet fejleszteni. Így került ki az Academy of Pastry Arts Malaysia-ba.

A döntőben a séfek és cukrászok munkáját már commis-k is segítették, így Elek Richárd fiatal segítője a már Prágában is szerepelt Hack Barnabás (junior szakácsok között lett 3.), Domonkos Dávidé pedig Kiss Dániel (Kiss Családi Cukrászat, Lajosmizse).


Frissítve: 2016. 9. 29. 18:52

Megvannak a hazai vonatkozású eredmények !

Elek Richárd Chef – Hack Barnabás commis a 11.helyezést 
érte el a WACS GLOBAL CHEF CHALLENGE melegkonyhás szakácsversenyen a görögországi Thesszalonikiben!

Domonkos Dávid Pastry Chef – Kiss Dániel commis a 
6.helyezést érte 
el a WACS PASTRY CHEF CHALLENGE (cukrász) versenyen !

 

Gratulálunk az eredményhez! Valamint külön gratulálunk Varga Károlynak!


Frissítve: 2016. 09.28. 11:48

Tegnap este lezajlott a WACS Global Chef Challenge eredményhirdetése és díszvacsorája. 
Junior kategóriában az első három helyezett:

  1. Svédország,
  2. Dánia és
  3. Szingapúr.

 

A cukrászok versenyén a következő eredmények születtek: 

  1. Dél-Korea,
  2. Svédország,
  3. Szingapúr

 

A séfek versenyén a dobogón

  1. Finnország,
  2. Svédország és
  3. Szingapúr végzett.
  4.  

A további helyezésekről várjuk a WACS tájékoztatását. 
 


Frissítve: 2016. 09.27. 07:48

Ma is szurkolhattok két magyar fiúnak! Dávid és Dani már a versenykonyhában!

Hajrá fiúk, hajrá Magyarország!


Elkezdődött a WACS Global Chef Challenge világdöntője, a görögországi Thessalonikiben, ahol két magyar is képviseli hazánkat: Elek Richárd (Fausto’s, Budapest) a szakácsok között, Domonkos Dávid (Sugar! Design Cukrászat, Budapest) pedig a cukrászok között méri össze tudását a világ minden tájáról érkező versenytársaival.

A séfek versenyén a világ 20 országának, a cukrászokén pedig 10 ország legjobbjai készítik el a zsűri számára a fogásokat.

A szakácsoknak 4 fogást kell elkészíteni, 12 főre, 5 óra alatt. Az alapanyagok között kötelezően szerepelnie kell többek között a libamájnak, a skót lazacnak és fésűkagylónak, a holland borjúnak, illetve a Valrhona csokoládénak.

A cukrászok előtt sem áll kisebb kihívás, mint elkészíteni egy legalább 60 cm-es díszmunkát, tányérdesszertet 6 főre és 1 db gateaut (tortát) 8 főre. Domonkos Dávid a felkészülést májusban Malájziában kezdte meg, hiszen a csokoládé artisztika ilyen szintjét hazánkban már nem lehet fejleszteni. Így került ki az Academy of Pastry Arts Malaysia-ba.

A döntőben a séfek és cukrászok munkáját már commis-k is segítik, így Elek Richárd fiatal segítője a már Prágában is szerepelt Hack Barnabás (junior szakácsok között lett 3.), Domonkos Dávidé pedig Kiss Dániel (Kiss Családi Cukrászat, Lajosmizse).

Tavaly októberben Prágában rendezték a WACS közép-európai döntőjét, ahol a három versenyben – szakács, junior szakács és cukrász – összesen 4-en nyerhettek kvalifikációt a 2016-os világdöntőre. Különösen jól sikerült ez a megmérettetés nekünk, magyaroknak is, hiszen először sikerült világdöntőbe jutni, és rögtön két versenyben is.

Nem kevés munka és felkészülés áll a versenyzők mögött, hiszen március óta gyakorolnak, és tökéletesítik a versenyfeladatukat.

 

A versenyt és a magyar csapat szereplését folyamatosan követhetik a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség Facebook oldalán: https://www.facebook.com/magyarnemzetigasztronomiaiszovetseg/

Summary
0 %
Felhasználói értékelés : 0 (0 Szavazat)
Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Színes

Cikk ajánló

Év Fagylaltja verseny 2024

A Magyar Cukrász Ipartestület 2024-ben is megrendezte a nagy népszerűségnek örvendő Év Fag…