Főoldal Hírek Átólzéig Világbajnoki címért küzd a magyar válogatottal az Avalon Ristorante cukrásza, Nagy Csaba!

Világbajnoki címért küzd a magyar válogatottal az Avalon Ristorante cukrásza, Nagy Csaba!

6 perc átlagos olvasási idő
0
1,631
 ehaccp_topbanner3.jpg

A miskolctapolcai Avalon Ristorante csapata már számos versenyen bizonyította kiválóságát. Messze földön híres vendégszeretetük mellett, konyhaművészetük és tehetségük is egyre szélesebb körben lát napvilágot. Ezúttal Nagy Csaba cukrászra várnak világszintű kihívások, aki a luxembourgi Culinary World Cup világbajnokságon 50 nemzet versenyzőjével szállhat ringbe a magyar válogatottal!

 

 

 

Nagy Csabának nem idegen a versenyzés élménye. Tehetségét már olyan rangos versenyeken bizonyította, mint a Kanári-szigeteki 2. Abszolút Regionális Cukrász Bajnokság, a Farsang Kupa Országos Gasztronómiai Bajnokság, vagy például a III. Schnitta Sámuel Országos Szakmai Emlékverseny, melyeken mind dobogós helyezést ért el. Ezeket követően még nagyobb kihívásra vágyott. Amikor tudomást szerzett róla, hogy a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség (MNGSZ) szakácsokat és cukrászokat keres a nemzeti és nemzeti junior válogatottba, azonnal lecsapott a lehetőségre. Ezután közel egy évig próbák sorozatát kellett teljesítenie, melyek közül a baktalórántházi, a debreceni és a budapesti nyilvános keretek között zajlott.

 

„Igyekeztem már a próbákon is a lehető legjobban teljesíteni és kihozni magamból a maximumot. Úgy álltam hozzá, mintha már élesben zajlana a verseny és a világbajnokság zsűrijének készíteném a tányérdesszerteket. Mondanom sem kell, mennyire örültem a hírnek, hogy november 21-én én is a magyar csapattal utazhatok Luxembourgba, a Culinary World Cup szakács és cukrász világversenyre! Ráadásul nem is akármilyen csapattal! A versenyen olyan ismert és elismert szakmabeliekkel dolgozhatok együtt, mint például Volenter István séf, aki a magyar válogatott csapatkapitánya. Nagy segítséget nyújtanak számomra a munkatársaim is, hiszen az Avalon Parkban is mindenki támogat céljaim elérésében és segítenek cukrász karrierem tökéletesítésében!” – nyilatkozta Nagy Csaba, az Avalon Ristorante cukrásza.

 

A világbajnokság november 24-28. között kerül megrendezésre, ahol közel 50 nemzet versenyzője vesz részt. A 10 fős magyar csapatra egy hidegkonyhai és egy melegkonyhai részen is várnak kihívások. Csabának hat tányérdesszertet kell elkészítenie, melynek elbírálásában a világ minden pontjáról érkező gasztronómiai szakember részt vesz.

 

„Éttermünk sorozatos sikerei mögött egy fantasztikus csapatmunka áll! Kollégáink sokszor szabadnapjukon is képzik magukat, versenyekre járnak, a hivatásuknak élnek és folyamatosan a tökéletességre törekednek. Rendkívül jó érzés látni, hogy ilyen fiatalon határozott céljaik vannak és mindent megtesznek annak érdekében, hogy elérjék őket! A Culinary World Cup egy új kihívás, ugyanakkor még egy bizonyítéka annak, hogy nemzetközi díjnyertes éttermünkben a világ kiválóságaival versengő munkatársak várják nap mint nap a vendégeket!” – nyilatkozta Bajusz Gergő, az Avalon Park gasztronómiai igazgatója.

 

 

A magyar csapatnak és az Avalon Ristorante cukrászának ezúttal is  sok sikert kíván az Oldalas magazin csapata!

  • SkillsHungary szakácsverseny

    2017.03.11-én megrendezésre került a WorldSkills 2017 Abu Dabhi szakm&a…
Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon a szakértők szerint

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon, egyre többen érkeznek az országba azért, hogy me…