Főoldal Hírek Átólzéig SkillsHungary szakácsverseny

SkillsHungary szakácsverseny

4 perc átlagos olvasási idő
0
4,469
 ehaccp_topbanner3.jpg

2017.03.11-én megrendezésre került a WorldSkills 2017 Abu Dabhi szakmák olimpiájának magyarországi szakács elődöntő versenye.


A versenyhelyszín a METRO Gasztroakadémia volt, ahol 10 kiváló tanuló, hallgató, illetve végzett szakember mérte össze tudását.


A zsűri elnöke Dr. Sándor Dénes szakács szakértő volt, munkáját segítette Ramocsai Barbara, aki a magyar szakács versenyző volt a EuroSkills 2016-os versenyen Göteborgban. A verseny lebonyolításban a Gödöllői Szakképző Magániskola és a BGE KVIK tanulói, hallgatói segítettek.


A nyolc tagú zsűri –

  • Varjú Vilmos executive chef Vendéglő a KisBíróhoz,
  • Ádám Csaba executive chef Olimpia étterem,
  • Volenter István executive chef 67 Étterem,
  • Pohner Ádám chef Kistücsök étterem,
  • Korponai Péter executive cukrász chef DesszertNeked,
  • Kis Zoltán az ÉTREND Magyar Konyhafőnökök Egyesületének alelnöke,
  • Pavlicsek Csaba szaktanár Szamos Mátyás Szakgimnázium és Szakközépiskola és
  • Lipták György ételkészítés óraadó oktató Budapesti Gazdasági Egyetem

– értékelésének eredményeképpen a következő négy versenyző jutott az áprilisi döntőbe:

 

  • 1. Égető Hunor Zoltán, Kollázs étterem 
  • 2. Tóth Keve Ernő, Larus Étterem
  • 3. Szakter Károly, Sofitel Budapest Chain Bridge
  • 4. Pásztor Norbert, Arany Kaviár Étterem

A négy továbbjutó közül április 24-25-én a Szakmasztár verseny keretein belül megrendezésre kerülő SkillsHungary döntőn kerül ki a győztes, aki hazánkat képviseli a szakács szakmában a 2017-es Abu Dhabiban a szakmák olimpiáján.

Még több fotó IDE KATTINTVA érhető el.

Forrás és kép: Dr. Sándor Dénes

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

Magyarország étele 2025 középdöntő: a gasztronómiánk kulturális örökségünk

A gasztronómia kulturális örökségünk, melyet kötelességünk megőrizni, majd átadni azt a jö…