Ajánló Nébih: május végéig kell beadni az élelmiszerlánc-felügyeleti díj bevallását Szerkesztő : Asztalos István Közzétéve: 2016-05-10 3 perc átlagos olvasási idő 0 1,217 Oszd meg Facebook Oszd meg Twitter Oszd meg Google+ Oszd meg Reddit Oszd meg Pinterest Oszd meg Linkedin Oszd meg Tumblr Nébih: május végéig kell beadni az élelmiszerlánc-felügyeleti díj bevallását Május végéig adhatják be az idei felügyeleti díj bevallást az élelmiszerlánc szereplői – közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) pénteken az MTI-vel. A tájékoztatás szerint a bevallást a Nébih honlapjának elektronikus ügyintézés felületén kell feltölteni. A díj a múlt évi nettó árbevétel egy ezreléke. Az első részlet befizetési határideje július 31. Az élelmiszerlánc valamennyi résztvevőjét érintő felügyeleti díj lehetővé teszi a pénzügyi terhek arányosabb megoszlását a szereplők között, valamint hozzájárul a hatósági szolgáltatások fejlesztéséhez is – olvasható a Nébihközleményében. A felügyeleti díj bevallásának és befizetésének kötelezettsége továbbra sem érinti azokat az őstermelőket, akiknek – a támogatásokkal csökkentett – árbevétele nem haladja meg a 8 millió forintot. A Nébih-nél az MTI kérdésére közölték, hogy az idén mintegy 10,5-11,0 milliárd forint felügyeleti díjbevételre számít a hivatal. Az élelmiszerlánc-felügyeleti díjat tavaly nyáron brüsszeli döntés nyomán az eredeti, egykulcsos mértékre kellett visszaállítani a sávos díjmegállapítás helyett. MTI
Tökéletes halloween-i vendégváró receptek Ma már hazánkban is egyre jobban elfogadott, hogy október végén az őszi faleveles dekorációk …
Upfield – Nyári receptinspiráció A nyári szezon beindultával szeretnénk nektek egy kis receptinspirációval kedveskedni az Upfield Professional jóvoltából. …
Magasabb támogatást kapnak az ökológiai gazdálkodók A 2018-ban meghirdetett ökológiai gazdálkodással kapcsolatos pályázatai felhívás esetében átlagosan 74 százalékkal megemelkedik a …
Méteres grill kolbász, burgonyás tésztával Méteres grill kolbász, burgonyás tésztával Hozzávalók (4 személyre): A kolbászkák készítése: 1 …