Főoldal Hírek Átólzéig Diós jércemellsaláta

Diós jércemellsaláta

2 perc átlagos olvasási idő
0
723
 ehaccp_topbanner3.jpg

Diós jércemellsaláta

 

Hozzávalók (4 személyre):

 

  • 40 dkg csirkemell
  • 2 db paprika
  • 3 db paradicsom
  • 1 fej lilahagyma
  • 1 kisebb uborka
  • 1 db sárgarépa
  • Néhány salátalevél
  • 15 dkg dió
  • 4 evőkanál tárkonyecet
  • 15 dkg méz
  • 1 kiskanál oregáno
  • 1 dl extra szűz olivaolaj
  • bors

 

A zöldségeket megmossuk, majd a paprikát, a paradicsomot, az uborkát, a lilahagymát és a sárgarépát felcsíkozzuk.

A csirkemellet felszeleteljük, sózzuk, borsozzuk, majd grillezzük. Ha megsült kihűtjük, felszeleteljük.

A salátaleveleket leszárítjuk. A kenyeret kockákra vágjuk és lepirítjuk, végül olivaolajjal meglocsoljuk. A diót serpenyőben megpirítjuk, majd durvára törjük.

A salátalevelekkel kibélelünk egy tálat, ráhalmozzuk a zöldségeket, végül a tetejére szórjuk a kenyérkockát és a pirított diót. Az ecetet kikeverjük a mézzel és az oregánoval, végül meglocsoljuk vele a salátát.

 

Jó étvágyat kívánunk!

 A recept az étteremben elérhető, megkóstolható. Cím: Nagy Fa-Tál Konyhája, 1052 Budapest Kígyó utca 4.

www.nagyfatal.hu

  • Ma nyit a LUPA

    Május 17-én megnyitja kapuit „Budapest tengerpartja”, a Lupa Beach.  Bár az igazi str…
  • Európa élén járunk elhízásban

    Az elhízottak aránya Európában a felnőtt lakosság körében Magyarországon a legmagasabb, gl…
  • Hazajáró Kupa túrasorozatot hirdettek

    Beregszászi közönségtalálkozóval és Maderspach-emléktúrával is várja a Hazajáró Egylet máj…
Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket admin
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

Megjelent az Oldalas magazin 2016. júliusi száma!

Megjelent az Oldalas magazin 2016. júliusi száma!   Ez <mint ahogyan magazinunk ko…