Főoldal Hírek Átólzéig Diós jércemellsaláta

Diós jércemellsaláta

2 perc átlagos olvasási idő
0
811
 ehaccp_topbanner3.jpg

Diós jércemellsaláta

 

Hozzávalók (4 személyre):

 

  • 40 dkg csirkemell
  • 2 db paprika
  • 3 db paradicsom
  • 1 fej lilahagyma
  • 1 kisebb uborka
  • 1 db sárgarépa
  • Néhány salátalevél
  • 15 dkg dió
  • 4 evőkanál tárkonyecet
  • 15 dkg méz
  • 1 kiskanál oregáno
  • 1 dl extra szűz olivaolaj
  • bors

 

A zöldségeket megmossuk, majd a paprikát, a paradicsomot, az uborkát, a lilahagymát és a sárgarépát felcsíkozzuk.

A csirkemellet felszeleteljük, sózzuk, borsozzuk, majd grillezzük. Ha megsült kihűtjük, felszeleteljük.

A salátaleveleket leszárítjuk. A kenyeret kockákra vágjuk és lepirítjuk, végül olivaolajjal meglocsoljuk. A diót serpenyőben megpirítjuk, majd durvára törjük.

A salátalevelekkel kibélelünk egy tálat, ráhalmozzuk a zöldségeket, végül a tetejére szórjuk a kenyérkockát és a pirított diót. Az ecetet kikeverjük a mézzel és az oregánoval, végül meglocsoljuk vele a salátát.

 

Jó étvágyat kívánunk!

 A recept az étteremben elérhető, megkóstolható. Cím: Nagy Fa-Tál Konyhája, 1052 Budapest Kígyó utca 4.

www.nagyfatal.hu

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

Öt magyar érem a Champagne és Pezsgő Világbajnokságon

Egy arany- és négy ezüstérmet nyertek el a somlói Kreinbacher Pincészet és a Törley Pezsgő…