Főoldal Hírek Átólzéig Diós jércemellsaláta

Diós jércemellsaláta

2 perc átlagos olvasási idő
0
1,073
 ehaccp_topbanner3.jpg

Diós jércemellsaláta

 

Hozzávalók (4 személyre):

 

  • 40 dkg csirkemell
  • 2 db paprika
  • 3 db paradicsom
  • 1 fej lilahagyma
  • 1 kisebb uborka
  • 1 db sárgarépa
  • Néhány salátalevél
  • 15 dkg dió
  • 4 evőkanál tárkonyecet
  • 15 dkg méz
  • 1 kiskanál oregáno
  • 1 dl extra szűz olivaolaj
  • bors

 

A zöldségeket megmossuk, majd a paprikát, a paradicsomot, az uborkát, a lilahagymát és a sárgarépát felcsíkozzuk.

A csirkemellet felszeleteljük, sózzuk, borsozzuk, majd grillezzük. Ha megsült kihűtjük, felszeleteljük.

A salátaleveleket leszárítjuk. A kenyeret kockákra vágjuk és lepirítjuk, végül olivaolajjal meglocsoljuk. A diót serpenyőben megpirítjuk, majd durvára törjük.

A salátalevelekkel kibélelünk egy tálat, ráhalmozzuk a zöldségeket, végül a tetejére szórjuk a kenyérkockát és a pirított diót. Az ecetet kikeverjük a mézzel és az oregánoval, végül meglocsoljuk vele a salátát.

 

Jó étvágyat kívánunk!

 A recept az étteremben elérhető, megkóstolható. Cím: Nagy Fa-Tál Konyhája, 1052 Budapest Kígyó utca 4.

www.nagyfatal.hu

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

Alaptalan, felelőtlen rémhír, hogy pünkösdig zárva kell tartaniuk a szállodáknak és az éttermeknek

Alaptalan, felelőtlen rémhír, hogy pünkösdig zárva kell tartaniuk a szállodáknak és az étt…