Főoldal Hírek Csőposta Már november elején elindul a karácsonyi roham

Már november elején elindul a karácsonyi roham

12 perc átlagos olvasási idő
0
1,631
 ehaccp_topbanner3.jpg

A vásárlók már november elején elkezdik az ünnepi ételek tartós hozzávalóinak beszerzését az Auchan Retail Magyarország tapasztalatai szerint. A karácsonyi szezonban az áruházláncnál szinte minden kategóriában egyre nagyobb a kereslet a prémium áruk iránt és egyre gyakoribb elemei a bevásárlólistának a kényelmi, félkész termékek. Ebben az időszakban a kosárérték akár 30-40%-kal is növekedhet az átlagos forgalomhoz képest.

 

Egyre népszerűbbek a félkész és különleges hústermékek

Az Auchan felmérései szerint a karácsonyi és szilveszteri menüsorok népszerű tételei a filézett húsok, a darálthús. A rántotthús és a töltöttkáposzta alapanyagai mellett egyre nagyobb az igény a kényelmi termékekre, így az előkészített, töltött, pácolt, baconbe tekert, fűszerezett, vagy sous vide húsokra. Az ünnepi időszakban a prémium választékból és különlegességekből is szívesen szemezgetnek a vásárlók, ezért például az év többi időszakában ritkábban fogyasztott bárány-és vadhúsokból, pulykából, birkából jelentősebb mennyiséggel készül az áruházlánc. A teljes húskínálat forgalma az éves mennyiség 10-15%-a az ünnepek előtt.

 

Halból hagyományosan karácsonykor fogy a legtöbb

Édesvízi és tengeri halakból, tenger gyümölcseiből egyaránt széles kínálattal, valamint újdonságokkal várja a rohamot az Auchan a karácsonyi időszakban. A halfélék sok esetben már tisztítva, filézve vagy akár halászlé alapanyagként kerülnek a hűtőpultokba. Idén is nagy mennyiségben kerül a polcokra a konyhakész termékekből, többek között halászlé alapból és előre fűszerezett, csomagolt halakból. Az ünnepek klasszikusa a ponty mellett a tonhal, a lazac, valamint a szürkeharcsa és az afrikai harcsa. Sokan keresik a prémium halkülönlegességeket is. A rákfélék iránti kereslet egyre nő, így újdonsággal is készül az áruházlánc: idén homárral bővül az Auchan kínálata.

 

Karácsonyi figurák az ünnepi édességek toplistáján

Az áruházlánc tavalyi eladási adatai alapján az ünnepi édességek között igen népszerűek a karácsonyi figurák, amelyekből tavaly több mint egymillió kétszázezer darabot adott el az áruházlánc. Az Auchan Retail Magyarország ezek esetében a 9 és 20 gramm közötti termékekből értékesít a legtöbbet. Népszerűek természetesen a szaloncukrok is, az előre csomagolt változatból közel 500 ezer csomagot, a lédig szaloncukrokból pedig több mint 280 ezer kilogrammot vásároltak az előző évben. A mostani szezonban egyébként még szélesebb kínálattal jelentkezik az áruházlánc: több mint 250 féle édességgel bővül a paletta.

 

Kelendők az ünnepi pék- és cukrásztermékek

A tartós pék-és cukrásztermékek forgalmának csaknem negyedét teszik ki a szezonális termékek az év végén. Népszerűek a helyben készített ünnepi kalácsok, stollenek, mézeskalácsok, piskóták és aprósütemények, és nagy mennyiségben kerülnek a bevásárlókosarakba a különböző ízesítésű bejglik is. Ezen belül pedig a sajátmárkás termékek forgalmában is jelentős növekedésre számít az áruházlánc. Egyre népszerűbbek a nemzetközi karácsonyi édességek is, évről évre több fogy például az olasz panettone-ból is, amelyet egyébként helyben készült változatban is lehet majd kapni az Auchan áruházakban.

 

Borokból a vörös hazai megy a legjobban

Az Auchan borforgalmának több mint 90 százalékát adó magyar tételek között továbbra is a vörösborok a legkeresettebbek, de jelentősen növekszik a rozék és az illatos fehér borok forgalma. A téli hónapokban, így karácsony környékén többen vásárolnak nehezebb, karakteresebb vörösborokat leginkább az egri, villányi és szekszárdi borvidékekről. A minőséget tekintve a hazai vásárlók többsége ma már a magasabb, 800-1500 forintos tételek közül választ. Az ínyencek pedig prémiumkategóriás borok között is válogathatnak, már 5000 forinttól.

 

Egyre több prémium áru az ünnepi asztalokon

Az Auchan Retail Magyarország áruházaiban egyre nagyobb arányban fogynak a prémium áruk, csaknem minden termékkategóriában. Ezzel a trenddel összhangban az áruházlánc külön, az exkluzív ajánlatokat felsorakoztató újsággal készül és közel ezer élelmiszert és száz minőségi bort és egyéb alkoholos italt kínál a prémium választékban.

 

Karácsonyi bevásárlás a kanapéról

Az Auchan természetesen azokra a vásárlókra is gondol, akik az ünnepi előkészületek egy részét, így például az ajándék-és élelmiszervásárlást online végeznék el. Az ebben az időszakban népszerű ajándéktermékek, például játékok jelentős hányada, illetve az áruház teljes élelmiszerkínálata az Auchan online áruházában is elérhető lesz.

 

Karácsonykor is folytatódik az élelmiszer adományozás

Az ünnepek előtt a megszokott, 2014. óta működő élelmiszermentés mellett november 23-tól november 25-ig idén is megszervezi az Élelmiszerbank Karácsonyi Adománygyűjtő akcióját az Auchan húsz áruházában önkéntesei segítségével. A gyűjtés keretében a vásárlók tartós élelmiszerrel támogathatják a rászoruló családokat.

 

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Csőposta

Cikk ajánló

Együtt ünneplik idén Debrecenben a város és a költészet napját, valamint a Függetlenségi nyilatkozat évfordulóját

Hármas ünnepre készülnek Debrecenben: április közepén első alkalommal együtt ünneplik meg …