Csőposta Újraindul a turizmus-vendéglátás szak a MATE Georgikon Campusán Szerkesztő : Asztalos István Közzétéve: 4 nap ezelőtt 7 perc átlagos olvasási idő 0 42 Oszd meg Facebook Oszd meg Twitter Oszd meg Google+ Oszd meg Reddit Oszd meg Pinterest Oszd meg Linkedin Oszd meg Tumblr A kép csak illusztráció Gödöllő, 2024. november 28. – Az újonnan megalakult Agroturizmus Tanszéket, a jövő ősszel újra induló turizmus-vendéglátás szakot, továbbá a Nyugat-Balaton Turizmus-Vendéglátás Felsőoktatási Fejlesztési Tanács megalakulását is üdvözölték a MATE Keszthelyen megrendezésre kerülő sajtótájékoztatóján. A rendezvényen ünnepi köszöntőt mondott többek között Nagy Bálint országgyűlési képviselő és Dr. Gyuricza Csaba, a MATE rektora. Keszthely gazdaságának legfőbb motorja a turizmus, ugyanakkor Zala vármegye élen jár az agráriumban is. Ezt a kettőt kapcsolja össze a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Georgikon Campusa a jövőben, ahol nemcsak elindul az Agroturizmus Tanszék és újraindul a turizmus-vendéglátás szak, hanem hazánkban elsőként a MATE égisze alatt jön létre a Turizmus-Vendéglátás Felsőoktatási Fejlesztési Tanács. „Folyamatosan vizsgáljuk a piaci igényeket és azokhoz igazítjuk a képzési kínálatunkat. Ennek az igénynek eleget téve indítjuk újra az Agroturizmus Tanszéket és a Turizmus-vendéglátás szakot, mellyel az ország egyik leggyakorlatorientáltabb képzése valósul meg, a térség turisztikai vállalkozásainak bevonásával. A közeljövőben ez tovább bővül, Vidéki, természeti és borturizmus, Egészségturizmus, valamint Turizmusfejlesztés és térségi menedzsment specializációkkal. Célunk, hogy a jövőben a Balaton egyetemeként jelenjünk meg, melynek alappillére az 1797-ben alapított Georgikon Campus” – tájékoztatott Dr. Gyuricza Csaba, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem rektora. A gazdaságtudományi képzési területhez tartozó turizmus-vendéglátás szakon közgazdaságtani, társadalomtudományi alapismereteket, a turizmus és vendéglátás elméletét és gyakorlatát sajátítják el a képzésben résztvevők. A képzési idő 8 félév, amely nappali és levelező munkarendben is megvalósulhat. A diploma megszerzését követően a végzett hallgató, turisztikai szakember számos területen helyezkedhet, úgymint turisztikai referensutazási, értékesítési- és marketingmenedzser, elemző, szaktanácsadó vagy szállodai recepciós. Az alapszak elvégzése után továbbtanulási lehetőséget is kínál a MATE, a Bor- és gasztroturizmus menedzser szakirányú továbbképzésen, vagy akár a Vidékfejlesztő agrármérnöki szakon. „A Georgikon, alapítása óta, része a város és a térség identitásának. Azt tapasztaljuk, hogy a MATE campusaként új erőre kapott az intézmény. A Nyugat-Balatoni régió az ország egyik legfontosabb turisztikai desztinációja, amelyet a gyógyturizmus és a bor-gasztronómiai kínálat tovább erősít. A térség középiskoláival karöltve a Georgikonon elindul a mezőgazdasági szakképzés. Az Agroturizmus Tanszék biztosítékot jelent, hogy minőségi szakemberekkel lássuk el régió idegenforgalmi ágazatát, ugyanis nagy szükség van a magas színvonalú, humán háttérre” – emelte ki Nagy Bálint országgyűlési képviselő. A sajtótájékoztató keretén belül került bejelentésre a Nyugat-Balaton Turizmus-Vendéglátás Felsőoktatási Fejlesztési Tanács megalakulása, amelynek célja, hogy turisztikai szakembereket képezzen és fejlesszen, valamint, hogy erősítse a kapcsolatot a helyi gazdasági szereplők között. A Tanács lényeges feladatának tekinti, hogy előmozdítsa a fenntarthatóságot a turizmusban, támogassa a regionális kutatásokat, továbbá, hogy nemzetközi kapcsolatokat, együttműködéseket alakítson ki. Az esemény során az együttműködési szándéknyilatkozatok ünnepélyes aláírása is megvalósult, a képzésben részt vállaló együttműködő külső partnerekkel. **** Sajtóközlemény
Hrúz Mária konyhájában főzték meg Petőfi kedvenceit Szalkszentmárton fontos helyett foglal el Petőfi életében: apja egy időben itt bérelt vendégfogadót és …
Tökéletes halloween-i vendégváró receptek Ma már hazánkban is egyre jobban elfogadott, hogy október végén az őszi faleveles dekorációk …
Az Országos Étterem Hét közönségdíjasai áprilisban fix áras menüvel várják a vendégeket Az Országos Étterem Hét vendégei által legjobbnak ítélt 22 étteremben április 15. és 21. …
Idén is megrendezik a Velencei-tó partján a Velencei Karnevált Idén is megrendezik a Velencei-tó partján a Velencei Karnevált A tavalyi …