Átólzéig Receptek Zöldfűszeres csirkemell kockákkal töltött padlizsántorony, mézes répával Szerkesztő : Asztalos István Közzétéve: 2015-02-05 3 perc átlagos olvasási idő 0 1,085 Oszd meg Facebook Oszd meg Twitter Oszd meg Google+ Oszd meg Reddit Oszd meg Pinterest Oszd meg Linkedin Oszd meg Tumblr Zöldfűszeres csirkemell kockákkal töltött padlizsántorony, mézes répával Hozzávalók (4 személyre): 60 dkg csirkemell 2 db padlizsán 0,01 kg feketebors (őrölt), 5 dkg méz 1 dl étolaj 1 db lime 1 dl bor 60 dkg sárgarépa 10 dkg mozzarella 1 csokor petrezselyem 10 dkg vaj 8 dkg liszt Frissen őrölt bors 0,5l tej 18 dkg reszelt füstölt sajt só őrölt szerecsendió 1 dkg só. Ízlés szerint friss bazsalikom, kakukkfű, oreganó A padlizsánt megmossuk, majd kettévágjuk, és a közepét kivájjuk, majd 5 percig sütőben elősütjük. A csirkemellet felkockázzuk, és kevés olajon megsütjük, sóval, borssal, majd a zöldfűszerekkel ízesítjük. A forró vajban megfuttatott liszthez annyi tejet öntünk, hogy tejszín sűrűségű besamelmártást kapjunk. Szórjuk bele a reszelt sajtot, és ízesítsük sóval, borssal, őrölt szerecsendióval. Ezután belekeverjük a lepirított csirkemellet. Majd ezt az egészet beletöltjük az elősütött padlizsánokba. Ha ez megvan, akkor a mozzarella sajtot szeletekre vágjuk. Ezeket a mozzarella szeleteket, a töltelékre tesszük, ezek után forró sütőben (160 C°) 15 perc alatt készre sütjük. Közben elkészítjük a köretet, melyhez a sárgarépát felkarikázzuk, majd kevés olajon lepirítjuk, borral, mézzel, tépett zöldfűszerekkel, sóval, borssal és a lime levével ízesítjük. Ha mindezt befejeztük, akkor a megtöltött, megsütött padlizsánokat a sárgarépára tálaljuk. Így egy pikáns ételt készítettünk, amely ugyan könnyen beszerezhető alapanyagokból áll, mégis egy modernebb, ugyanakkor egyszerűen elkészíthető egészséges, de laktató ételnek számít. Jó étvágyat kívánunk! A recept az étteremben elérhető, megkóstolható. Cím: Nagy Fa-Tál Konyhája, 1052 Budapest Kígyó utca 4. www.nagyfatal.hu
Akik megmentik a zaccot – lezárult a Coca-Cola HBC Magyarország és a MATE által a kávézacc visszagyűjtésére kiírt egyetemi pályázat
Tökéletes halloween-i vendégváró receptek Ma már hazánkban is egyre jobban elfogadott, hogy október végén az őszi faleveles dekorációk …
Upfield – Nyári receptinspiráció A nyári szezon beindultával szeretnénk nektek egy kis receptinspirációval kedveskedni az Upfield Professional jóvoltából. …
Kiemelkedően jó terméssel és több préssel várja a szüretet a Hilltop Neszmély, 2020. augusztus 11. – Az elmúlt évtized egyik legjobb minőségű termésére számít idén …
Vissza a gyökerekhez! Az Astoriában a Séfklub március 5-én a Danubius Hotel Astoriaban****, gyűlésezett a Séfklub. Az Étrend Magyar Konyhafőnökök …