Főoldal Hírek Átólzéig Zöldfűszeres csirkemell kockákkal töltött padlizsántorony, mézes répával

Zöldfűszeres csirkemell kockákkal töltött padlizsántorony, mézes répával

3 perc átlagos olvasási idő
0
1,154
 ehaccp_topbanner3.jpg

Zöldfűszeres csirkemell kockákkal töltött padlizsántorony, mézes répával

 

Hozzávalók (4 személyre):

 

  • 60 dkg csirkemell
  • 2 db padlizsán
  • 0,01 kg feketebors (őrölt),
  • 5 dkg méz
  • 1 dl étolaj
  • 1 db lime
  • 1 dl bor
  • 60 dkg sárgarépa
  • 10 dkg mozzarella
  • 1 csokor petrezselyem
  • 10 dkg vaj
  • 8 dkg liszt
  • Frissen őrölt bors
  • 0,5l tej
  • 18 dkg reszelt füstölt sajt
  • őrölt szerecsendió
  • 1 dkg só.
  • Ízlés szerint friss bazsalikom, kakukkfű, oreganó

 

A padlizsánt megmossuk, majd kettévágjuk, és a közepét kivájjuk, majd 5 percig sütőben elősütjük. A csirkemellet felkockázzuk, és kevés olajon megsütjük, sóval, borssal, majd a zöldfűszerekkel ízesítjük.

A forró vajban megfuttatott liszthez annyi tejet öntünk, hogy tejszín sűrűségű besamelmártást kapjunk. Szórjuk bele a reszelt sajtot, és ízesítsük sóval, borssal, őrölt szerecsendióval. Ezután belekeverjük a lepirított csirkemellet. Majd ezt az egészet beletöltjük az elősütött padlizsánokba.

Ha ez megvan, akkor a mozzarella sajtot szeletekre vágjuk. Ezeket a mozzarella szeleteket, a töltelékre tesszük, ezek után forró sütőben (160 C°) 15 perc alatt készre sütjük.

Közben elkészítjük a köretet, melyhez a sárgarépát felkarikázzuk, majd kevés olajon lepirítjuk, borral, mézzel, tépett zöldfűszerekkel, sóval, borssal és a lime levével ízesítjük.

Ha mindezt befejeztük, akkor a megtöltött, megsütött padlizsánokat a sárgarépára tálaljuk.

Így egy pikáns ételt készítettünk, amely ugyan könnyen beszerezhető alapanyagokból áll, mégis egy modernebb, ugyanakkor egyszerűen elkészíthető egészséges, de laktató ételnek számít.

 

Jó étvágyat kívánunk!

 A recept az étteremben elérhető, megkóstolható. Cím: Nagy Fa-Tál Konyhája, 1052 Budapest Kígyó utca 4.

www.nagyfatal.hu

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

Világbajnok borválogatás a kétszeres világbajnoki aranyérmes Thummerer Pincészettől

Különleges borválogatással ünnepli 40 éves fennállását a Thummerer Pincészet. Az exkluzív …