Főoldal Hírek Átólzéig Zöldfűszeres csirkemell kockákkal töltött padlizsántorony, mézes répával

Zöldfűszeres csirkemell kockákkal töltött padlizsántorony, mézes répával

3 perc átlagos olvasási idő
0
1,171
 ehaccp_topbanner3.jpg

Zöldfűszeres csirkemell kockákkal töltött padlizsántorony, mézes répával

 

Hozzávalók (4 személyre):

 

  • 60 dkg csirkemell
  • 2 db padlizsán
  • 0,01 kg feketebors (őrölt),
  • 5 dkg méz
  • 1 dl étolaj
  • 1 db lime
  • 1 dl bor
  • 60 dkg sárgarépa
  • 10 dkg mozzarella
  • 1 csokor petrezselyem
  • 10 dkg vaj
  • 8 dkg liszt
  • Frissen őrölt bors
  • 0,5l tej
  • 18 dkg reszelt füstölt sajt
  • őrölt szerecsendió
  • 1 dkg só.
  • Ízlés szerint friss bazsalikom, kakukkfű, oreganó

 

A padlizsánt megmossuk, majd kettévágjuk, és a közepét kivájjuk, majd 5 percig sütőben elősütjük. A csirkemellet felkockázzuk, és kevés olajon megsütjük, sóval, borssal, majd a zöldfűszerekkel ízesítjük.

A forró vajban megfuttatott liszthez annyi tejet öntünk, hogy tejszín sűrűségű besamelmártást kapjunk. Szórjuk bele a reszelt sajtot, és ízesítsük sóval, borssal, őrölt szerecsendióval. Ezután belekeverjük a lepirított csirkemellet. Majd ezt az egészet beletöltjük az elősütött padlizsánokba.

Ha ez megvan, akkor a mozzarella sajtot szeletekre vágjuk. Ezeket a mozzarella szeleteket, a töltelékre tesszük, ezek után forró sütőben (160 C°) 15 perc alatt készre sütjük.

Közben elkészítjük a köretet, melyhez a sárgarépát felkarikázzuk, majd kevés olajon lepirítjuk, borral, mézzel, tépett zöldfűszerekkel, sóval, borssal és a lime levével ízesítjük.

Ha mindezt befejeztük, akkor a megtöltött, megsütött padlizsánokat a sárgarépára tálaljuk.

Így egy pikáns ételt készítettünk, amely ugyan könnyen beszerezhető alapanyagokból áll, mégis egy modernebb, ugyanakkor egyszerűen elkészíthető egészséges, de laktató ételnek számít.

 

Jó étvágyat kívánunk!

 A recept az étteremben elérhető, megkóstolható. Cím: Nagy Fa-Tál Konyhája, 1052 Budapest Kígyó utca 4.

www.nagyfatal.hu

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

Szalonna nélkül, túrós csuszából készít csokoládét a magyar desszertséf

Túrós csuszából készült csoki Nagykanizsán Lehet, hogy a túrós csuszás csokoládé lesz az ú…