Főoldal Hírek Színes Tanácsok szülőknek a gyerekeik élhetőbb távtanulásához

Tanácsok szülőknek a gyerekeik élhetőbb távtanulásához

6 perc átlagos olvasási idő
0
547
 ehaccp_topbanner3.jpg

A digitális távoktatásnak szenteli új, áprilisi témáját az NMHH Gyerekaneten.hu című – szülőket netes témákban informáló – webes felülete. Az egy hónapja indult honlap hamar népszerűvé vált, az eddig eltelt idő alatt már közel 280 ezer oldalmegtekintésnél jár. Folyamatosan aktualizálódik rajta a szlenggyűjtemény, új kvízek tölthetők ki, és több friss szócikk is segíti a szülőket a rájuk szakadt #maradjotthon helyzetben.

Új havi téma jelent meg a Gyerekaneten.hu-n, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) szülőknek szóló, szótárformában szerkesztett információs felületén. A hirtelen érkezett digitális távoktatási helyzetről gyűjtött tapasztalatait Balatoni József, Jocó bácsi, népszerű történelemtanár, a Felelős Szülők Iskolája szakértője foglalta össze, és adott néhány túlélési tippet a szülőknek. A havi témához illesztett kvíz az internetes zsargon barátságos, pozitív, támogató kifejezéseit kérdezi ki.

Az oldal más szócikkei is segítséget nyújthatnak a járványhelyzetből adódó különleges időszak átvészelésében. A Szülői felügyelet azokat a műszaki lehetőségeket listázza, amelyekkel akkor élhetnek a szülők, ha most kisebb gyermekeiket is muszáj volt beengedniük a digitális térbe. Frissült az az NMHH honlapján elérhető gyűjtemény is, amely a legnépszerűbb szűrőszoftvereket tekinti át. De a digitális otthoni tanulás helyzetében érdemes a Gyerekaneten Képernyőidő vagy Korhatár szócikkeit átolvasva a családi szabályokat is újra átgondolni. A Tényellenőrzés és Álhír szócikkek pedig a járvánnyal együtt terjedő új álhírözönben ajánlanak alkalmazható segédeszközöket.

A március elsején indult Gyerekaneten szülői információs felület első hónapja intenzív érdeklődést hozott: összesen már közel 280 ezer oldalmegtekintésnél jár több mint 80 ezer látogatótól. A látogatók leggyakrabban a szótárszekcióban böngésztek, átlagosan több mint 3 percet töltöttek a szlengkifejezések olvasgatásával. A honlap tartalmai részben átalakultak a működés első hónapjában: a Hintalovon Gyermekjogi Alapítvány gyerekjogi követei – 14-17 éves gyerekek az ország különféle régióiból – átvizsgálták a szlengszótár teljes állományát, és javaslataik nyomán a szerkesztők a szótárból töröltek bizonyos kifejezéseket, módosítottak jelentéseket, magyarázatokat és új elemeket is felvettek – az „addolás”-tól a „map”-en át a „világi”-ig.

OPH/Pixabay

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Színes

Cikk ajánló

A MATE növényvédelmi drónpilótái világszínvonalú tudással bírnak

Tizenhat fő végezte el a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem, valamint az ABZ Drone Kft…