Ajánló Séfklub: Most a fekete fokhagyma volt terítéken Szerkesztő : Asztalos István Közzétéve: 2022-04-13 6 perc átlagos olvasási idő 0 783 Oszd meg Facebook Oszd meg Twitter Oszd meg Google+ Oszd meg Reddit Oszd meg Pinterest Oszd meg Linkedin Oszd meg Tumblr 2022. április 11-én rendezdte meg az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesülete az idei év harmadik taggyűlését. A szokásos havi taggyűlésen a FERMLIC FOOD Élelmiszer Gyártó és Forgalmazó Kft. termékeiből álló kóstolóval zárult.A taggyűlés elején Asztalos István elnök köszöntötte a megjelent Séfeket. Majd bejelentésre került, hogy a XXIV. Séfbált 2022. április 23-án a Gundel étterem és Kávézóban rendezik. Elmondta, hogy a rendelkezésre álló jegyek szinte kivétel nélkül elkeltek.Bővebb információ: https://fb.me/e/2c1GSNhT7Ezen felül szó volt a Magyarország étele 2022. szakácsverseny döntőjéről, melyet a Séfklub március 19-én rendezett meg hatalmas sikerrel. Az elnök megköszönte a tagság évek óta tartó kitartó munkáját. Valamint szó volt a verseny napján megkötött együttműködésekről, az azokban rejlő lehetőségekről, valamint kérdéseket is tehettek fel a jelenlévők.A szakmai párbeszédben egyetértés volt abban is, hogy szükség lenne egy teljes gasztronómiát lefedő összefogásra az iparág jövőjének érdekében, mert a munkaerőhiány kritikus szinteket ölt, ezen felül olyan ár ingadozás tapasztalható, melyet az iparág csak nagyon nehezen tud követni.A taggyűlés a szokásos forgatókönyv szerint, kóstolókkal-, és prezentációkkal folytatódott.Deák Richárd ügyvezetőtől megtudtuk, hogy cégük a FERMLIC FOOD Élelmiszer Gyártó és Forgalmazó Kft. magyar székhelyű és magyar tulajdonú társaság, mely kimondottan a fekete fokhagyma gyártására specializálódott.Elmondta továbbá, hogy a célkitűzésük, olyan egészséges és versenyképes termékek gyártása és forgalmazása, mely teljes mértékben magyar alapanyagokból készül.A fekete fokhagyma a mindennapi konyha összetevője, hogy az ételeket érdekesebbé, szórakoztatóbbá és még finomabbá tegye. A fekete fokhagyma olyan fokhagyma, amely természetes módon átalakult, hogy megváltoztassa nemcsak színét és állagát, hanem ízét is. Eltűnt a csípős íz, helyébe édes, puha íz lép, melaszra és karamellára emlékeztet. A nyers fokhagyma élességét felváltotta a finom ízlés, ez az érzés a Japánok umaminak nevezik. Mindez további összetevők, vegyszerek vagy enzimek használata nélkül történik. A fekete szín drámai adalékot jelent minden ételhez, a sós íz pedig a halaktól a marhahúsig fokozza az ételek ízét. Évszázadok óta hagyományos összetevője a koreai főzésnek, ahol egészségmegőrző tulajdonságai miatt ünneplik.Weboldal: https://www.fermlic.com/A További képek ide kattintva elérhetők >>>A következő taggyűlésre május első hétfőjén kerül sor.Szalonna nélkül, túrós csuszából készít csokoládét a magyar desszertséf Négy lépés cégeknek a higiéniai hulladék csökkentésére Újabb étteremmel bővíti vendéglátóipari portfólióját a Mészáros Csoport Folytatódtak az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesületének workshopjai Megnyitották a teljes 1-es pályát az eplényi síarénában
Hrúz Mária konyhájában főzték meg Petőfi kedvenceit Szalkszentmárton fontos helyett foglal el Petőfi életében: apja egy időben itt bérelt vendégfogadót és …
Tökéletes halloween-i vendégváró receptek Ma már hazánkban is egyre jobban elfogadott, hogy október végén az őszi faleveles dekorációk …
Kezdjük pulykahússal a napot! Ha új év, akkor új élet. Az eseményben szegény január alkalmat ad rá, hogy …
Fogyasztóvédelmi szempontból is sikeres volt a nyári idegenforgalmi szezon Fogyasztóvédelmi szempontból is sikeres volt a nyári idegenforgalmi szezon Az elmúlt időszak egyik …