Főoldal Hírek Ajánló Séfklub: Most a fekete fokhagyma volt terítéken

Séfklub: Most a fekete fokhagyma volt terítéken

6 perc átlagos olvasási idő
0
133
 ehaccp_topbanner3.jpg

2022. április 11-én rendezdte meg az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesülete az idei év harmadik taggyűlését. A szokásos havi taggyűlésen a FERMLIC FOOD Élelmiszer Gyártó és Forgalmazó Kft. termékeiből álló kóstolóval zárult.

A taggyűlés elején Asztalos István elnök köszöntötte a megjelent Séfeket. Majd bejelentésre került, hogy a XXIV. Séfbált 2022. április 23-án a Gundel étterem és Kávézóban rendezik. Elmondta, hogy a rendelkezésre álló jegyek szinte kivétel nélkül elkeltek.

Bővebb információ: https://fb.me/e/2c1GSNhT7

Ezen felül szó volt a Magyarország étele 2022. szakácsverseny döntőjéről, melyet a Séfklub március 19-én rendezett meg hatalmas sikerrel. Az elnök megköszönte a tagság évek óta tartó kitartó munkáját.  

Valamint szó volt a verseny napján megkötött együttműködésekről, az azokban rejlő lehetőségekről, valamint kérdéseket is tehettek fel a jelenlévők.

A szakmai párbeszédben egyetértés volt abban is, hogy szükség lenne egy teljes gasztronómiát lefedő összefogásra az iparág jövőjének érdekében, mert a munkaerőhiány kritikus szinteket ölt, ezen felül olyan ár ingadozás tapasztalható, melyet az iparág csak nagyon nehezen tud követni.

A taggyűlés a szokásos forgatókönyv szerint, kóstolókkal-, és prezentációkkal folytatódott.

Deák Richárd ügyvezetőtől megtudtuk, hogy cégük a FERMLIC FOOD Élelmiszer Gyártó és Forgalmazó Kft. magyar székhelyű és magyar tulajdonú társaság, mely kimondottan a fekete fokhagyma gyártására specializálódott.

Elmondta továbbá, hogy a célkitűzésük, olyan egészséges és versenyképes termékek gyártása és forgalmazása, mely teljes mértékben magyar alapanyagokból készül.

A fekete fokhagyma a mindennapi konyha összetevője, hogy az ételeket érdekesebbé, szórakoztatóbbá és még finomabbá tegye. A fekete fokhagyma olyan fokhagyma, amely természetes módon átalakult, hogy megváltoztassa nemcsak színét és állagát, hanem ízét is. Eltűnt a csípős íz, helyébe édes, puha íz lép, melaszra és karamellára emlékeztet. A nyers fokhagyma élességét felváltotta a finom ízlés, ez az érzés a Japánok umaminak nevezik. Mindez további összetevők, vegyszerek vagy enzimek használata nélkül történik.  A fekete szín drámai adalékot jelent minden ételhez, a sós íz pedig a halaktól a marhahúsig fokozza az ételek ízét. Évszázadok óta hagyományos összetevője a koreai főzésnek, ahol egészségmegőrző tulajdonságai miatt ünneplik.

Weboldal: https://www.fermlic.com/

A További képek ide kattintva elérhetők >>>

A következő taggyűlésre május első hétfőjén kerül sor.

  • Séfklub: Éves közgyűlés – 2022.

    2022. május 2.-án a budaörsi Friedmann házban tartotta szokásos éves közgyűlését az Étrend…
  • Pista Pasta tészták a workshopon

    2022. február 21-én rendezdte meg az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesülete az idei év más…
  • Séfklub: Évindító taggyűlés

    2022. január 10-én rendezdte meg az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesülete az idei évi els…
Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Ajánló

Cikk ajánló

Áprilisban 9,5 százalékkal nőttek az árak az előző év azonos hónapjához képest

Áprilisban 9,5 százalékkal nőttek a fogyasztói árak az egy évvel korábbihoz viszonyítva. L…