Főoldal Hírek Ajánló Séfklub: Most a fekete fokhagyma volt terítéken

Séfklub: Most a fekete fokhagyma volt terítéken

6 perc átlagos olvasási idő
0
726
 ehaccp_topbanner3.jpg

2022. április 11-én rendezdte meg az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesülete az idei év harmadik taggyűlését. A szokásos havi taggyűlésen a FERMLIC FOOD Élelmiszer Gyártó és Forgalmazó Kft. termékeiből álló kóstolóval zárult.

A taggyűlés elején Asztalos István elnök köszöntötte a megjelent Séfeket. Majd bejelentésre került, hogy a XXIV. Séfbált 2022. április 23-án a Gundel étterem és Kávézóban rendezik. Elmondta, hogy a rendelkezésre álló jegyek szinte kivétel nélkül elkeltek.

Bővebb információ: https://fb.me/e/2c1GSNhT7

Ezen felül szó volt a Magyarország étele 2022. szakácsverseny döntőjéről, melyet a Séfklub március 19-én rendezett meg hatalmas sikerrel. Az elnök megköszönte a tagság évek óta tartó kitartó munkáját.  

Valamint szó volt a verseny napján megkötött együttműködésekről, az azokban rejlő lehetőségekről, valamint kérdéseket is tehettek fel a jelenlévők.

A szakmai párbeszédben egyetértés volt abban is, hogy szükség lenne egy teljes gasztronómiát lefedő összefogásra az iparág jövőjének érdekében, mert a munkaerőhiány kritikus szinteket ölt, ezen felül olyan ár ingadozás tapasztalható, melyet az iparág csak nagyon nehezen tud követni.

A taggyűlés a szokásos forgatókönyv szerint, kóstolókkal-, és prezentációkkal folytatódott.

Deák Richárd ügyvezetőtől megtudtuk, hogy cégük a FERMLIC FOOD Élelmiszer Gyártó és Forgalmazó Kft. magyar székhelyű és magyar tulajdonú társaság, mely kimondottan a fekete fokhagyma gyártására specializálódott.

Elmondta továbbá, hogy a célkitűzésük, olyan egészséges és versenyképes termékek gyártása és forgalmazása, mely teljes mértékben magyar alapanyagokból készül.

A fekete fokhagyma a mindennapi konyha összetevője, hogy az ételeket érdekesebbé, szórakoztatóbbá és még finomabbá tegye. A fekete fokhagyma olyan fokhagyma, amely természetes módon átalakult, hogy megváltoztassa nemcsak színét és állagát, hanem ízét is. Eltűnt a csípős íz, helyébe édes, puha íz lép, melaszra és karamellára emlékeztet. A nyers fokhagyma élességét felváltotta a finom ízlés, ez az érzés a Japánok umaminak nevezik. Mindez további összetevők, vegyszerek vagy enzimek használata nélkül történik.  A fekete szín drámai adalékot jelent minden ételhez, a sós íz pedig a halaktól a marhahúsig fokozza az ételek ízét. Évszázadok óta hagyományos összetevője a koreai főzésnek, ahol egészségmegőrző tulajdonságai miatt ünneplik.

Weboldal: https://www.fermlic.com/

A További képek ide kattintva elérhetők >>>

A következő taggyűlésre május első hétfőjén kerül sor.

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Ajánló

Cikk ajánló

Málna mennyország és az újdonság: Kürtős BEJGLIBON lesz a 4. Kürtőskalács Vigalom fő attrakciója

A mákos és diós bejgliről lehet, hogy először a karácsony jut eszedbe, de mit szólnál, ha …