Csőposta Új Tapas bár nyílt a Duna szomszédságában Szerkesztő : Asztalos István Közzétéve: 2023-07-04 7 perc átlagos olvasási idő 0 213 Oszd meg Facebook Oszd meg Twitter Oszd meg Google+ Oszd meg Reddit Oszd meg Pinterest Oszd meg Linkedin Oszd meg Tumblr A kép csak illusztráció! Élőzene és mediterrán falatok Budapest szívébenNéhány hónappal ezelőtt kellemes meglepetés érte Spanyolország szerelmeseit: új autentikus, spanyol étteremmel bővült a főváros gasztronómiai palettája. Új távlatokban gondolkodott a Continental Group, amikor megálmodta autentikus spanyol éttermüket, a néhány hónapja megnyitott Tapas Fino-t a Belgrád rakpartra. Az ide látogatót nem csupán egy új tapas bár várja, ez sokkal inkább egy életérzés: hangulatos terasz, autentikus dallamok, látvány és ízek, egy darabka az Ibériai-félsziget csodájából..A májusban megnyitott étterem koncepciója szép kihívás elé állította őket: megmutatni, hogy a mediterrán életérzés és az elegancia nem zárja ki egymást. A budapesti spanyol gasztronómiával foglalkozó helyeken erre nem igazán van példa, épp ezért is különleges, amit nyújtanak. Az enteriőr ugyancsak kuriózumot tartogat: a belső teret egy argentin származású, Barcelonában élő festőművész képei díszítik, a titokzatos női alakok pedig az új koktéllap koncepciójának a részei lesznek. Ez már előrebocsájtja: az elegancia és a mediterrán lazaság különleges ötvözetét kínálja a Tapas Fino.Mediterrán utazás a konyhábanAz egyik legnagyobb kuriózum a polipsaláta és a vegán padlizsán, de a gambas pil pil (garnélarák, olíva, fokhagyma, fűszerpaprika – az egyszerű, de nagyszerű mediterrán fogások jegyében) ugyancsak csábító és népszerű fogások. A helyen kapható sült szekérgomba egy igazi ízbomba, a gomba mellé kakukkfüves jus, petrezselyem, tojássárgája krém, hagymalekvár és parmezánhab kerül, melyek együtt elképesztő harmóniát alkotnak. Igazi fantasztikus mestermű, tökéletesen példázza Sipos András séf kreatív megoldásait.Spanyolországból érkeznek az alapanyagokA konyhában autentikus, a kifinomult konyhaművészet irányába mutató fogások készülnek. Josper-kemencében sül minden húsétel, ahogyan a polip is. Tipikus baszk ételek kerülnek a tányérra, például a sashal paradicsomos alappal, olívával, kapribogyóval. A kétféle patatas bravas is ínycsiklandóan csábító, a klasszikus mellett egy modernebb verzió is készült, így jó kontrasztot ad. A feltekert burgonyát Cayenne-borsos, paprikás olívaolajjal kenik meg, majd besütött kápiakrémmel, bazsalikommal, sült paradicsommal, fokhagymakrémmel tálalják. Ugyanolyan, mintha egy barcelonai tengerparti étteremben kértük volna, ez pedig részben annak is köszönhető, hogy a legtöbb alapanyag (a halak, a sajtok, a sonkák) Spanyolországból érkezik. Borok tekintetében már tágabbra tekintünk, vannak francia és magyar borok is, de az italfelhozatal nagyobb része azért autentikus spanyol.A parkolás sem problémaAz étteremnek otthont adó Hotel Vision szállodának saját parkólója van a mélygarázsban. A belvárosban nem sok hely büszkélkedhet hasonlóval, így biztosan nem kell idegőrlő félórákat keringenünk éhesen a tömb körül…Jelenleg szerdától szombatig tart nyitva az étterem, pénteken és szombaton élőzenével, spanyol gitárzene és egy gyönyörű hangú énekesnő szórakoztatja a vendégeket.Újabb étteremmel bővíti vendéglátóipari portfólióját a Mészáros Csoport Folytatódtak az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesületének workshopjai Megnyitották a teljes 1-es pályát az eplényi síarénában Madárszámlálásra hívja a lakosságot az MME február végéig Megjelent az Oldalas magazin 2025. januári száma Sajtóközlemény/archívum
Hrúz Mária konyhájában főzték meg Petőfi kedvenceit Szalkszentmárton fontos helyett foglal el Petőfi életében: apja egy időben itt bérelt vendégfogadót és …
Tökéletes halloween-i vendégváró receptek Ma már hazánkban is egyre jobban elfogadott, hogy október végén az őszi faleveles dekorációk …
Séfklub – Éves közgyűlés – 2022 Az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesülete 2022. május 02. 15:00 órára közgyűlést hív össze.A közgyűlés …
Ajánlásokkal segíti a Nébih a nyitásra készülő vendéglátósokat Élelmiszerbiztonsági, élelmiszer-higiéniai ajánlásokkal segíti a nyitásra készülő vendéglátóhelyek működtetését a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).A …