Főoldal Hírek Átólzéig Ne induljon útnak: bezárt a fagyizó

Ne induljon útnak: bezárt a fagyizó

3 perc átlagos olvasási idő
0
1,242
 ehaccp_topbanner3.jpg

Tejhiány miatt bezárt átmenetileg a világrekorder venezuelai fagylaltozó

(MTI) – Tejhiány miatt átmenetileg bezárt egy híres venezuelai fagylaltozó, amely 863 különböző ízt felvonultató kínálatával került be a Guinness-rekordok könyvébe – írja a BBC.

    

(foto: Pixabay)

A turisták körében is népszerű, Merida városában található Coromoto fagylaltozó a Facebook közösségi portálon jelentette be, hogy a gazdasági válság következtében kialakult tejhiány miatt bezárásra kényszerül az idény hátralévő részében.

    A karácsony óta zárva tartó üzletet különlegesen gazdag választéka tette híressé, a kínálatban olyan furcsa és egzotikus ízek is helyet kaptak, mint a bab- és a sörízű fagylalt. 
    A fagylaltozó egyik alkalmazottjának elmondása szerint a döntéssel Manuel da Silva tulajdonos a Coromoto hírnevét szeretné megóvni. Mivel az elmúlt hónapokban alig lehetett tejhez jutni a venezuelai boltokban, annak ára a feketepiacon pedig hatszorosára emelkedett, a Coromoto nem tudta a teljes fagylaltkínálatot fenntartani, és a vásárlók már panaszkodtak, amiért csökkent a választék.
    Venezuela lakossága az ország gazdasági teljesítményének lassulása, a kiemelkedően magas infláció, valamint a szigorú valutakorlátozások miatt egész évben az alapvető termékek hiányával küszködött.
    A Coromoto leghamarabb január közepén nyithat ki újra.

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

KÁN Egyetemi Napok – a Dunántúl legnagyobb agrárrendezvénye

Sajtótájékoztató keretében ismertették a szeptember 27-29. között megrendezésre kerülő KÁN…