Főoldal Hírek Átólzéig Ne induljon útnak: bezárt a fagyizó

Ne induljon útnak: bezárt a fagyizó

3 perc átlagos olvasási idő
0
1,002
 ehaccp_topbanner3.jpg

Tejhiány miatt bezárt átmenetileg a világrekorder venezuelai fagylaltozó

(MTI) – Tejhiány miatt átmenetileg bezárt egy híres venezuelai fagylaltozó, amely 863 különböző ízt felvonultató kínálatával került be a Guinness-rekordok könyvébe – írja a BBC.

    

(foto: Pixabay)

A turisták körében is népszerű, Merida városában található Coromoto fagylaltozó a Facebook közösségi portálon jelentette be, hogy a gazdasági válság következtében kialakult tejhiány miatt bezárásra kényszerül az idény hátralévő részében.

    A karácsony óta zárva tartó üzletet különlegesen gazdag választéka tette híressé, a kínálatban olyan furcsa és egzotikus ízek is helyet kaptak, mint a bab- és a sörízű fagylalt. 
    A fagylaltozó egyik alkalmazottjának elmondása szerint a döntéssel Manuel da Silva tulajdonos a Coromoto hírnevét szeretné megóvni. Mivel az elmúlt hónapokban alig lehetett tejhez jutni a venezuelai boltokban, annak ára a feketepiacon pedig hatszorosára emelkedett, a Coromoto nem tudta a teljes fagylaltkínálatot fenntartani, és a vásárlók már panaszkodtak, amiért csökkent a választék.
    Venezuela lakossága az ország gazdasági teljesítményének lassulása, a kiemelkedően magas infláció, valamint a szigorú valutakorlátozások miatt egész évben az alapvető termékek hiányával küszködött.
    A Coromoto leghamarabb január közepén nyithat ki újra.

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

Nem érintkezhetnek élelmiszerrel műanyagot és bambuszt is tartalmazó anyagok

Az Európai Unió tagállamaiban tilos azoknak az élelmiszerekkel érintkező termékeknek a for…