Főoldal Hírek Ajánló Séfklub: Nyári ételek – Chef workshop 2023. július 3.

Séfklub: Nyári ételek – Chef workshop 2023. július 3.

9 perc átlagos olvasási idő
0
290
 ehaccp_topbanner3.jpg

Július 3-án újra megrendezte havi taggyűlését az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesülete, melyen a nyári étlapok kialakításához kaphattak inspirációt a jelen lévők, ráadásul mindezt az egyre szélesebb körben hódító Vegán táplálkozás jegyében.

A júliusi taggyűlés a már jól megszokott forgatókönyv szerint zajlott. A taggyűlés a McCain, a Bonduelle és az Upfield Professional-ból átalakult Violife termékek kóstolójával kezdődött.

Nyíri Erik a McCain Professional termékeire hívta fel a figyelmet. elmondta, hogy az új terméknek számító Veggie Fries egy színes zöldségtrió: sárgarépa, cékla és paszternákból.

„Tudjuk, hogy a vendégeitek, egyszerűen imádják a hasábburgonyát, de néha szívesen kipróbálnának valami újat. Adjátok hozzá a Veggie Fries-t az étlapjaitokhoz, mint a klasszikus hasábburgonya alternatíváját és a döntéseteket nemcsak a zöldségkedvelők, hanem az új ízeket keresők is értékelni fogják. A Veggie Fries egy trendi egészséges snack, amely teljesen új dimenziót ad az étlapnak.”

A Bonduelle Professional részéről Csató Zsolt volt jelen, aki a mirelit Grillezett paprikaszeletről elmondta, hogy az egyedülálló MINUTE technológiának köszönhetően, felhasználáskor nincs vízveszteség, csak 100% zöldség! 2,5 kg termék a zacskóban = 2,5 kg termék a tányéron, ráadásul ez egész évben elérhető azonos minőségben, így kiszámítható, veszteség nélkül kalkulálható.

A Violife részéről Blendea Károly elmondta, hogy az elmúlt néhány évben a veganizmus több lett, mint egyszerű diéta. A Violife megfelel a mai valóságnak és a megatrendeknek, minden igénynek és alkalomnak, minden közönségnek és embertípusnak, minden korosztálynak és nemnek. Az emberek aggódnak a bolygónkért és a hús-, illetve tejtermékek mellékhatásai miatt.

Szinte minden típusú sajtra választékunk: Szeletelt, tömb, reszelt, krémes – olyan ízekben, mint például a cheddar, gouda, mozzarella, füstölt sajt, vagy feta jellegű.

Multifunkcionálisak is vagyunk: a termékeink olvaszthatók, grillezhetők, reszelhetők, piríthatók, süthetők, ráadásul könnyű velük főzni és könnyű őket kenni. A termékeink 100%-ban vegánok – de mindenki számára ízletesek!

Innentől az Egyesületi ügyek következtek. Asztalos Istvántól elhangzott, hogy az elmúlt időszakban részt vettek a BKIK ágazati kerekasztal beszélgetésen, ahol többek között elhangzott, sőt jegyzőkönyvbe került, hogy a turizmust és vendéglátást külön-külön iparágként kellene kezelni, ugyanis jelenleg a turizmus „agyonnyomja” a vendéglátást, ami érezhető annak állapotán is. Ahogy az is a jegyzőkönyvbe került, hogy az oktatásban is vissza kellene térni a kabinetoktatáshoz, amelynek a szerepe ma már egyértelműen megmutatkozik a diákok felkészültségében. Ennek legfőbb gátja  a duális szakképzés, mely jól működik a repülőgépszerelő, vagy autószerelő szakmákban, de nem működhet jól egy olyan kreativitást igénylő szakma esetén, mint mondjuk a szakács, a cukrász, vagy  a pincér, ezért jó lenne az oktatás területén is legalább két, vagy három csoportba sorolni a szakmákat, hiszen kiolvasható, ami jó az egyiknek, az nem jó a másiknak, ezért sem helyes mindenkit egy módszerre kényszeríteni.

Arról is szó esett, hogy az Étrend Magyar Konyhafőnökök egyesülete jótékonysági főzésen vett részt, ahol rászoruló autista, sportolókat segítettek a főzéssel. Épp úgy, ahogy majd augusztus 11-én teszik a Katolikus Karitászt támogató főzésükkel.

Végül a Magyarország étele programról esett szó. Ezzel kapcsolatban elmondták, hogy besorolást kapott a nemzeti értékek közé, ennek ellenére a rendezvényt új helyre költöztetik, mivel az eddigit kinőték. A szakácsversenyről és a tányérdesszert versenyről számos kérdés és felvetés elhangzott, ami a tagság értelmezése szerint jobbá tehetné azt.

A következő taggyűlés szeptember 4-én kerül megrendezésre.

További képek ide kattintva elérhetők >>>

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Ajánló

Cikk ajánló

KÁN Egyetemi Napok – a Dunántúl legnagyobb agrárrendezvénye

Sajtótájékoztató keretében ismertették a szeptember 27-29. között megrendezésre kerülő KÁN…