Átólzéig Színes Újabb étteremmel bővíti vendéglátóipari portfólióját a Mészáros Csoport Szerkesztő : Asztalos István Közzétéve: 2025-01-13 7 perc átlagos olvasási idő 0 86 Oszd meg Facebook Oszd meg Twitter Oszd meg Google+ Oszd meg Reddit Oszd meg Pinterest Oszd meg Linkedin Oszd meg Tumblr A kép csak illusztráció! Újabb étteremmel bővíti vendéglátóipari portfólióját a Mészáros Csoport, miután az érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt. tulajdonába került a Monyó Holding Kft., valamint annak leányvállalata, a Pastrami Kft., amely az azonos nevű óbudai éttermet üzemelteti – közölte a cégcsoport pénteken az MTI-vel. A tájékoztatás szerint az akvizíció célja a 2009 óta létező brand megőrzése, a vendéglátóipari egység modernizálása, fejlesztése, hosszútávú működtetése. A közleményben ismertették, hogy a tranzakciónak a Talentis Group Zrt. 100 százalékos tulajdonosa lett a Monyó Holding Kft.-nek, amely a Pastrami étterem helyszínéül szolgáló ingatlan tulajdonosa, és a bérleti szerződés alapján biztosítja az étterem számára az ingatlan használatot. A vendéglátóipari egységet üzemeltető, valamint a vendéglátáshoz kapcsolódó berendezések, eszközök birtokló Pastrami Kft. is a Mészáros Csoport érdekeltségébe került. Kiemelték: az ismert, nagy hagyományokkal rendelkező étterem gasztronómiai színvonala, családbarát koncepciója illeszkedik a több étteremmel is rendelkező Mészáros Csoport üzleti portfóliójába. Csak a Pastrami étteremnek is szembesülnie kellett a Covid-járvány negatív utóhatásaival, valamint a háború miatt megemelkedett energiaárakkal, ami miatt veszteséges. A tőkeerős tulajdonos megjelenése, a cégcsoporton belüli szinergiák kihasználása új tudja a vállalkozás stabilitását, eredményességét, további fejlődését és a munkahelyek megőrzését – közölték. Mészáros Lőrinc, a Mészáros Csoport tulajdonosa a közleményben kifejtette, a Pastrami étterem akvizíciójával olyan jó hírű vendéglátóegység került a portfóliójukba, amely több, mint 15 éve gazdagítja Óbuda gasztronómiai kultúráját. Az étterem a tradíciók és a modern konyha ötvözésére épít, így kiváló minőséget képvisel. Stratégiai cél az értékmegőrzés, valamint a különleges szintű vendégélmény mellett olyan fejlesztések és beruházások megvalósítása, amelyek során az étterem mind eszközeiben, mind kínálatában és működésében a mostani trendeknek megfelelően újulhat meg. Terveik megvalósításában jelenleg is számítanak az itt dolgozók magas szintű szakmai tudására. A Pastrami 2009 januárja óta működési engedéllyel, hazai és nemzetközi bisztróval várja vendégeit. Az étterem a pastrami nevű közép-európai származású New York-i szendvicsről kapta a nevét, ez az ételkülönlegesség a nyitás óta folyamatosan szerepel a kínálatban. A szendvics alapját képező pastrami hús előállításának teljes technológiai folyamata – pácolás, szárítás, meleg füstölés és párolás – a saját konyhán történik, ahol éves szinten mintegy 600-800 kilogramm pastrami húst állítanak elő. A tágas terekkel rendelkező étterem családbarát hely, gyermeksarokkal rendelkezik, és kutyával is látogatható. Az étterem a napi á la carte rendszerű kiszolgáláson túl rendezvényeket is lebonyolít, catering services is nyújt, a nyári szünet alatt pedig a környéken szervezett táborokban résztvevő gyermekeknek kínál ebédet. Ételeik az egyik ételfutár-társaságon keresztül házhoz is rendelhető – tájékoztatott a Mészáros Csoport közleményében. *** MTI/Pixabay
Hrúz Mária konyhájában főzték meg Petőfi kedvenceit Szalkszentmárton fontos helyett foglal el Petőfi életében: apja egy időben itt bérelt vendégfogadót és …
Tökéletes halloween-i vendégváró receptek Ma már hazánkban is egyre jobban elfogadott, hogy október végén az őszi faleveles dekorációk …
Karácsonyi köszöntő! Tisztelt Olvasóink! Az Oldalas magazin szerkesztőségének nevében ezúton is köszönjük, hogy egész évben követtek …
Gyorsult a mezőgazdasági termelői árak emelkedése Áprilisban felgyorsult a mezőgazdasági termelési árak növekedési üteme: 4,1 százalékos volt az éves drágulás …