Főoldal Hírek Ajánló Jótékonysági főzésen a Séfek

Jótékonysági főzésen a Séfek

6 perc átlagos olvasási idő
2
3,901
 ehaccp_topbanner3.jpg

Befejeződött a Katolikus Karitász családokért indított programja, melynek keretében közel százötven gyermeket ajándékozott meg kedvezményes táborozási lehetőséggel.

 

Az egy hetes gyermektábor utolsó napján az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesülete jótékonysági főzéssel segítette a Katolikus Karitász munkáját. Az idei évben ugyanis a gyermekek étkeztetésén felül, további 100 fő hajléktalan ellátásról is gondoskodtak a Séfek.

 

Az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesülete és a kollégák, barátok, 16 fővel prezentáltak ebédet a táborlakók részére. A pásztortarhonyához a tarhonyáról Gyuris Gábor, míg a meggyes diós desszertről Horváth Zsolt, a KicsiZsó reggelizőjének tulajdonosa gondoskodott.

A főzésre egy 1958-as gulyáságyúban került sor, melyet Morzsik Attila biztosított a főzők és a Súlyos Sasok részére. A nagylelkű felajánlásaikat ezúton is köszönjük!

 

Schwarcz András meggyes diós süteményt oszt a gyerekek részére.

 

A karitatív főzésben részt vállalt (abc sorendben):

  • Asztalos István
  • Dankai Laci
  • Déry Gábor
  • Déryné Ly Zsuzsi
  • Gyetvai György
  • Gyimesi Tamás
  • H Péter Róbert
  • Józsa Miklós
  • Máté Lala
  • Morzsik Attila
  • Schwarcz András
  • Simon Gábor
  • Szepesi Iván
  • Szűcs Károly
  • Tóth Zoltán és végül, de persze nem utolsó sorban az egész jótékonysági főzés mozgatórugója és támogatója Lukács Bernadett.

 

A hangulat vidám volt, ugyanis a Séfek nem csak az ebédről gondoskodtak, hanem a gyerekekkel együtt, három csapatot alkotva ügyességi versenyben is részt vettek. A három csapatkapitány az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesületének elnökéből és annak tagjaiból tevődött össze. A győztes mindenki örömére, a Krumplihéja nevű csapat lett.

 

A játékon felül a gyerekek <persze szigorú felügyelet mellett> figyelemmel kísérhették, hogy milyen érzés szakácsként tevékenykedni, hogy miként dolgoznak a profik, azaz hogy vágják „olyan gyorsan” a hagymát.

 

A gyermekek saját készítésű meglepetéssel készültek, melyre a Séfek tenyérlenyomata is rákerült.

 

A Séfek búcsúzóul a gyerekektől saját készítésű ajándékot vehettek át, mely mézeskalácsszívet egy hatalmas lepedővel egészítették ki, melyen a gyermekek nevei mellett, üzeneteik és saját rajzaik is megtalálható. Később a nap folyamán a főzésen részt vállaló Séfek tenyérlenyomata is rá került.

 

A tábor szervezői és lebonyolítási feladatait a Katolikus Karitász vállalta magára, akik maximálisan kontrollálva, és a gyerekeknek lehetőségeik szerint mindent megadva végezték munkájukat. Öröm volt látni látni a segítő szándékukat és érezni kedvességüket! Önzetlen munkájukat ezúton is köszönjünk és persze a meghívásukkal élni fogunk, így jövőre találkozunk!

 

Még több fotó IDE KATTINTVA elérhető!

 

Amennyiben Te is részt vennél az Egyesület munkájában, csatlakozz hozzánk!

www.etrendegyesulet.hu

 

  • A Séfklub nem lassít

    2021. július 12-én tartotta a Séfklub a soron következő taggyűlését, mely Közgyűlés is vol…
  • Ez a Séfklub, már nem az a Séfklub

    Bondulle – Chef Workshop November 2-án került megrendezésre az Étrend Magyar Konyhaf…
  • OKÉS 2020: ez bizony rendben volt!

    2020-ban az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesülete (ÉTREND) kilencedszer rendezte meg, a F…
Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Ajánló

Cikk ajánló

Meghaladta az 1400 forintot a fizikai dolgozók átlagos órabére a második negyedévben

A fizikai munkát végző szak- és betanított munkások átlagos bruttó órabére 1407 forint vol…