Főoldal Hírek Színes Szerdától két napig magyar napokat rendeznek Izraelben

Szerdától két napig magyar napokat rendeznek Izraelben

3 perc átlagos olvasási idő
0
939
 ehaccp_topbanner3.jpg

Shiri Zsuzsa, az MTI tudósítója jelenti:    Szerdán és csütörtökön magyar gasztronómiai és kulturális napokat rendeznek Izraelben.

Tel-Aviv egyik legdivatosabb szórakozóhelyén, a néhány éve felújított régi kikötőben, a Namalban rendezi meg immáron harmadik alkalommal a magyar napokat a tel-avivi nagykövetség.

A rendezvénynek a korábbi években otthont adó régi vasútállomásról ezúttal a helyiek egyik leglátogatottabb, éttermekkel, kávézókkal és játszóterekkel teli pihenőhelyére költöztettük az eseményt, amely azonban továbbra is megőrizte megszokott kulináris és kulturális színvonalát – közölte Berényi László, Magyarország tel-avivi nagykövetségének kulturális attaséja az MTI-vel.

Magyar nők a gasztronómiában címmel Raj Ráhel tortabemutatót tart és árulni is fogja helyben elkészített termékeit. Mautner Zsófia főzőelőadáson mutatja be a magyar konyhát az egyik kikötői étteremben, erre a rendezvényre egy nap alatt elkeltek a jegyek. Gál Helga és Dúzsi Tamás pedig borkóstolóval várja a magyar borok izraeli rajongóit.

A programok mellett számos stand is lesz, amelyeknél magyar ételeket és italokat árulnak, helyi szakácsok és cukrászok kínálják magyaros finomságaikat: lesz pörkölt, lángos, palacsinta és kürtőskalács is.

Az eseményt Ron Huldai, Tel-Aviv polgármestere, Nagy Andor magyar nagykövet és Papp László, Debrecen polgármestere nyitja meg szerda délután. Debrecen kiemelt vendége a rendezvénynek, mivel idén indult közvetlen légi járat Tel-Aviv és a város között. A megnyitón a debreceni Hajdú Táncegyüttes fellépése, valamint a Sabbathsong klezmerbanda koncertje követi.

 

MTI/Archívum

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Színes

Cikk ajánló

KÁN Egyetemi Napok – a Dunántúl legnagyobb agrárrendezvénye

Sajtótájékoztató keretében ismertették a szeptember 27-29. között megrendezésre kerülő KÁN…