Utazás Új kampány indul a belföldi turizmus élénkítésére Szerkesztő : Asztalos István Közzétéve: 2016-04-08 4 perc átlagos olvasási idő 0 1,008 Oszd meg Facebook Oszd meg Twitter Oszd meg Google+ Oszd meg Reddit Oszd meg Pinterest Oszd meg Linkedin Oszd meg Tumblr Új kampány indul a belföldi turizmus élénkítésére Új kampányt indít a Magyar Turizmus (MT) Zrt. a belföldi turizmus élénkítésére, a társaság által meghirdetett Gasztroélmények Éve 2016 második kiemelt eseménye az áprilisi Kóstolj bele a tavaszba! elnevezésű programsorozat – közölte az MT Zrt. az MTI-vel pénteken. Az április 21. és 24. közötti akcióban mindenkit kirándulásra és természetjárásra buzdítanak, amit szabadban főzéssel tesznek vonzóbbá. Mindehhez speciális program- és szállásajánlatokat gyűjtöttek országszerte, amelyek között mindenki megtalálhatja az érdeklődéséhez és ízléséhez illőt. Az itthon.hu portálon az egész akcióról elérhető minden fontos információ, program- és szállásajánlat – közölték. Három környezetbarát és hagyományőrző esemény és jeles nap is kapcsolódik a Kóstolj bele a tavaszba! programsorozathoz: a Föld napja, a Tájházak napja és a Szent György-nap. Április 22-én, pénteken a Föld napja alkalmából lesznek programok országszerte. Április 23-ra esik idén a Tájházak napja, ami szorosan kapcsolódik a Szent György-naphoz, hiszen a hozzá legközelebb eső hétvégén rendezik meg. A Tájházak napján felelevenítik a Szent György napi hagyományokat a hazai skanzenekben, lesznek klasszikus népi ételek, szabadban főzés, beüzemelik a régi kemencéket, lesznek vásárok és a helyi népi mesterségek, népzenés táncmulatságok is megelevenednek. Április 24-én, hagyomány szerint Szent György-napján az állatokat először hajtják ki a legelőre. Európa számos országában is ezt a napot tartották a tavasz kezdetének. Magyarországon több népszokás is kapcsolódik e naphoz, például az állatokat zöld ággal hajtották ki, amihez a termékenységet kötötték, vagy füstön hajtották át, hogy elkerülje őket a baj. MTI/newscafe.hu
Upfield – Nyári receptinspiráció A nyári szezon beindultával szeretnénk nektek egy kis receptinspirációval kedveskedni az Upfield Professional jóvoltából. …
Íme a receptek, amelyekkel Marton Adri a Mikulást várja Adri azt mondja, hogy Mikuláskor ismét előtör belőle a gyermeki énje, így izgatottan, és …
Bringás nap Budán Budai BringaBörze és Chill két helyszínen Hagyományteremtő szándékkal indítja útjára 2022. március 27-én a …
Kúria: a borravalót elkülönítve kell kezelni A Kúria elvi döntése szerint a borravalót elkülönítve kell kezelni, ha bekerül a pénztárgépbe, …