Főoldal Hírek Utazás Új kampány indul a belföldi turizmus élénkítésére

Új kampány indul a belföldi turizmus élénkítésére

4 perc átlagos olvasási idő
0
1,087
 ehaccp_topbanner3.jpg

Új kampány indul a belföldi turizmus élénkítésére
 

    Új kampányt indít a Magyar Turizmus (MT) Zrt. a belföldi turizmus élénkítésére, a társaság által meghirdetett Gasztroélmények Éve 2016 második kiemelt eseménye az áprilisi Kóstolj bele a tavaszba! elnevezésű programsorozat – közölte az MT Zrt. az MTI-vel pénteken. 

    Az április 21. és 24. közötti akcióban mindenkit kirándulásra és természetjárásra buzdítanak, amit szabadban főzéssel tesznek vonzóbbá. Mindehhez speciális program- és szállásajánlatokat gyűjtöttek országszerte, amelyek között mindenki megtalálhatja az érdeklődéséhez és ízléséhez illőt. 

    Az itthon.hu portálon az egész akcióról elérhető minden fontos információ, program- és szállásajánlat – közölték.

    Három környezetbarát és hagyományőrző esemény és jeles nap is kapcsolódik a Kóstolj bele a tavaszba! programsorozathoz: a Föld napja, a Tájházak napja és a Szent György-nap. Április 22-én, pénteken a Föld napja alkalmából lesznek programok országszerte. Április 23-ra esik idén a Tájházak napja, ami szorosan kapcsolódik a Szent György-naphoz, hiszen a hozzá legközelebb eső hétvégén rendezik meg. A Tájházak napján felelevenítik a Szent György napi hagyományokat a hazai skanzenekben, lesznek klasszikus népi ételek, szabadban főzés, beüzemelik a régi kemencéket, lesznek vásárok és a helyi népi mesterségek, népzenés táncmulatságok is megelevenednek. 

    Április 24-én, hagyomány szerint Szent György-napján az állatokat először hajtják ki a legelőre. Európa számos országában is ezt a napot tartották a tavasz kezdetének. Magyarországon több népszokás is kapcsolódik e naphoz, például az állatokat zöld ággal hajtották ki, amihez a termékenységet kötötték, vagy füstön hajtották át, hogy elkerülje őket a baj.

 

MTI/newscafe.hu

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Utazás

Cikk ajánló

A csomagolóanyagok új korszakát hozzák el a MATE kutatói

Gödöllő, 2024. május 14. – Napjainkban számos területen vált kardinális kérdéssé a fenntar…