Főoldal Hírek Átólzéig Belföldi utazást népszerűsítő kampányt indított a turisztikai ügynökség

Belföldi utazást népszerűsítő kampányt indított a turisztikai ügynökség

5 perc átlagos olvasási idő
0
153
 ehaccp_topbanner4.jpg

A belföldi utazást népszerűsítő kampányt indított a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ), Magyarország kiemelt helyeinek, sokszínű, őszi kulináris kínálatának, borainak és borvidékeinek, valamint a Szent Márton napi hagyományok megismerésére ösztönzik a magyar utazni vágyókat.

 

A turisztikai ügynökség az MTI-nek pénteken eljuttatott közleményében kiemeli: az Át kell élned, hogy elhidd – Magyarország rád vár! – szlogennel indított kampánytól a magyar úti célok iránti érdeklődés erősödését és az utazási időtartam növekedését várja az MTÜ. Az ügynökség célja a kiemelt turisztikai térségek ismertségének növelése, a bor- és gasztroturimus népszerűsítése, valamint a magyar bor imázsának emelése és a borvidékek megismertetése.

Az utazási élmény fontos része a helyi gasztronómiai kínálat, azon belül is a bor felfedezése, ezért az MTÜ kampánya az Őszi menük hetei elnevezésű kezdeményezéssel indul, amelyet számos neves, szakmai szervezet támogat. Az MTÜ együttműködik a Hegyközségek Nemzeti Tanácsával (HNT), a Stílusos Vidéki Éttermiséggel, a Pannon Gasztronómiai Akadémiával, a Magyar Bocuse d’Or Akadémiával, a Magyar Vendéglátók Ipartestületével, a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetséggel, valamint a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségével is.

A kampányhoz csatlakozott szállodák és éttermek október 17. és november 15. között minden 18 év feletti vendégnek borkóstoló-jegyet kínálnak, a szállodák pedig a vendégek számára összeállított őszi ajánlataikban különleges előnyöket biztosítanak. A vendéglátóipari egységek az őszre jellemző fogásokkal várják a vendégeket – ismertetik.

Az egyes helyszínek őszi ajánlatairól, az Őszi menük heteiről, a kampányhoz csatlakozott éttermekről, pincészetekről és hotelekről a hellomagyarorszag.hu oldalon találhatók részletek – közölte az MTÜ.

A közlemény kitér arra, hogy az MTÜ legutóbbi, nyári kampánya a felmérések szerint 4,3 millió embert ért el belföldön, a hatásait feltáró reprezentatív kutatás eredményei szerint pedig csaknem minden második megkérdezett válaszolta azt, hogy a kampány hatására többször, illetve hosszabb időre utazik majd belföldön turisztikai céllal.

 

MTI/Pixabay

 

  • Lécre fel! Indul a síszezon

    A tudósítás szerint Eplényben és Visegrádon is sikerült hóágyúk segítségével behavazni néh…
  • NAK: növelni kell az almafogyasztást

    Évről-évre csökken az almafogyasztás, az egy főre jutó fogyasztás 12 kilogramm évente, ami…
  • Szerződés nélkül ne induljon útnak!

    Bármilyen kedvező utazási ajánlatot is találunk, nagyon fontos, hogy egyértelmű legyen szá…
Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

Február elsején rendezik a Furmint Február Nagy Kóstolót

Ismét egy egész hónapot szentelnek a borkedvelők az egyik legkiemelkedőbb Kárpát-medencei …