Főoldal Hírek Csőposta Bemutatkozott A főzés magasiskolája – és az alapanyagok is megvannak

Bemutatkozott A főzés magasiskolája – és az alapanyagok is megvannak

2 perc átlagos olvasási idő
0
1,417
 ehaccp_topbanner3.jpg

A főzés magasiskolája Magyarországra érkezett! És kiderültek a magyar Bocuse selejtező kötelező alapanyagai is.

A Magyar Bocuse d’Or Akadémia tankonyhájában tegnap bemutatkozott a Paul Bocuse Institut magyar nyelven megjelent tankönyve, amely hiánypótló a magyar gasztronómiai képzésben.

 

Az intézet fennállásának 25. évfordulójára jelentette meg a könyvet, amely 700 oldalon mindegy 250, fotóval illusztrált technikai eljárást mutat be, valamint 70 eredeti receptet az intézmény séfjeitől. A több, mint 1800 étel- és fázisfotó, a részletgazdag leírások a minőségi alapanyagokról, az élelmiszerek tulajdonságairól és az elkészítési módokról mind azt a célt szolgálják, hogy mindent megtanuljunk a tökéletes vendéglátásról.


A könyvbemutatón részt vettek a Bocuse d’Or magyarországi selejtezőjének versenyzői, sőt, a sorsolás is megtörtént, hogy a magyar selejtezőn ki mikor és melyik boxban fog versenyezni.

 

Az is kiderült, hogy mik lesznek a kötelező alapanyagok a versenyen. A főtémához borjúcombot, kacsamájat és salottahagymát, a vegetáriánus tányéron pedig risotto rizst, fürjtojást és gombát kell majd használni december 3-án.

 

 

Forrás: Facebook/Magyar Bocuse d’Or Akadémia

 

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Csőposta

Cikk ajánló

A kerékpárosok legnagyobb félelme az autósok közeli előzése

A témában készített legfrissebb kutatás szerint a kerékpárral közlekedők 81%-a tervezi, ho…