Csőposta Süteménykollekcióval emlékezik a kiegyezés 150. évfordulójára a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete Szerkesztő : Asztalos István Közzétéve: 2017-10-19 3 perc átlagos olvasási idő 0 1,635 Oszd meg Facebook Oszd meg Twitter Oszd meg Google+ Oszd meg Reddit Oszd meg Pinterest Oszd meg Linkedin Oszd meg Tumblr Édes kiegyezés néven összeállított süteménykollekcióval emlékezik az 1867-es kiegyezés és az Osztrák-Magyar Monarchia létrejöttének 150. évfordulójára a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete. A hat darab desszertből álló, három magyar, három osztrák süteményt tartalmazó díszdoboz november 8-tól március végéig lesz megvásárolható az ország mintegy 20 cukrászdájában – hangzott el a kollekciót bemutató sajtótájékoztatón szerdán Budapesten. Az ipartestület képviseletében Vojtek Éva elmondta, hogy a sütemények darabonként nem vásárolhatók meg, csak a teljes kollekció. Kiemelte: az Édes Kiegyezés süteményeit árusító cukrászdákban a kiegyezés koráról szóló előadásokat tartanak majd fiataloknak és kisiskolásoknak, így ismertetve meg őket a “boldog békeidőknek” nevezett korszakkal és népszerűsítve a cukrászszakmát. A projektet a Földművelésügyi Minisztérium 780 ezer forinttal, a Nemzetgazdasági minisztérium pedig több mint ötmillió forinttal támogatta – mondta el Vojtek Éva. A díszdobozban kínált hatféle sütemény – az Anna-szelet, az arisztokrata kuglóf, a Blaha Lujza-szelet, az Esterhazy-szelet, az Indiáner és a Rigó Jancsi – elkészítésénél a cukrászok a Monarchia tradicionális édességeit elevenítik fel, a korhűség megőrzése mellett modernizálva őket a 21. századi igényeknek megfelelően – mondta Mészáros Gábor cukrászmester. A cukrászmesterek által átdolgozott receptek elkészítésének szakmai felügyeletét az ipartestület végzi, az értékesítésben résztvevő cukrászdák megkapják az arra vonatkozó mértékeket és méreteket, így az egész országban egységes kollekciót kóstolhatnak az érdeklődők. Az érintett cukrászdák listája az ipartestület honlapján hamarosan elérhető lesz (www.cukraszat.net). MTI/Facebook
Íme a receptek, amelyekkel Marton Adri a Mikulást várja Adri azt mondja, hogy Mikuláskor ismét előtör belőle a gyermeki énje, így izgatottan, és …
Íme, a legjobb bor-étel párosítások karácsonyra Közeledik a karácsony, ideje összeállítani a vendégváró étlapot! A klasszikus ünnepi fogásokhoz leginkább illő …
Megbírságoltak egy cseh hotelt, amiért nem fogadott orosz turistákat Megbírságoltak egy cseh hotelt, amiért nem fogadott orosz turistákat (MTI) – Megbírságoltak egy …
Ezek a legfrissebb sörtrendek Ezek a legfrissebb sörtrendek: új ízek, növekvő fenntarthatóság, zéró glutén és az alkoholmentes sörök …