Átólzéig Év fagylaltja verseny 2017 Szerkesztő : Asztalos István Közzétéve: 2017-05-31 8 perc átlagos olvasási idő 0 2,967 Oszd meg Facebook Oszd meg Twitter Oszd meg Google+ Oszd meg Reddit Oszd meg Pinterest Oszd meg Linkedin Oszd meg Tumblr A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete 2017-ben Szegeden a Virág Cukrászdában tartotta meg a jubileumi huszadik Év Fagylaltja versenyt. A verseny célja a hagyományos jó minőségű kézműves fagylalt népszerűsítése. Az Év Fagylaltja versenyre 95 fagylalt nevezett. Idén kötelező íz nem volt, semmi nem szabott határt a versenyzők kreativitásának. Az Év Fagylaltja versenyen fagylaltjait három kategóriában tizenöt fős szakmai és hat fős Közönség zsűri pontozta. A szakmai zsűriben neves cukrászmesterek értékelték a fagylaltokat, míg a Közönség zsűri tagjai voltak: – Tarján Zsófia – a közkedvelt szegedi Honeybeast együttes énekese – Risztov Éva – olimpiai bajnok úszó – Czippán Anett – televíziós műsorvezető – Marko Krivokapic – a Pick Szeged kézilabdacsapat másodedzője – Suhajda Krisztián – borász – Dr. Munz Károly ügyvéd, gasztronómus és barista A rendezvény folyamán zenés szórakoztató programok, kedvezményes fagylalt kóstolók várták a vendégeket. Az eredményhirdetést követően koncertet adott Tarján Zsófia, a Honeybeast együttes énekese. A koncert után a látogatók 100 Ft/gombóc áron kóstolhatták meg a versenyre nevezett fagylaltkülönlegességeket. VERSENYEREDMÉNYEK: „I.” kategória: cukrászdák, kézműves fagylaltozók versenye Ebbe a kategóriába olyan kézműves fagylaltokkal lehetett nevezni, ami természetes alap- és járulékos anyagokkal, tejes fagylaltok esetében főzött alappal, és kizárólag saját készítésű öntetekkel, pasztákkal, díszítésekkel, a hagyományos technológiai sorrendet betartva készülnek. • Aranyérmes és egyben az ÉV FAGYLALTJA vándorkupa győztese: Mascarpones túrókrém sós karamellel – Eszenyi Ferenc (Centrum Fagyizó, Balmazújváros) • Ezüstérem: A napfény íze – Varga Tamás (Amaretto Fagyizó, Győr) • Bronzérem: Azték arany – Tóth Norbert (Tóth Cukrászda, Dunaföldvár) „II.” kategória: alapanyaggyártók, -forgalmazók versenye • Arany: Krémsajt fagylalt sós-tejkaramellával és sült almával – Andok Tamás (Nectar Kft., Budaörs) • Ezüst: Ikrényi mézes napsugár fagylalt – Nits Bence (Tutti Élelmiszeripari Kft., Rábapatona) • Bronz: Mézes krémes feketeribizlivel – Hajdu Zoltán (KEN Carpathia Kft., Budapest) „M” kategória: „Mentes” fagylalt, azaz „hozzáadott cukor, glutén, laktóz és tejfehérje mentes fagylalt” kategória, szabadon választott ízben. • Arany: Paleo feketeribizli fagylalt – Erdélyi Balázs (Frer Cukrászda, Budapest) • Ezüst: Banános málna – Kirschner Zoltán (Gelato Italiano Kft., Környe) • Bronz: Sós pisztácia pirított magvakkal – Eszenyi Ferenc (Centrum Fagyizó, Balmazújváros) Kézműves Fagylalt Nívódíj győztese: • Eszenyi Ferenc (Centrum Fagyizó, Balmazújváros) Közönségdíjas: • Barackos túrós pite fagylalt – Csap Szabolcs (Andretti Cukrászda, Budaörs) „I Love SZEGED” díjas fagylalt: • Narancsos-bazsalikomos csokoládé – Jóri-Hegedűs Szilvia (Diamante Fagyizó, Sóskút) Cukraszat.net/pixabay
Hrúz Mária konyhájában főzték meg Petőfi kedvenceit Szalkszentmárton fontos helyett foglal el Petőfi életében: apja egy időben itt bérelt vendégfogadót és …
Tökéletes halloween-i vendégváró receptek Ma már hazánkban is egyre jobban elfogadott, hogy október végén az őszi faleveles dekorációk …
A tejágazat ma sikerágazat Magyarországon Ahhoz, hogy a tejágazat ma sikerágazat legyen Magyarországon, nagyon sok munka kellett, a siker …
A vitaminfogyasztás napirendje Gyakran olvashatunk arról, hogy a rendszeres testmozgás, valamint a vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag …