Főoldal Hírek Átólzéig Év fagylaltja verseny 2017

Év fagylaltja verseny 2017

8 perc átlagos olvasási idő
0
1,814
 ehaccp_topbanner3.jpg

A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete 2017-ben Szegeden a Virág Cukrászdában tartotta meg a jubileumi huszadik Év Fagylaltja versenyt.

A verseny célja a hagyományos jó minőségű kézműves fagylalt népszerűsítése.

Az Év Fagylaltja versenyre 95 fagylalt nevezett. Idén kötelező íz nem volt, semmi nem szabott határt a versenyzők kreativitásának.

Az Év Fagylaltja versenyen fagylaltjait három kategóriában tizenöt fős szakmai és hat fős Közönség zsűri pontozta.

 

A szakmai zsűriben neves cukrászmesterek értékelték a fagylaltokat, míg a Közönség zsűri tagjai voltak:

– Tarján Zsófia – a közkedvelt szegedi Honeybeast együttes énekese
– Risztov Éva – olimpiai bajnok úszó
– Czippán Anett – televíziós műsorvezető
– Marko Krivokapic – a Pick Szeged kézilabdacsapat másodedzője
– Suhajda Krisztián – borász
– Dr. Munz Károly ügyvéd, gasztronómus és barista

 

A rendezvény folyamán zenés szórakoztató programok, kedvezményes fagylalt kóstolók várták a vendégeket. Az eredményhirdetést követően koncertet adott Tarján Zsófia, a Honeybeast együttes énekese. A koncert után a látogatók 100 Ft/gombóc áron kóstolhatták meg a versenyre nevezett fagylaltkülönlegességeket.

 

VERSENYEREDMÉNYEK:

 

„I.” kategória: cukrászdák, kézműves fagylaltozók versenye

Ebbe a kategóriába olyan kézműves fagylaltokkal lehetett nevezni, ami természetes alap- és járulékos anyagokkal, tejes fagylaltok esetében főzött alappal, és kizárólag saját készítésű öntetekkel, pasztákkal, díszítésekkel, a hagyományos technológiai sorrendet betartva készülnek.

• Aranyérmes és egyben az ÉV FAGYLALTJA vándorkupa győztese: Mascarpones túrókrém sós karamellel – Eszenyi Ferenc (Centrum Fagyizó, Balmazújváros)

• Ezüstérem: A napfény íze – Varga Tamás (Amaretto Fagyizó, Győr)

• Bronzérem: Azték arany – Tóth Norbert (Tóth Cukrászda, Dunaföldvár)


„II.” kategória: alapanyaggyártók, -forgalmazók versenye

• Arany: Krémsajt fagylalt sós-tejkaramellával és sült almával – Andok Tamás (Nectar Kft., Budaörs)

• Ezüst: Ikrényi mézes napsugár fagylalt – Nits Bence (Tutti Élelmiszeripari Kft., Rábapatona)

• Bronz: Mézes krémes feketeribizlivel – Hajdu Zoltán (KEN Carpathia Kft., Budapest)

 

„M” kategória: „Mentes” fagylalt, azaz „hozzáadott cukor, glutén, laktóz és tejfehérje mentes fagylalt” kategória, szabadon választott ízben.

• Arany: Paleo feketeribizli fagylalt – Erdélyi Balázs (Frer Cukrászda, Budapest)

• Ezüst: Banános málna – Kirschner Zoltán (Gelato Italiano Kft., Környe)

• Bronz: Sós pisztácia pirított magvakkal – Eszenyi Ferenc (Centrum Fagyizó, Balmazújváros)

 

Kézműves Fagylalt Nívódíj győztese:

• Eszenyi Ferenc (Centrum Fagyizó, Balmazújváros)

 

Közönségdíjas: 

• Barackos túrós pite fagylalt – Csap Szabolcs (Andretti Cukrászda, Budaörs)

 

„I Love SZEGED” díjas fagylalt:

• Narancsos-bazsalikomos csokoládé – Jóri-Hegedűs Szilvia (Diamante Fagyizó, Sóskút)

 

Cukraszat.net/pixabay

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

Megjelent az Oldalas magazin 2021. márciusi száma!

Ez <mint ahogyan magazinunk korábbi számai is>, mindenki számára ingyenesen és azonn…