Főoldal Hírek Ajánló Magyarország tortája 2017, és a Magyarország Cukormentes Tortája 2017.

Magyarország tortája 2017, és a Magyarország Cukormentes Tortája 2017.

13 perc átlagos olvasási idő
0
4,014
 ehaccp_topbanner3.jpg

A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete és az Egy Csepp Figyelem Alapítvány közös sajtótájékoztatóján jelentette be azt az 5-5 versenyművet, melyek továbbjutottak a Magyarország tortája 2017, és a Magyarország Cukormentes Tortája 2017. verseny döntőjébe.

 

A zsűri tagjai:

 

Magyarország Tortája verseny

  • Sárközi Ákos, a Michelin csillagos Borkonyha chef-je
  • Szó Gellért, kétszeres Magyarország Tortája győztes – G&D Kézműves Cukrászat, Salgótarján
  • Andrész Zoltán cukrászmester – Andrész Cukrászda, Biatorbágy
  • Balogh László cukrászmester – Százéves Cukrászda, Gyula
  • Karl Harrer cukrászmester – Harrer Csokoládéműhely és Cukrászda, Sopron
  • Karl Zsolt cukrászmester – Karl Cukrászda, Dunaharaszti
  • és dr. Varga Ildikó, aki a SütiChef.hu oldalon meghirdetett versenyen nyerte el a zsűrizés jogát.

 

 

Magyarország Cukormentes Tortája verseny:

  • Bechmann György, a Zsolnay Kávéház cukrászmestere, a zsűri elnöke
  • Gyurcsáné Kondrát Ilona, a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének Terápiás Dietetikus Munkacsoport vezetője, vezetőségi tag,
  • ifj. Sulyán Pál cukrászmester a Sulyán Cukrászda vezetője
  • Szőke Zoltán cukrászmester, a hódmezővásárhelyi Szőke Cukrászda vezetője
  • Mautner Zsófia, a zsűri tiszteletbeli elnöke, a Chili & Vanília blog szerzője
  • Vadon János, rádiós műsorvezető, a Reggeli Show műsorvezetője
  • Erős Antónia, az Egy Csepp Figyelem Alapítvány alapítója
  • Dr. Bibok György, a verseny főtámogatója, a 77 Elektronika Kft. orvosigazgatója

 

A verseny szakmai tanácsadója: Soltész Erzsébet, az Egy Csepp Figyelem Alapítvány dietetikusa.

 

Idén 29 torta közül választotta ki a zsűri a döntős tortákat, melyek a következők:

  • Zalai gesztenyés fátyolfelhő
  • Fertődi fekete
  • Ingyom-bingyom
  • Szent Erzsébet
  • Balatoni Habos Mogyoró
  • Túrós kolibri
  • Málnás zöldségtorta
  • Homok aranya
  • Pöttyös Panni
  • Kócos Kajszi

 

Balatoni Habos Mogyoró – Horváth Cukrászda, Budapest
Mogyorós habtészta, mogyorós roppanós réteg, fekete ribiszke zselé, tejcsokoládés karamell réteg, mogyoró hab, mogyoróolajos áthúzóval bevonva.

Szent Erzsébet torta – Hisztéria Cukrászda, Budapest
Áfonyás sajttorta, roppanós diós piskótán. Diós dacquise piskóta, áfonyás tejcsokoládé mousse, áfonyazselé betét, mascarponés sajt mousse áfonyás tükörzselével bevonva.

Zalai Gesztenyés Fátyolfelhő – Nándori Cukrászda, Budapest
Diós csokoládés piskóta ribizliöntettel, joghurtos ribizli betét, rugalmas étcsokoládé, gesztenyés tejszínkrém, fényes csokoládé öntettel bevonva.

Fertődi Fekete – FRER Cukrászda, Budapest
Rizslisztes céklás-diós felvert, feketeribizlis betét, levendulás csokoládé mousse, feketeribizli krém, fekete tükörzselével bevonva.

Ingyom-Bingyom – Tóth Cukrászda, Dunaföldvár
Málnás ropogóson citromos, aszaltgyümölcsös felvert, beriolette pillecukor, bodzás, beriolette-s felvert ganache, melyet fehércsokoládés zöld tükörzselé borít.

 

A szakmai zsűri három fordulós értékelés után hirdeti ki a győztest. Az első körben az anonim nevezett tortákból választ ki a zsűri öt tortát, a második körben újrakóstolják a döntős tortákat és a készítőikkel konzultálva javaslatokat tesznek azok tökéletesítésére.
Végül a harmadik, utolsó zsűrizési körben újra pontozással választják meg a győztest.

 

A Magyarország Cukormentes Tortája verseny döntősei:

Homok arany – Horváth Cukrászda
Kócos Kajszi – Édességlabor
Málnás zöldségtorta – Frer Cukrászda
Pöttyös Panni – Zazzi Cukrászda
Túrós kolibri – Édes-Gyömbér Cukrászda

 

A sajtó munkatársainak lehetősége volt a döntős torták, és a tavalyi Magyarország Tortája verseny győztese, a Szó Gellért által készített az Őrség zöld aranya kóstolására is. A kóstolás alapján már most borítékolható, hogy bármelyik torta is nyeri az idei versenyt, azt öröm lesz kóstolni Magyarország születésnapján, azaz augusztus 20-án. Ugyanis mindkét verseny győztesét augusztus elején ismerheti meg a nagyközönség, és az augusztus 20-i ünnepségeken kóstolhatja meg először. Ezt követően az ország számos cukrászdája árusítja majd.

 

Az eseményen egyebek mellett Zila László bemutatta az általa készített szívtorta formát (I love Cake), mely Dubaiban, a Gulfood nemzetközi gasztronómiai kiállításon első díjat nyert, mint a legjobb innováció a vendéglátásban.

 

További képek elérhetők, IDE KATTINTVA!

 

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Ajánló

Cikk ajánló

Alaptalan, felelőtlen rémhír, hogy pünkösdig zárva kell tartaniuk a szállodáknak és az éttermeknek

Alaptalan, felelőtlen rémhír, hogy pünkösdig zárva kell tartaniuk a szállodáknak és az étt…