Ajánló Magyarország tortája 2017, és a Magyarország Cukormentes Tortája 2017. Szerkesztő : Asztalos István Közzétéve: 2017-03-27 13 perc átlagos olvasási idő 0 5,187 Oszd meg Facebook Oszd meg Twitter Oszd meg Google+ Oszd meg Reddit Oszd meg Pinterest Oszd meg Linkedin Oszd meg Tumblr A kép csak illusztráció! A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete és az Egy Csepp Figyelem Alapítvány közös sajtótájékoztatóján jelentette be azt az 5-5 versenyművet, melyek továbbjutottak a Magyarország tortája 2017, és a Magyarország Cukormentes Tortája 2017. verseny döntőjébe. A zsűri tagjai: Magyarország Tortája verseny: Sárközi Ákos, a Michelin csillagos Borkonyha chef-je Szó Gellért, kétszeres Magyarország Tortája győztes – G&D Kézműves Cukrászat, Salgótarján Andrész Zoltán cukrászmester – Andrész Cukrászda, Biatorbágy Balogh László cukrászmester – Százéves Cukrászda, Gyula Karl Harrer cukrászmester – Harrer Csokoládéműhely és Cukrászda, Sopron Karl Zsolt cukrászmester – Karl Cukrászda, Dunaharaszti és dr. Varga Ildikó, aki a SütiChef.hu oldalon meghirdetett versenyen nyerte el a zsűrizés jogát. Magyarország Cukormentes Tortája verseny: Bechmann György, a Zsolnay Kávéház cukrászmestere, a zsűri elnöke Gyurcsáné Kondrát Ilona, a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének Terápiás Dietetikus Munkacsoport vezetője, vezetőségi tag, ifj. Sulyán Pál cukrászmester a Sulyán Cukrászda vezetője Szőke Zoltán cukrászmester, a hódmezővásárhelyi Szőke Cukrászda vezetője Mautner Zsófia, a zsűri tiszteletbeli elnöke, a Chili & Vanília blog szerzője Vadon János, rádiós műsorvezető, a Reggeli Show műsorvezetője Erős Antónia, az Egy Csepp Figyelem Alapítvány alapítója Dr. Bibok György, a verseny főtámogatója, a 77 Elektronika Kft. orvosigazgatója A verseny szakmai tanácsadója: Soltész Erzsébet, az Egy Csepp Figyelem Alapítvány dietetikusa. Idén 29 torta közül választotta ki a zsűri a döntős tortákat, melyek a következők: Zalai gesztenyés fátyolfelhő Fertődi fekete Ingyom-bingyom Szent Erzsébet Balatoni Habos Mogyoró Túrós kolibri Málnás zöldségtorta Homok aranya Pöttyös Panni Kócos Kajszi Balatoni Habos Mogyoró – Horváth Cukrászda, Budapest Mogyorós habtészta, mogyorós roppanós réteg, fekete ribiszke zselé, tejcsokoládés karamell réteg, mogyoró hab, mogyoróolajos áthúzóval bevonva. Szent Erzsébet torta – Hisztéria Cukrászda, Budapest Áfonyás sajttorta, roppanós diós piskótán. Diós dacquise piskóta, áfonyás tejcsokoládé mousse, áfonyazselé betét, mascarponés sajt mousse áfonyás tükörzselével bevonva. Zalai Gesztenyés Fátyolfelhő – Nándori Cukrászda, Budapest Diós csokoládés piskóta ribizliöntettel, joghurtos ribizli betét, rugalmas étcsokoládé, gesztenyés tejszínkrém, fényes csokoládé öntettel bevonva. Fertődi Fekete – FRER Cukrászda, Budapest Rizslisztes céklás-diós felvert, feketeribizlis betét, levendulás csokoládé mousse, feketeribizli krém, fekete tükörzselével bevonva. Ingyom-Bingyom – Tóth Cukrászda, Dunaföldvár Málnás ropogóson citromos, aszaltgyümölcsös felvert, beriolette pillecukor, bodzás, beriolette-s felvert ganache, melyet fehércsokoládés zöld tükörzselé borít. A szakmai zsűri három fordulós értékelés után hirdeti ki a győztest. Az első körben az anonim nevezett tortákból választ ki a zsűri öt tortát, a második körben újrakóstolják a döntős tortákat és a készítőikkel konzultálva javaslatokat tesznek azok tökéletesítésére. Végül a harmadik, utolsó zsűrizési körben újra pontozással választják meg a győztest. A Magyarország Cukormentes Tortája verseny döntősei: Homok arany – Horváth Cukrászda Kócos Kajszi – Édességlabor Málnás zöldségtorta – Frer Cukrászda Pöttyös Panni – Zazzi Cukrászda Túrós kolibri – Édes-Gyömbér Cukrászda A sajtó munkatársainak lehetősége volt a döntős torták, és a tavalyi Magyarország Tortája verseny győztese, a Szó Gellért által készített az Őrség zöld aranya kóstolására is. A kóstolás alapján már most borítékolható, hogy bármelyik torta is nyeri az idei versenyt, azt öröm lesz kóstolni Magyarország születésnapján, azaz augusztus 20-án. Ugyanis mindkét verseny győztesét augusztus elején ismerheti meg a nagyközönség, és az augusztus 20-i ünnepségeken kóstolhatja meg először. Ezt követően az ország számos cukrászdája árusítja majd. Az eseményen egyebek mellett Zila László bemutatta az általa készített szívtorta formát (I love Cake), mely Dubaiban, a Gulfood nemzetközi gasztronómiai kiállításon első díjat nyert, mint a legjobb innováció a vendéglátásban. További képek elérhetők, IDE KATTINTVA!
Hrúz Mária konyhájában főzték meg Petőfi kedvenceit Szalkszentmárton fontos helyett foglal el Petőfi életében: apja egy időben itt bérelt vendégfogadót és …
Tökéletes halloween-i vendégváró receptek Ma már hazánkban is egyre jobban elfogadott, hogy október végén az őszi faleveles dekorációk …
Amit a fülzúgásról tudni kell A fülzúgás rendkívül gyakori tünet hazánkban. Gerlinger Imre, a Duna Medical Center fül-orr-gégésze szerint …
Kezdődik az országos körteszüret Magyarországon évente 23 és 28 ezer tonna között termett körte az elmúlt esztendőkben. A …