Színes Bocuse d’Or – A keddi lyoni döntőt interneten is lehet követni Szerkesztő : Asztalos István Közzétéve: 2017-01-19 8 perc átlagos olvasási idő 0 2,343 Oszd meg Facebook Oszd meg Twitter Oszd meg Google+ Oszd meg Reddit Oszd meg Pinterest Oszd meg Linkedin Oszd meg Tumblr MTI Fotó: Szigetváry Zsolt A Bocuse d’Or nemzetközi szakácsverseny keddi lyoni döntőjét interneten is követhetik, akik nem utaznak ki szurkolni, a budapesti Hold utcai piac szurkolói központ lesz, ahol kivetítő előtt is szoríthatnak az Európa-bajnok magyar csapat sikeréért. Hamvas Zoltán, aki Magyarországot képviseli a 24 tagú zsűriben, már pénteken elutazik Lyonba, ahová a csapat szombaton követi. “A Bocuse d’Or a gasztronómia Forma-1-es versenye, a csúcstechnológia, a legújabb fejlesztések, a legnagyobb séfek új fogásai előbb-utóbb leszivárognak a hétköznapi vendéglátásba, eljutnak a magyar tanulókig, ez a verseny küldetése, nem pusztán a gasztronómiai elit összecsapása” – magyarázta. Bocuse d’Or 2017 A magyar csapat hónapok óta meghatározott terv alapján intenzív tréningen vesz részt. “Hétfő, szerda és péntek az előkészületek napja, ami mindig sokkal hosszadalmasabb, mint a főzés maga, hiszen szigorú szabályok alapján lehet az elkészített alapanyagokat a boxba bevinni, kedd, csütörtök és szombat pedig a versenyek, időre fűzünk, hiszen a kezdéstől öt óra elteltével kell tálalni egy vegán ételt, ezután 35 perccel egy húsételt. Az óriási főpróbát csütörtökön tartjuk, a Bocuse d’Or legendája, az akadémia támogatója, a felkészülést végig segítő Rasmus Koffod is jelen lesz” – számolt be Hamvas Zoltán. Rasmus Kofoed A dán séf a Bocuse d’Or történetének legsikeresebb versenyzője, aki először a bronz-, majd az ezüst- és végül az aranyszobrot is hazavihette, míg koppenhágai étterme, a Geranium idén a harmadik Michelin-csillagot is megkapta. A világdöntőre a kontinentális selejtezőkön át vezetett az út, az európai finálénak Budapest adott otthont, a magyar csapat meg is nyerte azt. “Tizenegy nyertes volt eddig a világon, a verseny győztes séfjének és csapatának alapvetően változik meg az élete, de az egész ország gasztronómiájára másképp tekintenének, ha komoly eredményt sikerülne elérni” – emelte ki Hamvas Zoltán. A döntőn kedden 9.50-kor kezdődik a magyar csapat főzése, 14.50-kor találják a vegán ételt, 15.25-kor a húsételt. “Aki nem tudott kiutazni, az interneten követheti az eseményeket, de a Hold utcai piacon szurkolói központot is létrehoztunk, ott kitűnő minőségben nézhetik végig az eseményeket az érdeklődők” – tette hozzá Hamvas Zoltán. Hamvas Zoltán beszámolója szerint a világdöntő VIP szekciójában magyar alapanyagok és borok is bemutatkozhatnak. Elsősorban aranyszalagos magyar élelmiszereket visznek Lyonba: kiemelt szerepet kap a furmint, a mangalica és a libamáj, de nem hiányzik a magyar lekvár, méz, bárányhús és a legfontosabb magyarországi fajtákból készült borok és pezsgők is kóstolhatók lesznek. (MTI)/Miferfiak
Hrúz Mária konyhájában főzték meg Petőfi kedvenceit Szalkszentmárton fontos helyett foglal el Petőfi életében: apja egy időben itt bérelt vendégfogadót és …
Tökéletes halloween-i vendégváró receptek Ma már hazánkban is egyre jobban elfogadott, hogy október végén az őszi faleveles dekorációk …
A pusztítás helyett az együttélés lehet az onkológia új hívószava A daganatok hagyományos kezelésének kudarca felveti annak lehetőségét, hogy a rákot valójában nem legyőzni, …
Újévi Koncert a Budapesti Vonósokkal és Harcsa Veronikával A Budapesti Vonósok idén is egy különleges hangulatú újévi koncerttel várja a közönséget. A …