Főoldal Hírek Csőposta Átadták a 2021-es Pro Gastronomia díjakat

Átadták a 2021-es Pro Gastronomia díjakat

7 perc átlagos olvasási idő
0
498
 ehaccp_topbanner3.jpg

Budapest, 2021. december 2. – Átadták az idei Pro Gastronomia díjakat. A dr. Sándor Dénes által 2018-ban életre hívott díjat a hazai és nemzetközi gasztronómiában kiemelkedő teljesítményt nyújtó személyek kaphatják meg.

2021-ben prof. dr. Gundel János – a BGE KVIK nyugalmazott főiskolai tanára, professzor emeritus -, Pintér Katalin, a Gerbeaud Gasztronómia Kft. tulajdonos-ügyvezetője -, Wolfgang Puck, a konyhaművészet meghatározó alakja, világhírű, innovatív séflegenda érdemelte ki a díjat. Az ifjúsági díjat Szűcs Dániel – a BGE KVIK korábbi hallgatója kapta, aki többek között a három Michelin-csillagos New York-i Per Se étteremben is dolgozott már.

A járványhelyzet miatt tavaly elhalasztott díjátadó helyett idén kapták meg a díjakat a 2020-as díjazottak is. A minap pedig a BGE KVIK Tanácstermében John Hobson is személyesen vette át a díját.

A Pro Gastronomia díjat dr. Sándor Dénes, a Budapesti Gazdasági Egyetem Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar (BGE KVIK) Vendéglátás Tanszékének nyugalmazott egyetemi docense a magyar gasztronómia népszerűsítésére, a vendéglátó szakma kiemelkedő személyiségei és ígéretes fiatal képviselői szakmai tevékenységének elismerésére alapította 2018-ban.

A díjról

A szakmai díjat évente maximum négy főnek ítélhetik oda. A díjjal párhuzamosan – ifjúsági díjként – átadnak egy dr. Sándor Dénes által viselt séfkabátot is, a gasztronómia területén kiemelkedő teljesítményt nyújtó, a BGE KVIK-en, illetve jogelőd intézményeiben korábban diplomát szerzett hallgató részére.

A díjazottak személyét idén az ötletgazda mellett dr. Lugasi Andrea, a BGE KVIK dékánja és egyben a Vendéglátás Tanszék vezetője, Kiss Imre, a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum nyugalmazott igazgatója, és Segal Viktor chef és gasztronómiai tanácsadó választotta ki.

A díjazottak 2021-ben:

  • Prof. Dr. Gundel János, a BGE KVIK nyugalmazott főiskolai tanára, professzor emeritus
  • Pintér Katalin, a Gerbeaud Gasztronómia Kft. tulajdonos-ügyvezetője
  • Wolfgang Puck, a konyhaművészet meghatározó alakja, világhírű, innovatív séflegenda
  • Ifjúsági díjazott: Szűcs Dániel, a BGE KVIK korábbi hallgatója, aki többek között a három Michelin-csillagos New York-i Per Se étteremben is dolgozott már.

A díjazottak 2020-ban:

  • Kovács László,a Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnöke, a La Fiesta Party Service tulajdonosa
  • Semsei Rudolf, a Magyar Vendéglátók Ipartestületének alelnöke, a Budapest Party Service és a Vak Varjú Éttermek tulajdonosa
  • John Hobson,a Manchester Metropolitan University egyetemi docense
  • Ifjúsági díjazott: Lipták György, a BGE KVIK korábbi hallgatója, aki számos hazai és külföldi konyhán dolgozott már. Jelenleg a Normafánál egy privát klubház séfje.

A Pro Gastronomia díjról további információk, képek és videók itt találhatók.

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Csőposta

Cikk ajánló

Málna mennyország és az újdonság: Kürtős BEJGLIBON lesz a 4. Kürtőskalács Vigalom fő attrakciója

A mákos és diós bejgliről lehet, hogy először a karácsony jut eszedbe, de mit szólnál, ha …