Csőposta Átadták a 2021-es Pro Gastronomia díjakat Szerkesztő : Asztalos István Közzétéve: 2022-06-19 6 perc átlagos olvasási idő 0 510 Oszd meg Facebook Oszd meg Twitter Oszd meg Google+ Oszd meg Reddit Oszd meg Pinterest Oszd meg Linkedin Oszd meg Tumblr Budapest, 2021. december 2. – Átadták az idei Pro Gastronomia díjakat. A dr. Sándor Dénes által 2018-ban életre hívott díjat a hazai és nemzetközi gasztronómiában kiemelkedő teljesítményt nyújtó személyek kaphatják meg.2021-ben prof. dr. Gundel János – a BGE KVIK nyugalmazott főiskolai tanára, professzor emeritus -, Pintér Katalin, a Gerbeaud Gasztronómia Kft. tulajdonos-ügyvezetője -, Wolfgang Puck, a konyhaművészet meghatározó alakja, világhírű, innovatív séflegenda érdemelte ki a díjat. Az ifjúsági díjat Szűcs Dániel – a BGE KVIK korábbi hallgatója kapta, aki többek között a három Michelin-csillagos New York-i Per Se étteremben is dolgozott már.A járványhelyzet miatt tavaly elhalasztott díjátadó helyett idén kapták meg a díjakat a 2020-as díjazottak is. A minap pedig a BGE KVIK Tanácstermében John Hobson is személyesen vette át a díját. A Pro Gastronomia díjat dr. Sándor Dénes, a Budapesti Gazdasági Egyetem Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar (BGE KVIK) Vendéglátás Tanszékének nyugalmazott egyetemi docense a magyar gasztronómia népszerűsítésére, a vendéglátó szakma kiemelkedő személyiségei és ígéretes fiatal képviselői szakmai tevékenységének elismerésére alapította 2018-ban.A díjrólA szakmai díjat évente maximum négy főnek ítélhetik oda. A díjjal párhuzamosan – ifjúsági díjként – átadnak egy dr. Sándor Dénes által viselt séfkabátot is, a gasztronómia területén kiemelkedő teljesítményt nyújtó, a BGE KVIK-en, illetve jogelőd intézményeiben korábban diplomát szerzett hallgató részére.A díjazottak személyét idén az ötletgazda mellett dr. Lugasi Andrea, a BGE KVIK dékánja és egyben a Vendéglátás Tanszék vezetője, Kiss Imre, a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum nyugalmazott igazgatója, és Segal Viktor chef és gasztronómiai tanácsadó választotta ki.A díjazottak 2021-ben:Prof. Dr. Gundel János, a BGE KVIK nyugalmazott főiskolai tanára, professzor emeritusPintér Katalin, a Gerbeaud Gasztronómia Kft. tulajdonos-ügyvezetőjeWolfgang Puck, a konyhaművészet meghatározó alakja, világhírű, innovatív séflegendaIfjúsági díjazott: Szűcs Dániel, a BGE KVIK korábbi hallgatója, aki többek között a három Michelin-csillagos New York-i Per Se étteremben is dolgozott már.A díjazottak 2020-ban:Kovács László,a Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnöke, a La Fiesta Party Service tulajdonosaSemsei Rudolf, a Magyar Vendéglátók Ipartestületének alelnöke, a Budapest Party Service és a Vak Varjú Éttermek tulajdonosaJohn Hobson,a Manchester Metropolitan University egyetemi docenseIfjúsági díjazott: Lipták György, a BGE KVIK korábbi hallgatója, aki számos hazai és külföldi konyhán dolgozott már. Jelenleg a Normafánál egy privát klubház séfje.A Pro Gastronomia díjról további információk, képek és videók itt találhatók.MONIN CUP 2024 Koncertek, összművészeti események és széles gasztrokínálat a Pécsi Napokon Intenzív országos terjeszkedésbe kezdett a Caffè Vergnano Eltűnhet a málna, terem a banán, új háziállatok lesznek a magyar mezőgazdaságban Becsöngettek a Séfklubban is
Hrúz Mária konyhájában főzték meg Petőfi kedvenceit Szalkszentmárton fontos helyett foglal el Petőfi életében: apja egy időben itt bérelt vendégfogadót és …
Tökéletes halloween-i vendégváró receptek Ma már hazánkban is egyre jobban elfogadott, hogy október végén az őszi faleveles dekorációk …
Megváltozott a cseh lakosság étrendje (MTI) -Kevesebb húst, kenyeret és burgonyát, viszont több zöldséget, rizst, fehér péksüteményt és édességet …
Az Onyx lett Magyarország első két Michelin-csillaggal jutalmazott étterme Az Onyx lett Magyarország első két Michelin-csillaggal minősített étterme. A Costes, a Costes Downtown …