Főoldal Hírek Átólzéig Korszerű tankonyha várja a BGE hallgatóit

Korszerű tankonyha várja a BGE hallgatóit

7 perc átlagos olvasási idő
0
1,394
 ehaccp_topbanner3.jpg

Felújításon esett át a Budapesti Gazdasági Egyetem Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Karának tankonyhája. A legkorszerűbb konyhatechnológiai berendezésekkel és eszközökkel ellátott konyha európai szintű, gyakorlati képzési lehetőséget biztosít a hallgatók részére, valamint számos gasztronómiai eseménynek is otthont ad.

A Felsőoktatási Struktúraátalakítási Alap támogatásával újították fel a Budapesti Gazdasági Egyetem Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar Oktató Kabinetjének Alkotmány utcai tankonyháját, ahol a hallgatók az alapozó ismereteket elsajátítása mellett élesben tapasztalhatják meg, hogy mivel jár egy éttermi konyha üzemeltetése.

Az európai szinten is versenyképes gasztronómiai képzés keretében így az elméleti tudás mellett valós szakmai, gyakorlati tapasztalatra is szert tehetnek.

A felújítás során a 12 munkaasztalos tankonyhában komplett burkolatcserét hajtottak végre, megújult a szellőző és a világítási rendszer, valamint új, korszerű tűzhelyeket üzemeltek be. A 4 rózsás ipari tűzhelyek alsó elektromos sütővel vannak felszerelve. A tankonyha az alapvető edényzet, konyhai gépek és a szükséges hűtő, mélyhűtő és sokkoló kapacitás mellett a korszerű éttermi konyhákban ma már nélkülözhetetlen eszközökkel – például sous-vide medence, vákuumcsomagoló, holdomat, paco-jet – is rendelkezik, így a hallgatók megismerhetik a legmodernebb konyhatechnológiákat is.

„A BGE, az ország legnagyobb alkalmazott tudományok egyetemeként gyakorlatorientált képzésre törekszik, ami a vendéglátás területén kiemelten fontos.

Gasztronómiaelméleti oktatásunk és a tankonyháink és tanéttermeink biztosította gyakorlati lehetőségek révén korszerű, a munkaerő-piac által elvárt tudást biztosítunk hallgatóinknak. Éppen ezért nagy öröm számunkra, hogy a tankonyha felújítása és korszerűsítése még széleskörűbb lehetőségeket biztosít számukra” – mondta el Sándor Dénes, a BGE Vendéglátás Intézeti Tanszék helyettes vezetője.

„Fontos számunkra, hogy hallgatóinknak olyan tanulási környezetet, oktatói szolgáltatásokat biztosítsunk, amelyek a leginkább támogatják őket képességeik kibontakoztatásában. Az, hogy a BGE tankonyháján már tanulmányaik során Európa-szinten is versenyképes körülmények között nyerhetnek betekintést a vendéglátás gyakorlati oldalába, pályafutásuk kezdetén jelentős előnyt jelent majd számukra” – emelte ki Dietz Ferenc, a Budapesti Gazdasági Egyetem kancellárja.

 

OPH/BGE

Summary
0 %
Felhasználói értékelés : 0 (0 Szavazat)
Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

Szekérfesztivál Budapesten – A zene ereje összehoz

Az idén már 28. alkalommal tér vissza Krisna szekere Budapestre a Ratha-játrá Szekérfeszti…