Főoldal Hírek Színes Road Show negyedik állomás – Sárvár – 2016. október 10.

Road Show negyedik állomás – Sárvár – 2016. október 10.

11 perc átlagos olvasási idő
0
2,426
 ehaccp_topbanner3.jpg

Elöljáróban csak annyit mondanék, hogy cikkünk címe lehetne „Az ötcsillagos kényeztetés” is.

2016. október 10-én, a Lukács István könyvbemutató Road show-jának negyedik állomása a sárvári Spirit Hotel***** volt.

Megérkezésünket követően Borda Attila fogadott minket, aki körbevezetett a páratlanul gyönyörű étteremben, ahol nem mellesleg egy időben akár háromszáz fő is helyet foglalhat. Ezután megmutatta a konyhát. Végül az ebéd következett.

Bevallom, voltunk már jó néhány helyen, de azt, hogy valaki mi az, amit nem szeret, vagy mire allergiás, azt csak nagyon kevés helyen kérdezik meg. Borda Séf úr, természetesen ezzel kezdte, hogy érezzük, mégiscsak egy ötcsillagos Hotelban fogyasztjuk a késői ebédet.

Az ételek kiválóak voltak, de ami legalább ennyire fontos, hogy a fogások között sem kellett szabadfoglalkozást szervezzünk. Jó volt érezni, hogy tényleg minden rólunk szól. Nem akarták a drága időnket rabolni, nem akartak minket felesleges sallangokkal „untatni”, egyszerűen csak tették a dolgukat, akkor és annyira, amennyit elvárhatunk. A kiszolgálásról is meg kell, emlékezzünk, ugyanis a felszolgálók és a sommelier felkészültségére semmi panaszunk nem lehet. A tükörben felszolgálás pedig egyenesen pazar volt.

Az ebéd közben csatlakozott hozzánk Kaisinger András úr is, aki a Spirit Hotel Vezérigazgatója, valamint Dan Zsolt éttermi igazgató is. Az igazi „szakmázás”igazából ekkor kezdődött. Beszélgettünk múltról, jelenről, jövőről, alapanyagokról, ételekről, de ami a legjobban tetszett, az, az, hogy Borda Séf úr árubeszerzésével, bár megtehetné, hogy a bécsi piac közelsége miatt onnan vásárol, de ő igyekszik a hazai termékeket <már amennyire lehet> előtérbe helyezni.

lukacs_istvan_sef_konyv_tamogatok

Az ebéd után Mizda Csilla Mária mutatta be a szálloda előterének középpontjában elhelyezkedő és folyamatosan csordogáló forrást, valamint a szálloda többi részét. Úgy a wellnesst, mint a lakosztályokat, melyekben minden a négy elemről, a Földről, a Tűzről, a Vízről és a Levegőről szól.

A délután attrakciója a könyvbemutató volt, ahol Lukács István Séf úr találkozhatott számtalan korábbi tanítványával, vagy kollégájával, akik a környező településekről érkeztek.

Lukács Séf úr a hagyományokhoz hűen csak mondta az érdekesebbnél-érdekesebb történeteit, valamint az olyan pikánsabb sztorikat, melyek a könyvből kimaradtak.

Az előadás itt is dedikálással végződött, melyet Borda Séf úr prezentálásában készült bekészítés gazdagított. (A sütőtökhab egyszerűen pazar volt. Erről szerettem volna külön megemlékezni.)

Hazaindulás előtt még megtekintettük a szálloda büszkeségének számító „ötcsillagos büfét”, mely valóban minden igényt kielégít, és azt hiszem nemzetközi szinten is kiemelkedő kínálattal bír. Elég, ha annyit mondok, hogy azon, kézműves sajtból van csak tizennégy. Bár a kínálatot látva szívünk szerint mindent megkóstoltunk volna, már mégsem ettünk, ennek oka egyszerű volt: nem tudtunk volna még egy falatot leerőltetni.

Amit viszont jó volt látni, az nem más, mint, hogy az óriási étterem szinte telis-tele volt vendégekkel, akik talán nem is tudják, de éppen a hamisítatlan és koncentrált vendéglátással szembesítik őket. Bár minden étterem így , ezzel a filozófiával működhetne… 

A búcsúzást követően már csak egy dolog jár a fejünkben, mégpedig, hogy mikor kapjuk a következő meghívást a Spirit Hotelbe*****, mellyel ugyanúgy élni fogunk, mint a mostani meghívásunkkal, amit ezúton is köszönünk!

 

Még több fotó: IDE KATTINTVA elérhető.

 

Summary
0 %
Felhasználói értékelés : 0 (0 Szavazat)
Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Színes

Cikk ajánló

Együtt ünneplik idén Debrecenben a város és a költészet napját, valamint a Függetlenségi nyilatkozat évfordulóját

Hármas ünnepre készülnek Debrecenben: április közepén első alkalommal együtt ünneplik meg …