Színes Road Show negyedik állomás – Sárvár – 2016. október 10. Szerkesztő : Asztalos István Közzétéve: 2016-10-11 11 perc átlagos olvasási idő 0 2,488 Oszd meg Facebook Oszd meg Twitter Oszd meg Google+ Oszd meg Reddit Oszd meg Pinterest Oszd meg Linkedin Oszd meg Tumblr Elöljáróban csak annyit mondanék, hogy cikkünk címe lehetne „Az ötcsillagos kényeztetés” is. 2016. október 10-én, a Lukács István könyvbemutató Road show-jának negyedik állomása a sárvári Spirit Hotel***** volt. Megérkezésünket követően Borda Attila fogadott minket, aki körbevezetett a páratlanul gyönyörű étteremben, ahol nem mellesleg egy időben akár háromszáz fő is helyet foglalhat. Ezután megmutatta a konyhát. Végül az ebéd következett. Bevallom, voltunk már jó néhány helyen, de azt, hogy valaki mi az, amit nem szeret, vagy mire allergiás, azt csak nagyon kevés helyen kérdezik meg. Borda Séf úr, természetesen ezzel kezdte, hogy érezzük, mégiscsak egy ötcsillagos Hotelban fogyasztjuk a késői ebédet. Az ételek kiválóak voltak, de ami legalább ennyire fontos, hogy a fogások között sem kellett szabadfoglalkozást szervezzünk. Jó volt érezni, hogy tényleg minden rólunk szól. Nem akarták a drága időnket rabolni, nem akartak minket felesleges sallangokkal „untatni”, egyszerűen csak tették a dolgukat, akkor és annyira, amennyit elvárhatunk. A kiszolgálásról is meg kell, emlékezzünk, ugyanis a felszolgálók és a sommelier felkészültségére semmi panaszunk nem lehet. A tükörben felszolgálás pedig egyenesen pazar volt. Az ebéd közben csatlakozott hozzánk Kaisinger András úr is, aki a Spirit Hotel Vezérigazgatója, valamint Dan Zsolt éttermi igazgató is. Az igazi „szakmázás”igazából ekkor kezdődött. Beszélgettünk múltról, jelenről, jövőről, alapanyagokról, ételekről, de ami a legjobban tetszett, az, az, hogy Borda Séf úr árubeszerzésével, bár megtehetné, hogy a bécsi piac közelsége miatt onnan vásárol, de ő igyekszik a hazai termékeket <már amennyire lehet> előtérbe helyezni. Az ebéd után Mizda Csilla Mária mutatta be a szálloda előterének középpontjában elhelyezkedő és folyamatosan csordogáló forrást, valamint a szálloda többi részét. Úgy a wellnesst, mint a lakosztályokat, melyekben minden a négy elemről, a Földről, a Tűzről, a Vízről és a Levegőről szól. A délután attrakciója a könyvbemutató volt, ahol Lukács István Séf úr találkozhatott számtalan korábbi tanítványával, vagy kollégájával, akik a környező településekről érkeztek. Lukács Séf úr a hagyományokhoz hűen csak mondta az érdekesebbnél-érdekesebb történeteit, valamint az olyan pikánsabb sztorikat, melyek a könyvből kimaradtak. Az előadás itt is dedikálással végződött, melyet Borda Séf úr prezentálásában készült bekészítés gazdagított. (A sütőtökhab egyszerűen pazar volt. Erről szerettem volna külön megemlékezni.) Hazaindulás előtt még megtekintettük a szálloda büszkeségének számító „ötcsillagos büfét”, mely valóban minden igényt kielégít, és azt hiszem nemzetközi szinten is kiemelkedő kínálattal bír. Elég, ha annyit mondok, hogy azon, kézműves sajtból van csak tizennégy. Bár a kínálatot látva szívünk szerint mindent megkóstoltunk volna, már mégsem ettünk, ennek oka egyszerű volt: nem tudtunk volna még egy falatot leerőltetni. Amit viszont jó volt látni, az nem más, mint, hogy az óriási étterem szinte telis-tele volt vendégekkel, akik talán nem is tudják, de éppen a hamisítatlan és koncentrált vendéglátással szembesítik őket. Bár minden étterem így , ezzel a filozófiával működhetne… A búcsúzást követően már csak egy dolog jár a fejünkben, mégpedig, hogy mikor kapjuk a következő meghívást a Spirit Hotelbe*****, mellyel ugyanúgy élni fogunk, mint a mostani meghívásunkkal, amit ezúton is köszönünk! Még több fotó: IDE KATTINTVA elérhető. Summary 0 % Az Ön értékelése Felhasználói értékelés : 0 (0 Szavazat)
Hrúz Mária konyhájában főzték meg Petőfi kedvenceit Szalkszentmárton fontos helyett foglal el Petőfi életében: apja egy időben itt bérelt vendégfogadót és …
Tökéletes halloween-i vendégváró receptek Ma már hazánkban is egyre jobban elfogadott, hogy október végén az őszi faleveles dekorációk …
Nem kedvez az allergiásoknak a hőség A következő időszak nehéz lehet az allergiások számára, mert a száraz, meleg idő felerősítheti …
Turisztikai ügynökség: mindenáron meg kell védeni a munkahelyeket Mindenáron és módon meg kell védeni a munkahelyeket, mert munkavállalók nélkül nincs lehetőség a …