Ajánló Magyarország étele 2018: ezek a döntős ételek! Szerkesztő : Asztalos István Közzétéve: 2018-04-12 6 perc átlagos olvasási idő 0 6,422 Oszd meg Facebook Oszd meg Twitter Oszd meg Google+ Oszd meg Reddit Oszd meg Pinterest Oszd meg Linkedin Oszd meg Tumblr Az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesülete (Séfklub) 2018. évben első alkalommal hirdette meg a Magyarország étele 2018 elnevezésű, élőmunkás meleg konyhai szakácsversenyét. A verseny rendezői olyan innovatív, de populáris ételek nevezését várták, mely alkalmas lehet arra, hogy „Magyarország étele 2018” címet elnyerje. Elvárás volt, hogy az étel a legtöbb <átlagos felszereltségű> konyhán elkészíthető legyen és értékesítési szempontból is megfeleljen a magyar igényeknek. Fontos szempont még, hogy a tradícióra, a hazai alapanyagok megjelenésére hangsúly kerüljön, egyben a magyar étkezési szokásoknak is megfeleljen az étel, melynek nettó 1500 Ft/adag nyersanyagnormából kell kijönnie. Magyarország étele sajtótájékoztató A versenybe az ország minden tájáról érkeztek nevezések a versenyezni kívánó csapatoktól, mely nevezésekben <a teljesség igénye nélkül> épp úgy megtalálható volt a szarvas, a gyöngytyúk, mint a mangalica és a bárány, mint az étel fő alapanyaga. Valamint minden étel tartalmazza a két, a verseny során kötelezően használandó alapanyagot, a bio hajdinát és a makói vöröshagymát. (Ez utóbbi egyébként hungarikumnak számít- a szerk.) „Büszke vagyok arra, hogy sok év után végre magyar alapanyagokból, magyar szaktudásra épülő és a magyar szürkeállomány által megalkotott receptúrák születtek. Hiszek abban, ha új receptúrákat hozunk létre, és azt éttermekben elterjesztjük, akkor az a gasztrokultúránk fejlesztésén felül turisztikai tényezővé is válhat. A versenyben jelentős túljelentkezést tapasztaltunk, ezért nehéz helyzetben volt a zsűri, de úgy látom szigorú, szakmai alapú és jó döntés született.” – mondta el lapunknak Asztalos István az egyesület elnöke. A zsűrizés során a pályamunkák egy-egy sorszámot kaptak, amit kizárólag a szervezők ismertek, a versenyzők nem, ezt juttatták el a zsűri felé, így ők a számokkal ellátott ételeket bírálták. A szervezők így érték azt el, hogy az étel értékelésénél kizárólag az étel számítson és a zsűrit semmi ne befolyásolhassa. A döntőbe jutott ételek fantázianevei <ábécé sorrendben> a következők: A Rónasági Vénusz! Álmos bárányka Bece-neve: pörkölt Belfegor Botond triós Disznóságok evolúciója “Huszárosan” Györök gyöngye Herbária Hungarikum Riserva Mangalicaszűz Árpád-házi módra Nyárikonyha Kiss gyöngye Sertéstál SiófoKi fordított Csülök. A verseny a döntővel folytatódik, ahol már az is eldől, hogy melyik lesz Magyarország étele 2018-ban. A döntő 2018. május 26-án a Budapesti Gazdasági Egyetem KVIK tankonyháján kerül megrendezésre. A verseny további részletei a www.magyarorszagetele.hu weboldalon elérhetők. Szakmai partnerek: Egészséges Táplálkozásért Egyesület; Biokontroll Hungária Kft.; Biokultúra szövetség. Magyar Hajdina társaság A verseny támogatói: Aviko; Gasztro Prémium Kft. Helit Kft; Mirbest Oldalas magazin
Profession.hu: Nógrád vármegye kivételével mindenhol aktívabbak voltak a munkakeresők a harmadik negyedévben
Hrúz Mária konyhájában főzték meg Petőfi kedvenceit Szalkszentmárton fontos helyett foglal el Petőfi életében: apja egy időben itt bérelt vendégfogadót és …
Tökéletes halloween-i vendégváró receptek Ma már hazánkban is egyre jobban elfogadott, hogy október végén az őszi faleveles dekorációk …
Faszénen sült csirkemell filé, ecetes majonézes burgonyával Faszénen sült csirkemell filé, ecetes majonézes burgonyával Hozzávalók (4 személyre): 0,8 kg …
5 tipp, hogy hogyan kerüljük el a megfázást télen Az izgatott karácsonyi készülődést könnyedén elronthatja, ha a nátha ledönt minket a lábunkról. Ha …