Színes Road Show hatodik állomás – Alsóörs – 2016. október 25. Szerkesztő : Asztalos István Közzétéve: 2016-10-26 10 perc átlagos olvasási idő 0 2,903 Oszd meg Facebook Oszd meg Twitter Oszd meg Google+ Oszd meg Reddit Oszd meg Pinterest Oszd meg Linkedin Oszd meg Tumblr Copyright 2016. Oldalas magazin 2016. október 25-én szép, napsütéses őszi idő volt. Mégis, ami az időjárás jelentésnél fontosabb, hogy ekkor zajlott Lukács István Séf című könyvének országjáró road-show-jának alsóörsi állomása. Utitársaink és egyben segítőink voltak Balogh István Ferenc (Éttermi mesterek Klubjának elnöke) és Rácz Ferenc (Séf) urak. A meghívás Kirchner László úrtól érkezett, aki az alsóörsi Laroba Hotel & Wellness tulajdonosa. Így megérkezésünkkor is Ő fogadott, majd jó vendéglátóként, azonnal az ebédlőasztalhoz ültetett, és egy egész bográcsnyi, kiváló halászlével kínált minket. Itt jegyzem meg, hogy a felszolgálás színvonala, és módja a vendéglátás fénykorát idézte. Nagyon jó hangulatot teremtett a rátermett, felkészült és a valódi vendégül látást céltudatosan gyakorló pincérek munkája. Bár ilyen felszolgálókkal lehetne találkozni az egész országban, talán előrébb járna a szakmánk. Az ebéd elfogyasztása után azonnal indultunk Veszprémbe, ahol egy végtelen hosszú nevű iskolát látogattunk meg. Bár a hivatalos neve rendkívül hosszú, mégis megpróbálom leírni. Veszprémi SZC Jendrassik-Venesz Középiskolája és Szakközépiskolája. A fogadtatásunkra nem lehet panasz, hiszen Hartmann Ferenc üdvözölt minket, majd az iskola aulájába vezetett minket, ahol már ott ültek a diákok. Nem tévedés, 176 fő volt jelen, akik Lukács István motivációs beszédét követően kérdéseket tehettek fel. Ezzel a lehetőséggel éltek is, olyanokat kérdeztek, mint „mi a kedvenc alapanyaga, étele?”, „melyik híres emberre való főzésére a legbüszkébb?”, „mit gondol a Michelin csillagról?” vagy, hogy „az amerikai SuperBowl-okon milyen volt magyarként főzni?”, stb., stb. A kérdéseket és a rendezvényt láthatóan Séf úr is élvezte, mely beszélgetésből remélhetőleg a diákok motivációt gyűjthettek, mellyel a jövőjüket alapozhatják meg. Amit lehetett mi megtettünk az érdekükben, a többi rajtuk áll. Végül néhányan fotózkodtak is a Séffel, de a bátortalanabbak privátként, a rendezvény zárása után, személyesen tették fel a kérdéseiket. A lényeg, hogy érdekelte őket a téma és ezt jó volt látni. Az intézmény bemutatását követően már indultunk is vissza a Laroba Hotelbe, ahol a road-show, már a szakmának szóló előadásával folytatódott. Ám előtte egy délutáni étkezést kötelező volt beiktatnunk vendéglátónk külön kérésére. Jó néhány, főként a Balaton ezen környékén tevékenykedő kolléga érkezett, akik azt gondolom megtiszteltetésnek érezték, hogy Alsóörsre is elszállítottuk a road-showt, és persze ezzel együtt Lukács István Séfet. A Séf, a dedikálást természetesen itt sem hagyta ki, amit egy baráti beszélgetéssel egybekötött, jó hangulatú vacsora követett. Végül elbúcsúztunk vendéglátóinktól, Kirchner Lászlótól és kedves nejétől, de biztosak vagyunk benne, hogy hamarosan találkozunk még velük! További képek elérhetők: IDE KATTINTVA! A Road Show korábbi és következő állomásiról EZEN A CÍMEN informálódhat. (A lefutott eseményekre való kattintással galéria nyílik meg!)
Hrúz Mária konyhájában főzték meg Petőfi kedvenceit Szalkszentmárton fontos helyett foglal el Petőfi életében: apja egy időben itt bérelt vendégfogadót és …
Tökéletes halloween-i vendégváró receptek Ma már hazánkban is egyre jobban elfogadott, hogy október végén az őszi faleveles dekorációk …
Januárban indul a Veszprém-Balaton Európa Kulturális Fővárosa program Száz nap múlva, január 21-én, a magyar kultúra napja előestéjén kezdődik meg a Veszprém-Balaton …
Öt kérdés az allergiáról Öt kérdés az allergiáról Hazánkban a lakosság 20-25 százaléka légúti allergiás, …