Átólzéig Receptek Csípős sertésszelet, kolbászos-lecsós rizzsel Szerkesztő : Asztalos István Közzétéve: 2015-07-07 2 perc átlagos olvasási idő 0 1,862 Oszd meg Facebook Oszd meg Twitter Oszd meg Google+ Oszd meg Reddit Oszd meg Pinterest Oszd meg Linkedin Oszd meg Tumblr Csípős sertésszelet, kolbászos-lecsós rizzsel Hozzávalók (4 személyre): 70 dkg sertéskaraj 3 evőkanál sertészsír 2 fej vöröshagyma 5 közepes méretű paradicsom 4 db paprika 20 dkg szárazkolbász 2 evőkanál Erős Pista 1 csapott evőkanál fűszerpaprika ½ kg rizs só bors A húst szeleteljük, majd klopfoljuk. Erős pistával megkenjük, majd félbe hajtva grillen megsütjük. A kolbászt felszeleteljük, és megpirítjuk. A megtisztított hagymát apróra vágjuk, és a kolbászzsíron lepirítjuk. A nagyobb darabokra vágott paprikát rátesszük, majd később a paradicsomot is, ízesítjük, és beforraljuk. A riszt olajon üvegesre pirítjuk, majd kilónként számított 1,7 dl vízzel készre főzzük. Amikor a rizs elkészült akkor összeforgatjuk a külön elkészített lecsóval, és már tálalhatjuk is. A megsült hússzeleteket mellé tesszük, és petrezselyemmel megszórva tálaljuk. Így egy ízletes és pikáns ételt készítettünk, mely megfelelő választás ahhoz, hogy meglepje vele vendégeit, ugyanakkor viszonylag egyszerűen elkészíthető. Kóstolják csak meg! Jó étvágyat kívánunk! A recept az étteremben elérhető, megkóstolható. Cím: Nagy Fa-Tál Konyhája, 1052 Budapest Kígyó utca 4. www.nagyfatal.hu
Hrúz Mária konyhájában főzték meg Petőfi kedvenceit Szalkszentmárton fontos helyett foglal el Petőfi életében: apja egy időben itt bérelt vendégfogadót és …
Tökéletes halloween-i vendégváró receptek Ma már hazánkban is egyre jobban elfogadott, hogy október végén az őszi faleveles dekorációk …
Margarin vagy vaj? – Nagy kérdés??? Margarin vagy vaj? – Nagy kérdés??? Az imént olvastam egy egyértelmű PR cikket …
Nemzetközi sörök találkozása az V. Jubileumi Sörfesztiválon, a Budai Várban Nemzetközi sörök találkozása az V. Jubileumi Sörfesztiválon, a Budai Várban Június 11-14. között fergeteges …