Főoldal Hírek Átólzéig Csípős sertésszelet, kolbászos-lecsós rizzsel

Csípős sertésszelet, kolbászos-lecsós rizzsel

2 perc átlagos olvasási idő
0
1,298
 ehaccp_topbanner3.jpg

Csípős sertésszelet, kolbászos-lecsós rizzsel

 

Hozzávalók (4 személyre):

 

  • 70 dkg sertéskaraj
  • 3 evőkanál sertészsír
  • 2 fej vöröshagyma
  • 5 közepes méretű paradicsom
  • 4 db paprika
  • 20 dkg szárazkolbász
  • 2 evőkanál Erős Pista
  • 1 csapott evőkanál fűszerpaprika
  • ½ kg rizs
  • bors

 

A húst szeleteljük, majd klopfoljuk. Erős pistával megkenjük, majd félbe hajtva grillen megsütjük.

A kolbászt felszeleteljük, és megpirítjuk. A megtisztított hagymát apróra vágjuk, és a kolbászzsíron lepirítjuk. A nagyobb darabokra vágott paprikát rátesszük, majd később a paradicsomot is, ízesítjük, és beforraljuk.

A riszt olajon üvegesre pirítjuk, majd kilónként számított 1,7 dl vízzel készre főzzük. Amikor a rizs elkészült akkor összeforgatjuk a külön elkészített lecsóval, és már tálalhatjuk is.

A megsült hússzeleteket mellé tesszük, és petrezselyemmel megszórva tálaljuk.

 

Így egy ízletes és pikáns ételt készítettünk, mely megfelelő választás ahhoz, hogy meglepje vele vendégeit, ugyanakkor viszonylag egyszerűen elkészíthető. Kóstolják csak meg!

 

Jó étvágyat kívánunk!

 A recept az étteremben elérhető, megkóstolható. Cím: Nagy Fa-Tál Konyhája, 1052 Budapest Kígyó utca 4.

www.nagyfatal.hu

 

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

A húsfogyasztás veszélyeit vizsgálták

Kapcsolatot talált a rendszeres húsfogyasztás és a nem daganatos betegségek hosszú sora kö…