Ajánló Pazar hangulat, szakma és kóstoló… ez az új ÉTREND Szerkesztő : Asztalos István Közzétéve: 2017-04-04 10 perc átlagos olvasási idő 0 2,889 Oszd meg Facebook Oszd meg Twitter Oszd meg Google+ Oszd meg Reddit Oszd meg Pinterest Oszd meg Linkedin Oszd meg Tumblr 2017. április 3-án Várhelyi Miklós meghívására, a csepeli Szamos Mátyás Szakgimnázium és Szakközépiskola adott otthont a Séfklub első alkalommal megrendezett „Chef workshop” című projektjének. A kóstolással egybekötött Rational bemutatót a Gastro & Hotel Kft., valamint Szekeres Tibor, a Rational európai képviselője prezentálta. A megújult vezetés, mert szakítani a hagyományokkal és egy baráti klubbá formálta az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesületének gyűléseit, ahol nagy hangsúlyt kap a szakmaiság, mégis egy igazán fiatalos, vidám hangulattal szembesül az, aki csatlakozik abba. Ennek a bátor és radikális újításnak meg is lett a köszönete, hiszen a tavalyi pangás után, három hónap alatt, hetven (!) főre tudta bővíteni a januárban kinevezett vezetőség a tagok létszámát. Ez a siker önmagáért beszél. A mostani Chef workshop keretében az érdeklődők megismerkedhettek a Gastro-Hotel kft. által is forgalmazott Rational SelfCookingCenter sütővel, annak működésével, és megtudhatta, hogy annak megvétele miért számít inkább befektetésnek, mintsem vásárlásnak. A bemutató keretében bemutatták, hogyan lehet grill zöldséget, rántott húst, és AVIKO mirelit burgonyát együtt sütni, a kombi a’la Carte funkciója segítségével. Szekeres Tibor séf úr bemutatója remek hangulatban zajlott. Bár először még meglepő volt számára a fiatalos, bohó hangulat és gondolkodás, de hamar felvette a Séfklub új irányzatú stílusát. A jókedvű és vélhetőleg hasznos prezentációval kapcsolatban elmondta, hogy: „bevallom zavarban vagyok, hiszen még soha nem tartottam ennyi séf előtt bemutatót!” Közben a Séfklub elnöke, Asztalos István ismertette a tagsággal az elmúlt egy hónap eseményeit. Bemutatta a Séfklub május 11-ei „I. Szakmai nap” című rendezvényét, mely az Egészséges Táplálkozásért Egyesülettel közösen kerül megrendezésre, az egészség jegyében. Beszélt a NÉBIH által kért, a GHP módosításához szükséges és a fogyasztók tájékoztatásával kapcsolatos állásfoglalásról, mely szerint, vagy jogszabály módosítás lehet szükséges, vagy az online feltüntetés is lehessen elegendő. A hivatal felé a javaslat is ez volt, mellyel a tagság maximálisan egyet értett. A tagok kérdésére válaszolva az elnök ismertette azt is, hogy az előző elnökség az átadás-átvétellel kapcsolatban passzív hozzáállást tanúsít, a törvényi kötelezettségeinek nem tesz eleget, és a felszólításokra nem reagál. A tagság ezt a hírt elégedetlenséggel fogadta. A tagok, a következő hónapokra tervezett programoknak, eseményeknek és a már megkötött együttműködéseknek annál jobban örültek. A Chef workshopnak a Szamos Mátyás Szakgimnázium és Szakközépiskola adott otthont. Nekik ezt, ezúton is köszönjük! A Chef workshop következő állomása a Dobos C. József iskolában lesz május 8-án, délután 15:30-as kezdettel. Témáját tekintve pedig: Az ehető virágok lesznek terítéken. Erről IDE KATTINTVA lehet informálódni! További képek IDE KATTINTVA elérhetők!
Hrúz Mária konyhájában főzték meg Petőfi kedvenceit Szalkszentmárton fontos helyett foglal el Petőfi életében: apja egy időben itt bérelt vendégfogadót és …
Tökéletes halloween-i vendégváró receptek Ma már hazánkban is egyre jobban elfogadott, hogy október végén az őszi faleveles dekorációk …
A hackerek is kihasználják az otthoni munkavégzést Újra nőhet a kibertámadások száma, mert a koronavírus-járvány miatt ismét egyre többen dolgoznak otthonról, …
Bővül a Pannon Bormíves Céh! Négy év óta először új tagokkal bővül a Pannon Bormíves Céh – a szekszárdi …