Főoldal Hírek Ajánló Pazar hangulat, szakma és kóstoló… ez az új ÉTREND

Pazar hangulat, szakma és kóstoló… ez az új ÉTREND

10 perc átlagos olvasási idő
0
2,865
 ehaccp_topbanner3.jpg

2017. április 3-án Várhelyi Miklós meghívására, a csepeli Szamos Mátyás Szakgimnázium és Szakközépiskola adott otthont a Séfklub első alkalommal megrendezett „Chef workshop” című projektjének. A kóstolással egybekötött Rational bemutatót a Gastro & Hotel Kft., valamint Szekeres Tibor, a Rational európai képviselője prezentálta.

A megújult vezetés, mert szakítani a hagyományokkal és egy baráti klubbá formálta az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesületének gyűléseit, ahol nagy hangsúlyt kap a szakmaiság, mégis egy igazán fiatalos, vidám hangulattal szembesül az, aki csatlakozik abba.

Ennek a bátor és radikális újításnak meg is lett a köszönete, hiszen a tavalyi pangás után, három hónap alatt, hetven (!) főre tudta bővíteni a januárban kinevezett vezetőség a tagok létszámát. Ez a siker önmagáért beszél.

A mostani Chef workshop keretében az érdeklődők megismerkedhettek a Gastro-Hotel kft. által is forgalmazott Rational SelfCookingCenter sütővel, annak működésével, és megtudhatta, hogy annak megvétele miért számít inkább befektetésnek, mintsem vásárlásnak. A bemutató keretében bemutatták, hogyan lehet grill zöldséget, rántott húst, és AVIKO mirelit burgonyát együtt sütni, a kombi a’la Carte funkciója segítségével.

Szekeres Tibor séf úr bemutatója remek hangulatban zajlott. Bár először még meglepő volt számára a fiatalos, bohó hangulat és gondolkodás, de hamar felvette a Séfklub új irányzatú stílusát. A jókedvű és vélhetőleg hasznos prezentációval kapcsolatban elmondta, hogy:

„bevallom zavarban vagyok, hiszen még soha nem tartottam ennyi séf előtt bemutatót!”  

Közben a Séfklub elnöke, Asztalos István ismertette a tagsággal az elmúlt egy hónap eseményeit. Bemutatta a Séfklub május 11-ei „I. Szakmai nap” című rendezvényét, mely az Egészséges Táplálkozásért Egyesülettel közösen kerül megrendezésre, az egészség jegyében.

Beszélt a NÉBIH által kért, a GHP módosításához szükséges és a fogyasztók tájékoztatásával kapcsolatos állásfoglalásról, mely szerint, vagy jogszabály módosítás lehet szükséges, vagy az online feltüntetés is lehessen elegendő. A hivatal felé a javaslat is ez volt, mellyel a tagság maximálisan egyet értett.

 

 

A tagok kérdésére válaszolva az elnök ismertette azt is, hogy az előző elnökség az átadás-átvétellel kapcsolatban passzív hozzáállást tanúsít, a törvényi kötelezettségeinek nem tesz eleget, és a felszólításokra nem reagál. A tagság ezt a hírt elégedetlenséggel fogadta.

A tagok, a következő hónapokra tervezett programoknak, eseményeknek és a már megkötött együttműködéseknek annál jobban örültek.

A Chef workshopnak a Szamos Mátyás Szakgimnázium és Szakközépiskola adott otthont. Nekik ezt, ezúton is köszönjük!

A Chef workshop következő állomása a Dobos C. József iskolában lesz május 8-án, délután 15:30-as kezdettel. Témáját tekintve pedig: Az ehető virágok lesznek terítéken. Erről IDE KATTINTVA lehet informálódni! 

 

További képek IDE KATTINTVA elérhetők!

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Ajánló

Cikk ajánló

Málna mennyország és az újdonság: Kürtős BEJGLIBON lesz a 4. Kürtőskalács Vigalom fő attrakciója

A mákos és diós bejgliről lehet, hogy először a karácsony jut eszedbe, de mit szólnál, ha …