Főoldal Hírek Ajánló Farsang és jótékonysági fánkevés a Várkert Bazárban

Farsang és jótékonysági fánkevés a Várkert Bazárban

7 perc átlagos olvasási idő
0
1,201
 ehaccp_topbanner3.jpg

Február 26-án, 14 órától ingyenes télbúcsúztató program várja a család minden tagját: gasztroélmény Buday Péter mesterszakáccsal, jótékonyság a bohócdoktorok javára, jelmezverseny és utcabál a Várkertben – közölte az OrientPress Hírügynökséggel a Várgondnokság Közhasznú Nonprofit Kft.

 

Mint írják, ínycsiklandó fánkok sülnek február utolsó vasárnapján a Várkert Bazár kertkapuja előtt. A fánkevés most nemes célt is szolgál, hiszen a bevétel teljes összegével Lalát a nevetésterápiával gyógyító bohócdoktort és a Magyar Bohócok a Betegekért Alapítványt támogatják. Az alapítvány tagjai az ország számos pontján a mosolyukkal és vidámságukkal gyógyítanak, ezen a napon a látogatók a fánkevéssel járulhatnak hozzá a bohóckodik terápiájának további sikeréhez. A legjobb fánkreceptet „majd a Buday” megosztja a háziasszonyokkal. Buday Péter mesterszakács többféle fánkváltozatot is készít a szabadtéri látványsütésen, túrósat, sósat és persze tradicionális, farsangi szalagosat.

 

A télbúcsúztatás Farsangnapi kutyabállal veszi kezdetét 14 óra 30 perckor, a Csurgó zenekar koncertjére a legkisebbeket is várják. Az ezt követő maszkabálon a Netz Táncprodukció vezényli a jelmezversenyt. A legjobb, legötletesebb jelmezeket családi nyereménycsomaggal jutalmazzák, a szakértő zsűri pedig a közönség lesz.

 

17 órától koncertezik a Mystery Gang, a mulatság pedig a LanGaLéta gólyalábasokkal folytatódik.

 

Este 19 órától a Jerry Lee’s Rock & Roll Service varázsol utcabáli hangulatot a Várkert Bazár elé, a télbúcsúztatót tűzzsonglőr produkció zárja.

 

A rendezvényteremben délután 14-19 óra között a kicsiket ügyességi játékok és körhinta várja. Aki nem készült jelmezzel, válogathat a jelmeztárból, az összeállításokat profi fotós örökíti meg.

 

A rendezvény idején a Busójárás Mohácson 2016-ban című film bemutatójára is sor kerül – áll a közleményben.

 

Várgondnokság Közhasznú Nonprofit Kft./OPH Kép: pixabay.com

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Ajánló

Cikk ajánló

Szabadka központjában megnyílt az Öt Kenyér Pékség és Blaha Lujza Cukrászda

2021. szeptember 20-án, néhány hétnyi próbaüzem után hivatalosan is megnyílt a valamikori …