Átólzéig Fehérbe öltözött a belváros – VIII. Szakácsfelvonulás a gasztronómia tiszteletére Szerkesztő : Asztalos István Közzétéve: 4 hét ezelőtt 5 perc átlagos olvasási idő 0 83 Oszd meg Facebook Oszd meg Twitter Oszd meg Google+ Oszd meg Reddit Oszd meg Pinterest Oszd meg Linkedin Oszd meg Tumblr Június 4-én, a Nemzeti Összetartozás Napján ismét fehérbe öltözött Budapest belvárosa: a VIII. Szakácsfelvonulás méltó ünnepe volt a magyar gasztronómiának, a szakma összetartozásának és a közös értékeknek. A Fővám térről induló menet katonazenekar kíséretében vonult végig a Váci utcán, egészen az Országház épületéig, ahol közjogi méltóságok fogadták a résztvevőket. A felvonulás csúcspontjaként Dr. Simicskó István, a KDNP frakcióvezetője vette át a Magyarország Étele 2025, a Szamos Tányérdesszert és a Magyarország Itala versenyek győztes receptúráit. A díjátadás nemcsak szimbolikus gesztus volt, hanem egyfajta történelmi lenyomat is: a receptek az utókor számára őrzik meg a kortárs magyar gasztronómia legjavát. A menethez idén csatlakozott Dr. Kiss János, a Hyatt szállodalánc Corporate Chef-je is, aki jelenlétével nemcsak a nemzetközi szakmai színvonalat képviselte, hanem a hazai séftársadalom egységét is erősítette. Különleges pillanat volt, amikor Szicsek János, a Magyarország Itala pálinkaverseny győztese személyesen adta át a díjnyertes pálinkát – egy egyedi, kézzel készített butellában. Az ital nemcsak a verseny szimbóluma volt, hanem a magyar pálinkakultúra ünnepe is. A felvonulás élén a Magyarország Étele 2025 győztesei, Balázs Hunor és Laczkó Szilárd Botond, a farkaslaki Kotyogó Étterem séfjei haladtak. Díjnyertes fogásuk, a „Kun földeken barangolva” nevet kapta. Második sorban sétált Balog Martin és Pelle Márton, akik a Szamos Tányérdesszert verseny nyerték meg Sofia nevű desszertjükkel. Mindkét fogás kizárólag helyi alapanyagokból készült, és méltó módon képviselte a magyar konyha hagyományait és a séfek kreativitását. A rendezvény idén is bebizonyította: a gasztronómia nem csupán szakma, hanem művészet, életforma és közösség. A séfek fehér kabátban, egységesen vonultak – nemcsak a szakmájukért, hanem egymásért is. A szakácsfelvonulás így nemcsak látványos esemény volt, hanem egyfajta kiállás is: a minőség, a hagyomány és az összetartozás mellett. Az pedig, hogy mindez június 4-én, a Nemzeti Összetartozás Napján történt, különös jelentőséget adott az eseménynek. Az időpont méltó hátteret nyújtott ahhoz a megható megemlékezéshez is, amely Potápi Árpád János személyéhez kapcsolódott – olyan pillanat volt ez, amely emlékeztetett minket a közösség és a hivatás erejére egyaránt. A Magyarország étele 2025. program megvalósult a Bethlen Gábor alap és a Magyar Kormány támogatásával! BGA/3593/2024 ****
Hrúz Mária konyhájában főzték meg Petőfi kedvenceit Szalkszentmárton fontos helyett foglal el Petőfi életében: apja egy időben itt bérelt vendégfogadót és …
Tökéletes halloween-i vendégváró receptek Ma már hazánkban is egyre jobban elfogadott, hogy október végén az őszi faleveles dekorációk …
Többet akarunk annál, amit megengedhetnénk magunknak? A pazarlás az egyik legnagyobb mai probléma, az emberek jóval többet akarnak annál, mint …
Malacsült káposztával és aszalt gyümölcsökkel töltve recept Malacsült káposztával és aszalt gyümölcsökkel töltve recept Játékos a cím, de az étel …