Átólzéig Narancsvelős, túrókrémes palacsinta Szerkesztő : Asztalos István Közzétéve: 2015-04-15 2 perc átlagos olvasási idő 0 1,424 Oszd meg Facebook Oszd meg Twitter Oszd meg Google+ Oszd meg Reddit Oszd meg Pinterest Oszd meg Linkedin Oszd meg Tumblr Narancsvelős, túrókrémes palacsinta Hozzávalók (4 személyre): 20 dkg liszt 3 db tojás 1/2 liter tej 5 dkg vaníliás cukor csipet só 1 dl olaj Túrókrém: ½ kg tehéntúró 25 dkg mascarpone 1 db citrom héja 20 dkg porcukor A narancsraguhoz: 2 db narancs 5 dkg kristálycukor 0,02 l rumaroma 5 dkg vaníliás cukor A palacsintához az összetevőket csomómentesre keverjük, majd állni hagyjuk kb. fél órát. Majd kevés olajban kisütögetjük a palacsintát. Közben elkészítjük a túrókrémet, melyhez összekeverjük a hozzávalókat, majd a palacsintákba töltjük. A narancsot meghámozzuk és felkockázzuk. A felét kevés karamelizált cukorra tesszük, majd hozzáadjuk a rumot, és a vaníliás cukrot. Beforraljuk, végül hozzáadjuk a maradék narancsot. Ezek után már csak a tálalás van hátra. A narancs ragut a tányérra öntjük, majd túrókrémes palacsintákat ráhelyezzük, amelyeket igény esetén vékonyan megszórunk porcukorral. Jó étvágyat kívánunk! A recept az étteremben elérhető, megkóstolható. Cím: Nagy Fa-Tál Konyhája, 1052 Budapest Kígyó utca 4. www.nagyfatal.hu
Elindult a munka a házikertekben: több mint 17 millió színes tasakos vetőmag talál gazdára az idei szezonban
Hrúz Mária konyhájában főzték meg Petőfi kedvenceit Szalkszentmárton fontos helyett foglal el Petőfi életében: apja egy időben itt bérelt vendégfogadót és …
Tökéletes halloween-i vendégváró receptek Ma már hazánkban is egyre jobban elfogadott, hogy október végén az őszi faleveles dekorációk …
Elrajtolt a Magyarország étele 2021 szakácsverseny Az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesülete (ÉTREND) a Felcsúti Letenyey Lajos Gimnázium Szakgimnázium és Szakközépiskola …
Élővé kell tenni értékeinket és hagyományainkat Értékeink számbavételén túl fontos feladat, hogy élővé tegyük ezeket – jelentette ki az Agrárminisztérium …