Főoldal Hírek Színes Európai uniós oltalmat kapott a rögös túró

Európai uniós oltalmat kapott a rögös túró

2 perc átlagos olvasási idő
0
491
 ehaccp_topbanner3.jpg

A rögös túró hagyományos különleges termék védettséget kapott az Európai Bizottságtól – közölte a bejegyzésre vonatkozó kérelmet benyújtó Tej Szakmaközi Szervezet és Terméktanács az MTI-vel.

    A közleményben kiemelték, az eredetvédettséget csak olyan termék kaphatja meg, amely összetételében vagy előállítási módjában hagyományos. 

    A rögös túró termék kellemesen savanyú, aromás illatú, üdén friss és zamatos ízű, laza rögökbe összeálló, kelvirágra emlékeztető halmazokból álló friss sajt – írja közleményében szakmai szervezet.

    Kiemelték, a rögös túró a magyar konyha egyik kedvenc alapanyaga, számos hagyományos étel csak a magyar gasztronómia hagyományos alapanyagának számító termékből készíthető el. Sokféle ételben használják, például túrós palacsinta, túróslepény, túrótorta, túrósrétes, túróslepény, túrógombóc, körözött, túrós csusza, túróspogácsa készítésénél.

    A Tej Terméktanács közölte azt is, hogy jelenleg előkészítik az Óvári Sajt uniós védelmére vonatkozó bejegyzési kérelmet és termékleírást.

MTI/Pixabay,Naszálytej

  • Uniós oltalomban részesült a Jászsági nyári szarvasgomba

    Az Európai Bizottság augusztus 19-én kihirdetett rendeletével a Jászsági nyári szarvasgomb…
Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Színes

Cikk ajánló

Elindult a nevezés a Chaine Ifjúsági Szakácsverseny nemzeti válogatójára

A 28. Chaine Ifjúsági Szakácsversenyt 2023. június 30-án, a METRO Gasztroakadémián rendezi…