Főoldal Hírek Átólzéig Mixerek és pálinkafőzdék figyelem, elindult a Magyarország itala program

Mixerek és pálinkafőzdék figyelem, elindult a Magyarország itala program

7 perc átlagos olvasási idő
0
272
 ehaccp_topbanner3.jpg

A kétnaposra bővülő IV. Magyar Gasztronómia Napja keretében két új versennyel várják a bármixereket, a Magyarország Itala koktél-, és a látványos mixerversennyel, de indul a kereskedelmi főzdék részére a „Magyarország Itala 2025” pálinkaverseny is.

 

Az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesülete, a Szolnoki Szakképzési Centrum, a Debreceni Egyetem és a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai államtitkársága öt izgalmas versenyt hirdetett 2025-re, mellyel a IV. Magyar Gasztronómia napját színesítik majd. Köztük volt a „Szamos Mátyás – Tányérdesszert verseny” mely harmadik alkalommal kerül megrendezésre. Valamint új elemként indítják útjára a „Magyarország Itala 2025” koktél- és pálinkaversenyt, melynek legfőbb célja, hogy bemutassa a kollégák felkészültségét, mely alap lehet ahhoz, hogy népszerűsítse a hazai italok fogyasztását és a magyar alapanyagok kreatív felhasználását. Ezért két új versennyel várják a bármixereket, a Magyarország Itala koktél-, és a látványos mixerversennyel, de indul a kereskedelmi főzdék részére a „Magyarország Itala 2025” pálinkaverseny is.

A verseny célja, hogy népszerűsítse a magyar pálinka hagyományait és kiváló minőségét. A nyertes pálinka viselheti a „Magyarország Itala 2025” védjegyet, amely jelentős médiaérdeklődésre számíthat, így a nyertesek számára médiaszereplés is várható.

 

Magyarország Itala 2025 koktélverseny

A Magyarország Itala 2025 koktélverseny célja, hogy új receptúrákkal és látványos technikákkal gazdagítsa a hazai koktélfogyasztást. A verseny bemutatja Magyarország kiemelkedő alapanyagait és gasztronómiai értékeit, hozzájárulva az ország gasztronómiai és turisztikai vonzerejének erősítéséhez. A versenyzők három feladatot teljesítenek: alkoholmentes és alkoholos koktél készítése, valamint meglepetés dobozból történő koktél készítése. A nevezési határidő 2025. február 15., a döntő időpontja pedig 2025. április 26–27. lesz Szolnokon.

 

 

 

Magyarország Itala 2025 „Flair” mixerverseny

A Magyarország Itala 2025 „Flair” koktélverseny célja, hogy a versenyzők látványos koktélshow keretében mutathassák be kreativitásukat és technikai tudásukat, miközben főelemként csak magyarországi termelésből származó italokat használhatnak. Zsűrielnök: Lajsz András. A döntő 2025. április 27-én lesz, a Debreceni Egyetem Szolnok Campusán.

Nevezni 2025. február 15-ig lehet, a www.magyarorszagetele.hu/magyarorszag-itala-2025-versenykiiras/ weboldalon keresztül.

 

 

 

 

Magyarország itala 2025 pálinkaverseny

Az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesülete, a PAVLINKUM, a Scientia Pálinka és a GresInox Kft. pálinkaversenyt hirdet, melyre kereskedelmi pálinkafőzdék nevezhetnek tiszta és érlelt gyümölcspálinkáikkal. A nevezési határidő 2025. február 2., a díjátadó ünnepség pedig 2025. április 26-27-én kerül megrendezésre Szolnokon.

A „Magyarország Itala 2025” pálinkaverseny célja, hogy kiemelje és népszerűsítse a magyar pálinka hagyományait és kiváló minőségét. További célja, hogy támogassa és elismerje a hazai pálinkafőző mesterek munkáját, ösztönözze az innovációt, és elősegítse a magyar pálinka piaci jelenlétét, mind hazai, mind nemzetközi szinten. A verseny hozzájárul továbbá Magyarország gasztronómiai és turisztikai vonzerejének erősítéséhez.

A pálinkaversenyről bővebben: www.magyarorszagetele.hu/magyarorszag-itala-2025-versenykiiras/

 

 

A teljes versenykiírások elérhetők a www.magyarorszagetele.hu weboldalon.

 

 

 

 

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

Újabb étteremmel bővíti vendéglátóipari portfólióját a Mészáros Csoport

Újabb étteremmel bővíti vendéglátóipari portfólióját a Mészáros Csoport, miután az érdekel…