Főoldal Hírek Átólzéig Kutatók: A gyalogló munkaállomások növelik a fizikai és szellemi egészséget

Kutatók: A gyalogló munkaállomások növelik a fizikai és szellemi egészséget

3 perc átlagos olvasási idő
0
944
 ehaccp_topbanner3.jpg

A gyalogló munkaállomások növelik a fizikai és szellemi egészséget egy amerikai kutatás szerint.

    A gyalogló munkaállomások nemcsak a fizikai erőnlétet javítják a munkanap során, de kedvező hatással vannak a dolgozók szellemi egészségére is – derítették ki az Indianai Egyetem és a Indianapolisi Purdue Egyetem (IUPUI) pszichológia tanszékének tanárai és diákjai. 

fittnatura.hu

    “Az eredmények szerint a gyalogló munkaállomásoknak, függetlenül a vizsgált egyén edzettségétől és testtömegindexétől, komoly jótékony hatásuk van. Még akkor is, ha valaki nem edz és túlsúlyos, már rövidtávon is mind fizikai, mind pszichológiai előnyöket fog tapasztalni” – magyarázta Micheal Sliter, a tanszék tanársegéde. 

    A kutatás során 180 személyt vizsgáltak, akiknek számítógépes feladatokat kellett ellátniuk a négy különböző (gyalogló, álló, kerékpáros és ülő) munkaállomás egyikén. Eredményeik szerint a gyalogló munkaállomáson dolgozó személyek éberebbek és elégedettebbek voltak, kevesebb stresszt és unalmat mutattak, mint társaik. 

 

    Érdekes, hogy a kerékpáros munkaállomást használók kevesebb elégedettségről és gyengébb teljesítőképességről tettek tanúbizonyságot. 
    Sliter jelenleg olyan kutatást tervez, amely a gyalogló munkaállomások hosszú távú fizikai és pszichológiai előnyeit vizsgálja majd.

(MTI)    
https://science.iupui.edu/news/walking-workstations-improve-physical-and-mental-health-while-building-healthier-workplace

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

Négy országból 1763 pálinka és párlat

Az Ongai Kulturális Egyesület által szervezett XIII. Quintessence Pálinka- és Párlatversen…