Főoldal Hírek Átólzéig Kutatók: A gyalogló munkaállomások növelik a fizikai és szellemi egészséget

Kutatók: A gyalogló munkaállomások növelik a fizikai és szellemi egészséget

3 perc átlagos olvasási idő
0
987
 ehaccp_topbanner3.jpg

A gyalogló munkaállomások növelik a fizikai és szellemi egészséget egy amerikai kutatás szerint.

    A gyalogló munkaállomások nemcsak a fizikai erőnlétet javítják a munkanap során, de kedvező hatással vannak a dolgozók szellemi egészségére is – derítették ki az Indianai Egyetem és a Indianapolisi Purdue Egyetem (IUPUI) pszichológia tanszékének tanárai és diákjai. 

fittnatura.hu

    “Az eredmények szerint a gyalogló munkaállomásoknak, függetlenül a vizsgált egyén edzettségétől és testtömegindexétől, komoly jótékony hatásuk van. Még akkor is, ha valaki nem edz és túlsúlyos, már rövidtávon is mind fizikai, mind pszichológiai előnyöket fog tapasztalni” – magyarázta Micheal Sliter, a tanszék tanársegéde. 

    A kutatás során 180 személyt vizsgáltak, akiknek számítógépes feladatokat kellett ellátniuk a négy különböző (gyalogló, álló, kerékpáros és ülő) munkaállomás egyikén. Eredményeik szerint a gyalogló munkaállomáson dolgozó személyek éberebbek és elégedettebbek voltak, kevesebb stresszt és unalmat mutattak, mint társaik. 

 

    Érdekes, hogy a kerékpáros munkaállomást használók kevesebb elégedettségről és gyengébb teljesítőképességről tettek tanúbizonyságot. 
    Sliter jelenleg olyan kutatást tervez, amely a gyalogló munkaállomások hosszú távú fizikai és pszichológiai előnyeit vizsgálja majd.

(MTI)    
https://science.iupui.edu/news/walking-workstations-improve-physical-and-mental-health-while-building-healthier-workplace

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

KÁN Egyetemi Napok – a Dunántúl legnagyobb agrárrendezvénye

Sajtótájékoztató keretében ismertették a szeptember 27-29. között megrendezésre kerülő KÁN…