Főoldal Hírek Kultúra Idén is megrendezik a Velencei-tó partján a Velencei Karnevált

Idén is megrendezik a Velencei-tó partján a Velencei Karnevált

4 perc átlagos olvasási idő
0
1,398
 ehaccp_topbanner3.jpg

Idén is megrendezik a Velencei-tó partján a Velencei Karnevált 
 

    A tavalyi nagy sikerre tekintettel idén is megrendezik a Velencei Karnevált a Velencei-tó partján: a téltemető jelmezes farsangi mulatságot a Velence Korzón tartják január utolsó szombatján.

    A programot felvezető szerdai sajtótájékoztatón Koszti András polgármester céljuknak nevezte, hogy olyan, a városhoz kapcsolódó rendezvényeket tartsanak, amelyek Velence mellett a környező településeken, Székesfehérváron és Budapesten is vonzóak lehetnek. Ennek érdekében másodszor rendezik meg a Velencei Karnevált, amelyre több ezren voltak kíváncsiak tavaly.

    A január 30-ai programok között lesz farsangi alkotóház, zenés-zajos felvonulás a mohácsi busókkal, velencei csobbanás Schirilla Györggyel, busó néptánc bemutató, tűzzsonglőr bemutató és kiszebáb égetés. A rendezvényen fellép a Zombori zenekar és a Langaléta Garabonciások, a Görömbő Kompánia pedig interaktív családi programmal várja az érdeklődőket.

    Bársony Péter, a helyi TDM-szervezet elnöke az idei év programjairól elmondta: a farsang mellett kiemelkedő esemény lesz májusban a Tour de Velencei-tó tókerülő országúti és hegyi kerékpáros verseny, júliusban az Ötpróba Rióba résztvevőit várják, de különböző triatlonversenyek és hegyikerékpáros versenyek is lesznek a településen.

    A kulturális és gasztronómiai rendezvények közül kiemelte a Szent Márton-napi borünnepet, valamint a nyári zenei fesztivált, amelyet idén először Concerto néven rendeznek meg és az egy hét során komolyzenei és klasszikus művészeti ágakat vonultatnak fel.

    Megemlítette, hogy idén is Velence ad otthont az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozójának (EFOTT). Tavaly 103 ezer látogatót vonzott az esemény, ami rekordnak számít, ezt szeretnék túlszárnyalni 2016-ban.

    Szeptemberben két program szerepel a kínálatban: az első alkalommal megrendezésre kerülő Ütős Fesztivál, amely az ütős hangszerek világát viszi el Velencére, valamint az UtcaBár, amely a közösségi grillezés és az elektronikus zene élményét kínálja.

MTI/Pixabay

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Kultúra

Cikk ajánló

A csomagolóanyagok új korszakát hozzák el a MATE kutatói

Gödöllő, 2024. május 14. – Napjainkban számos területen vált kardinális kérdéssé a fenntar…