Főoldal Hírek Átólzéig Megkezdődhet a magyar marhahús exportja Hongkongba

Megkezdődhet a magyar marhahús exportja Hongkongba

3 perc átlagos olvasási idő
0
1,350
 ehaccp_topbanner3.jpg

Megkezdődhet a magyar marhahús exportja Hongkongba

 

Hamarosan Hongkongba is exportálható a magyar marhahús, miután a helyi élelmiszerbiztonsági hatóság elfogadta a kiszállításhoz szükséges szakmai információkat és állat-egészségügyi garanciákat – közölte a Földművelésügyi Minisztérium (FM) szerdán az MTI-vel.

A közlemény szerint a tényleges kiszállítás megindítása előtt – utolsó lépésként – már csak a vonatkozó állat-egészségügyi bizonyítvány elfogadása van hátra.

Magyarország 2014 májusában nyerte el az Állategészségügyi Világszervezet által elismert legmagasabb szintű, úgynevezett elhanyagolható kockázatú járványügyi besorolást a szarvasmarhák fertőző szivacsos agyvelőbántalma (BSE) betegség esetében – írja a tárca a közleményben. Az állategészségügyi szempontból kiemelkedő eredmény a kedvező járványügyi helyzetnek, a hatékony hatósági munkának és a betegség megelőzésére irányuló sikeres felügyeleti programnak köszönhető – jegyezte meg az FM. Az új állategészségügyi státusz főként az élő szarvasmarha és a marhahús harmadik országokba irányuló kivitelénél jár jelentős előnyökkel.

Ennek megfelelően a magyar élelmiszerlánc-felügyeleti hatóság több harmadik országba is kezdeményezte a marhahús és marhahús-termékek exportjának megindítását, többek között a Kínán belül különleges közigazgatási övezetnek számító Hongkongba is – írta az FM közleményében.

MTI/Archívum

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

A csomagolóanyagok új korszakát hozzák el a MATE kutatói

Gödöllő, 2024. május 14. – Napjainkban számos területen vált kardinális kérdéssé a fenntar…