Főoldal Hírek Átólzéig Megkezdődhet a magyar marhahús exportja Hongkongba

Megkezdődhet a magyar marhahús exportja Hongkongba

3 perc átlagos olvasási idő
0
946
 ehaccp_topbanner3.jpg

Megkezdődhet a magyar marhahús exportja Hongkongba

 

Hamarosan Hongkongba is exportálható a magyar marhahús, miután a helyi élelmiszerbiztonsági hatóság elfogadta a kiszállításhoz szükséges szakmai információkat és állat-egészségügyi garanciákat – közölte a Földművelésügyi Minisztérium (FM) szerdán az MTI-vel.

A közlemény szerint a tényleges kiszállítás megindítása előtt – utolsó lépésként – már csak a vonatkozó állat-egészségügyi bizonyítvány elfogadása van hátra.

Magyarország 2014 májusában nyerte el az Állategészségügyi Világszervezet által elismert legmagasabb szintű, úgynevezett elhanyagolható kockázatú járványügyi besorolást a szarvasmarhák fertőző szivacsos agyvelőbántalma (BSE) betegség esetében – írja a tárca a közleményben. Az állategészségügyi szempontból kiemelkedő eredmény a kedvező járványügyi helyzetnek, a hatékony hatósági munkának és a betegség megelőzésére irányuló sikeres felügyeleti programnak köszönhető – jegyezte meg az FM. Az új állategészségügyi státusz főként az élő szarvasmarha és a marhahús harmadik országokba irányuló kivitelénél jár jelentős előnyökkel.

Ennek megfelelően a magyar élelmiszerlánc-felügyeleti hatóság több harmadik országba is kezdeményezte a marhahús és marhahús-termékek exportjának megindítását, többek között a Kínán belül különleges közigazgatási övezetnek számító Hongkongba is – írta az FM közleményében.

MTI/Archívum

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

Egyre többen csatlakoznak az Autómentes Naphoz

Több mint 200 millió forint támogatási igényt nyújtottak be települések az Európai Mobilit…