Főoldal Hírek Átólzéig Megjelent a magyar turizmus legbefolyásosabb személyeit összesítő kiadvány

Megjelent a magyar turizmus legbefolyásosabb személyeit összesítő kiadvány

4 perc átlagos olvasási idő
0
1,045
 ehaccp_topbanner3.jpg

Megjelent a magyar turizmus legbefolyásosabb személyeit összesítő kiadvány
 

    Megjelent Magyarország turizmusára legnagyobb befolyással bírókat összesítő kiadvány, amelyben 18 turisztikai szakmai szervezet, valamint a kötetet kiadó Turizmus Kft. képviselőiből álló zsűri választotta ki az 50 személyt, aki a legnagyobb befolyást gyakorolta a magyar turizmusra 2014-ben.

    A Turizmus Kft. szerdai, MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a TOP50-ből 26-an képviselik a szoros értelemben vett turisztikai szakmát, tehát szállodát, utazási irodát, légitársaságot, vendéglátóhelyet, vagy fürdőt. Az államigazgatás és az önkormányzatok 12 díjazottat adtak, és ugyancsak 12 ember került ki a szakmaközeli világból, például múzeumok, kulturális intézmények vagy fesztiválok éléről. Az idei listában 30 olyan személy szerepel, akik tavaly is az 50 legbefolyásosabb között voltak, amikor a Turizmus Kft. először jelentette meg a kiadványt. A férfiak dominanciája idén is megmaradt, mindössze 9 nő szerepel a listában.

    A kötet idei szakmai kívánságlistáján a turizmus további bővülése gyakorta szerepelt a válaszok között, csakúgy, mint a ferihegyi gyorsvasút, a kongresszusi központ, vagy a légiközlekedés újabb rekordéve.

    Az első tíz helyezett abc sorrendben Bánki Erik, a Fidesz országgyűlési képviselője, az Országgyűlés gazdasági bizottságának alelnöke, Deák Imre, a Danubius Hotels Nyrt. vezérigazgatója, a VIMOSZ és a Joint Venture Szövetség elnökségi tagja, Gerendai Károly, a Sziget Kft. ügyvezető-tulajdonosa, Horváth Gergely, a Magyar Turizmus Zrt. turisztikai vezérigazgató-helyettese, Hülvely István, a Hunguest Hotels Zrt. vezérigazgatója, Jost Lammers, a Budapest Airport vezérigazgatója, Niklai Ákos, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke, Ruszinkó Ádám, az NGM turizmusért felelős helyettes államtitkára, Váradi József, a Wizz Air vezérigazgatója, és Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter.

MTI/Archívum

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

Szabadka központjában megnyílt az Öt Kenyér Pékség és Blaha Lujza Cukrászda

2021. szeptember 20-án, néhány hétnyi próbaüzem után hivatalosan is megnyílt a valamikori …