Főoldal Hírek Színes Többet akarunk annál, amit megengedhetnénk magunknak?

Többet akarunk annál, amit megengedhetnénk magunknak?

4 perc átlagos olvasási idő
0
2,261
 ehaccp_topbanner3.jpg

A pazarlás az egyik legnagyobb mai probléma, az emberek jóval többet akarnak annál, mint amit igazából megengedhetnének maguknak ‒ mondta Pál János környezetgazdasági agrármérnök a Kossuth Rádió Oxigén című műsorában.

Pál János szerint leginkább a szemlélettel vannak problémák, azzal a nézőponttal, hogy hogyan állnak az emberek a földhöz, a levegőhöz és a fogyasztáshoz. Ha azt hisszük, hogy egy energiatakarékos hűtővel, vagy a környezetkímélő autónkkal kipipáljuk azt, hogy környezettudatos életmódot folytatunk, nagyot tévedünk. A bolygónk nem bírja el azt, ahogyan élünk – mondta el Pál János környezetgazdasági agrármérnök a Kossuth Rádió Oxigén című műsorában.

Mivel tudjuk óvni környezetünk? Ez többnyire azzal van összefüggésben, hogy egy átlagos ember mennyi vizet, áramot és gázt használ átlagosan. Ez természetesen összefüggésben van egy adott ország vagy város GDP-jével, de elmondható, hogy kisebb odafigyeléssel csökkenteni tudjuk ezek mértekét. Sokat számít egy bekapcsolva hagyott tévé, egy bedugva hagyott telefontöltő, még akkor is, ha nem tölt éppen telefont.

Felhívja a figyelmet arra, hogy háztartásokban, főleg nagy családoknál, hogyan töltsük meg élelmiszerrel hűtőnket. Legyünk tudatában annak, hogy mit vásárolunk, hiszen hajlamosak vagyunk elfelejteni, hogy mit rejtenek a hűtő hátsó részei, és később azon kapjuk magunkat, hogy ki kell dobni a megromlott élelmiszereket.

Településtől és lakosságtól függően a hulladék 10-30 százaléka mindig élelmiszer.

 

OPH/Híradó.hu/Pixabay

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Színes

Cikk ajánló

Az Év Friss Húsáru Kereskedője lett a SPAR

A SPAR Magyarország két áruháza is rangos elismerést kapott az Év Boltja 2024 szakmai vers…