Főoldal Hírek Átólzéig Citrommal grillezett pisztráng, sült paprikás, lilahagyma salátával

Citrommal grillezett pisztráng, sült paprikás, lilahagyma salátával

2 perc átlagos olvasási idő
0
1,414
 ehaccp_topbanner3.jpg

Citrommal grillezett pisztráng, sült paprikás, lilahagyma salátával

 

Hozzávalók (4 személyre):

 

  • 4 db pisztráng
  • 5 dkg fokhagyma
  • 2 db citrom
  • 4 db pritamin paprika
  • 4 db lila hagyma
  • 1 marék koriander
  • 1 dl fehérborecet
  • 4 db kápia paprika
  • 1 köteg petrezselyemzöld
  • 0,5 dl balzsamecet
  • 3 evőkanál méz
  • 0,01 kg feketebors (őrölt),
  • 2 dkg só.

 

A pisztrángot megtisztítjuk, majd eltávolítjuk a szemét, sóval bedörzsöljük, borsozzuk, majd kevés olajjal meglocsolva elkezdjük grillen sütni, a szeletelt citromokat is mellé helyezzük, azonban itt ügyeljünk arra, hogy csak megkapassuk a felületét. Ha ez megvan, akkor 180 fokos sütőben pár perc alatt készre sütjük.

Közben elkészítjük a köretet, mely adott esetben a paprikából és lilahagymából készül. Ezt megtisztítjuk, tepsibe helyezzük, és 180 fokon megsütjük. Majd ujjnyi szeletekre vágva, a balzsamecetes, mézes ecetes salátalébe teszünk. Adunk hozzá cikkekre vágott lilahagymát, melyet serpenyőben kevés olajon üvegesre pirítottunk, és apróra vágott petrezselyemzöldet.

Így egy egészséges, és könnyű ételt készítettünk, mellyel hozzájárulhatunk, az évi halfogyasztási index javításához, amely jelen esetben messze elmarad az európai átlagtól. Kóstolják csak meg!

 

Jó étvágyat kívánunk!

 A recept az étteremben elérhető, megkóstolható. Cím: Nagy Fa-Tál Konyhája, 1052 Budapest Kígyó utca 4.

www.nagyfatal.hu

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

2024-ben is indul a #vadateszem kampány

Manapság attól hangos a média, hogy az energiaválságot hogyan éli túl a turizmus, lesz-e e…