Átólzéig Citrommal grillezett pisztráng, sült paprikás, lilahagyma salátával Szerkesztő : Asztalos István Közzétéve: 2015-01-03 2 perc átlagos olvasási idő 0 1,414 Oszd meg Facebook Oszd meg Twitter Oszd meg Google+ Oszd meg Reddit Oszd meg Pinterest Oszd meg Linkedin Oszd meg Tumblr Citrommal grillezett pisztráng, sült paprikás, lilahagyma salátával Hozzávalók (4 személyre): 4 db pisztráng 5 dkg fokhagyma 2 db citrom 4 db pritamin paprika 4 db lila hagyma 1 marék koriander 1 dl fehérborecet 4 db kápia paprika 1 köteg petrezselyemzöld 0,5 dl balzsamecet 3 evőkanál méz 0,01 kg feketebors (őrölt), 2 dkg só. A pisztrángot megtisztítjuk, majd eltávolítjuk a szemét, sóval bedörzsöljük, borsozzuk, majd kevés olajjal meglocsolva elkezdjük grillen sütni, a szeletelt citromokat is mellé helyezzük, azonban itt ügyeljünk arra, hogy csak megkapassuk a felületét. Ha ez megvan, akkor 180 fokos sütőben pár perc alatt készre sütjük. Közben elkészítjük a köretet, mely adott esetben a paprikából és lilahagymából készül. Ezt megtisztítjuk, tepsibe helyezzük, és 180 fokon megsütjük. Majd ujjnyi szeletekre vágva, a balzsamecetes, mézes ecetes salátalébe teszünk. Adunk hozzá cikkekre vágott lilahagymát, melyet serpenyőben kevés olajon üvegesre pirítottunk, és apróra vágott petrezselyemzöldet. Így egy egészséges, és könnyű ételt készítettünk, mellyel hozzájárulhatunk, az évi halfogyasztási index javításához, amely jelen esetben messze elmarad az európai átlagtól. Kóstolják csak meg! Jó étvágyat kívánunk! A recept az étteremben elérhető, megkóstolható. Cím: Nagy Fa-Tál Konyhája, 1052 Budapest Kígyó utca 4. www.nagyfatal.hu
Hrúz Mária konyhájában főzték meg Petőfi kedvenceit Szalkszentmárton fontos helyett foglal el Petőfi életében: apja egy időben itt bérelt vendégfogadót és …
Tökéletes halloween-i vendégváró receptek Ma már hazánkban is egyre jobban elfogadott, hogy október végén az őszi faleveles dekorációk …
Nyáron nyit a világ első meztelen étterme Nyáron nyit a világ első meztelen étterme A The Bunyadi 3 hónapig lesz …
Pénteken megnyílt a négy hónapon át tartó Belvárosi Gasztrosétány Budapesten (MTI) – A magyar termelőké, gasztronómiai termékeké, különleges és hagyományos magyar ételeké és italoké lesz …