Ajánló Magyarország étele 2019: Ők a döntősök! Szerkesztő : Asztalos István Közzétéve: 2019-02-18 6 perc átlagos olvasási idő 2 3,711 Oszd meg Facebook Oszd meg Twitter Oszd meg Google+ Oszd meg Reddit Oszd meg Pinterest Oszd meg Linkedin Oszd meg Tumblr 2019-ben az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesülete (ÉTREND) második alkalommal hirdette meg, a Felcsúti Letenyey Lajos Gimnázium Szakgimnázium és Szakközépiskola és a Nemzeti Élelmiszer-lánc Biztonsági Hivatal (NÉBIH) szakmai partnerségével a Magyarország étele elnevezésű, élőmunkás meleg konyhai szakácsversenyét. A verseny Fővédnöke Dr. Rétvári Bence az EMMI Miniszterhelyettese.A verseny rendezői olyan innovatív, de populáris ételek nevezését várták, mely alkalmas lehet arra, hogy „Magyarország étele 2019” címet elnyerje.Elvárás volt, hogy az étel a legtöbb <átlagos felszereltségű> konyhán elkészíthető legyen és értékesítési szempontból is megfeleljen a magyar igényeknek. Fontos szempont még, hogy a tradícióra, a hazai alapanyagok megjelenésére hangsúly kerüljön, egyben a magyar étkezési szokásoknak is megfeleljen az étel. Amely ételnek nettó 1000 Ft/adag nyersanyagnormából kellett kijönnie. A versenybe az ország minden tájáról érkeztek nevezések a versenyezni kívánó csapatoktól, mely nevezésekben megmutatkozott a hazai szakemberek kreativitása, amit befolyásolt a verseny során kötelezően használandó két alapanyag, a Naszálytej Zrt. Zöldfarm BIO tejföl és a darálthús. „Hiszek abban, ha minden évben magyar alapanyagokból, magyar szaktudásra épülő és a magyar szürkeállomány által megalkotott receptúrákat alkotunk, akkor azzal megtaláljuk a helyünket a világ gasztronómiájának palettáján. Sőt, mindaz a gasztrokultúránk fejlesztésén felül turisztikai vonzerővé is válhat.” – mondta el Asztalos István az egyesület elnöke.A zsűrizés során a pályamunkák egy-egy sorszámot kaptak, amit kizárólag a szervezők ismertek, a versenyzők nem, ezt juttatták el a zsűri felé, így ők a számokkal ellátott ételeket bírálták. A szervezők így érték azt el, hogy az étel értékelésénél kizárólag az étel számítson és a zsűrit semmi ne befolyásolhassa. A döntőbe jutott ételek fantázianevei <ábécé sorrendben> a következők:A hegy ajándéka!Apukám KedvenceCsabai ízekbe zárt őzDélibábEtyeki daráltasFejedelmi SzivarHajdú-Bihari RöfögőHaPoTuPiHoppácskaNagymamám mondtaÖrökség Trilógia 2019TüskevárA verseny a döntővel folytatódik, ahol már az is eldől, hogy melyik pályamű lesz az, amely a „Magyarország étele 2019”címet viselheti. A döntő március 23-án a Felcsúti Letenyey Lajos Gimnázium Szakgimnázium és Szakközépiskola tankonyháján kerül megrendezésre.A verseny további részletei a www.magyarorszagetele.hu weboldalon elérhetők. Cikk–>>> https://oldalasmagazin.hu/dupla-szakacsverseny-ujra-magyarorszag-etele-2019-es-okes/Fotó: Bácsi Róbert…Közzétette: Oldalas magazin – 2018. december 5., szerda Szakmai partnerek: Nemzeti Élelmiszer-lánc Biztonsági Hivatal (NÉBIH) Felcsúti Letenyey Lajos Gimnázium Szakgimnázium és Szakközépiskola Egészséges Táplálkozásért Egyesület; Biokontroll Hungária Kft.; Biokultúra szövetség.A verseny támogatói:Aviko;Friedmann csoportHelit Kft;MirbestNaszálytej Zrt.Oldalas magazinPannon Porcelán
Hrúz Mária konyhájában főzték meg Petőfi kedvenceit Szalkszentmárton fontos helyett foglal el Petőfi életében: apja egy időben itt bérelt vendégfogadót és …
Tökéletes halloween-i vendégváró receptek Ma már hazánkban is egyre jobban elfogadott, hogy október végén az őszi faleveles dekorációk …
Hódított a sör a hétvégi VinCE Budapesten Hódított a sör a hétvégi VinCE Budapesten Idén első ízben vett részt a …
Először rendezik meg a halak napját Először rendezik meg a halak napját március 20-án a Magyar Országos Horgász …