Ajánló Magyarország étele 2019: Ők a döntősök! Szerkesztő : Asztalos István Közzétéve: 2019-02-18 6 perc átlagos olvasási idő 2 2,652 Oszd meg Facebook Oszd meg Twitter Oszd meg Google+ Oszd meg Reddit Oszd meg Pinterest Oszd meg Linkedin Oszd meg Tumblr 2019-ben az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesülete (ÉTREND) második alkalommal hirdette meg, a Felcsúti Letenyey Lajos Gimnázium Szakgimnázium és Szakközépiskola és a Nemzeti Élelmiszer-lánc Biztonsági Hivatal (NÉBIH) szakmai partnerségével a Magyarország étele elnevezésű, élőmunkás meleg konyhai szakácsversenyét. A verseny Fővédnöke Dr. Rétvári Bence az EMMI Miniszterhelyettese. A verseny rendezői olyan innovatív, de populáris ételek nevezését várták, mely alkalmas lehet arra, hogy „Magyarország étele 2019” címet elnyerje. Elvárás volt, hogy az étel a legtöbb <átlagos felszereltségű> konyhán elkészíthető legyen és értékesítési szempontból is megfeleljen a magyar igényeknek. Fontos szempont még, hogy a tradícióra, a hazai alapanyagok megjelenésére hangsúly kerüljön, egyben a magyar étkezési szokásoknak is megfeleljen az étel. Amely ételnek nettó 1000 Ft/adag nyersanyagnormából kellett kijönnie. A versenybe az ország minden tájáról érkeztek nevezések a versenyezni kívánó csapatoktól, mely nevezésekben megmutatkozott a hazai szakemberek kreativitása, amit befolyásolt a verseny során kötelezően használandó két alapanyag, a Naszálytej Zrt. Zöldfarm BIO tejföl és a darálthús. „Hiszek abban, ha minden évben magyar alapanyagokból, magyar szaktudásra épülő és a magyar szürkeállomány által megalkotott receptúrákat alkotunk, akkor azzal megtaláljuk a helyünket a világ gasztronómiájának palettáján. Sőt, mindaz a gasztrokultúránk fejlesztésén felül turisztikai vonzerővé is válhat.” – mondta el Asztalos István az egyesület elnöke. A zsűrizés során a pályamunkák egy-egy sorszámot kaptak, amit kizárólag a szervezők ismertek, a versenyzők nem, ezt juttatták el a zsűri felé, így ők a számokkal ellátott ételeket bírálták. A szervezők így érték azt el, hogy az étel értékelésénél kizárólag az étel számítson és a zsűrit semmi ne befolyásolhassa. A döntőbe jutott ételek fantázianevei <ábécé sorrendben> a következők: A hegy ajándéka!Apukám KedvenceCsabai ízekbe zárt őzDélibábEtyeki daráltasFejedelmi SzivarHajdú-Bihari RöfögőHaPoTuPiHoppácskaNagymamám mondtaÖrökség Trilógia 2019Tüskevár A verseny a döntővel folytatódik, ahol már az is eldől, hogy melyik pályamű lesz az, amely a „Magyarország étele 2019”címet viselheti. A döntő március 23-án a Felcsúti Letenyey Lajos Gimnázium Szakgimnázium és Szakközépiskola tankonyháján kerül megrendezésre. A verseny további részletei a www.magyarorszagetele.hu weboldalon elérhetők. Cikk–>>> https://oldalasmagazin.hu/dupla-szakacsverseny-ujra-magyarorszag-etele-2019-es-okes/Fotó: Bácsi Róbert…Közzétette: Oldalas magazin – 2018. december 5., szerda Szakmai partnerek: Nemzeti Élelmiszer-lánc Biztonsági Hivatal (NÉBIH) Felcsúti Letenyey Lajos Gimnázium Szakgimnázium és Szakközépiskola Egészséges Táplálkozásért Egyesület; Biokontroll Hungária Kft.; Biokultúra szövetség. A verseny támogatói: Aviko;Friedmann csoportHelit Kft;MirbestNaszálytej Zrt.Oldalas magazinPannon Porcelán
Íme a receptek, amelyekkel Marton Adri a Mikulást várja Adri azt mondja, hogy Mikuláskor ismét előtör belőle a gyermeki énje, így izgatottan, és …
Íme, a legjobb bor-étel párosítások karácsonyra Közeledik a karácsony, ideje összeállítani a vendégváró étlapot! A klasszikus ünnepi fogásokhoz leginkább illő …
Decanter World Wine Awards – Számos érmet hoztak el a magyar borok Eredményesen szerepeltek a magyar, elsősorban a tokaji borászatok a világ egyik legrangosabb borversenye, a …
Tíz százalékkal bővülhet a hazai légi forgalom Tíz százalék körüli növekedést vár a légi forgalomban erre az évre a HungaroControl Magyar …