Főoldal Hírek Csőposta GastroPan 2019: Délkelet-Európa legnagyobb sütőipari és cukrászati kiállítása

GastroPan 2019: Délkelet-Európa legnagyobb sütőipari és cukrászati kiállítása

15 perc átlagos olvasási idő
0
1,727
 ehaccp_topbanner3.jpg

Újra megszervezi a Székelyudvarhelyi székhelyű Boro-Info cégcsoport és a PanGastRo Egyesület, Románia és Délkelet-Európa legnagyobb szakmai kiállítását, a GastroPan Expo-t, ahol a nemzetközi sütőipari, cukrászati, gasztronómiai és vendéglátóipari szakemberek, vállalkozók találkoznak. Ezúttal a rendezvénynek Arad városa ad otthont, 2019. március 28 és 30 között. Ez Románia legnagyobb olyan B2B típusú kiállítása, amelyre számos beszállító érkezik a világ minden részéről, hogy találkozzon a több tízezer szakmabeli látogatóval. A standokon szervezett programok mellett, a rendezvény három napja alatt zajlanak a már jól ismert GastroPan Versenyek, ahol megválasztják az Év Kézműves és Ipari Kenyerét és az Év Tortáját, az Év Hidegtálját.

Az évente megrendezett GastroPan kiállításon a kereslet találkozik a kínálattal, a sütőipari, cukrászati, gasztronómiai és vendéglátóipari kereskedők és gyártók személyesen találkoznak az iparág üzemeltetőivel, bemutatják termékeiket, technológiáikat és szolgáltatásaikat, a szakmák újdonságait, nemzetközi trendeket. 2019-ben több mint 130 kiállító, 4 kiállítási terem, számos mellékcsarnok, versenyterem és kültéri standok várják a több mint 20.000 szakmai látogatót.

TELJES KÖRŰ SZAKMAI MEGOLDÁSOK EGY HELYEN

Alacsony fogyasztású kompakt berendezések, melyek növelik a termelés hatékonyságát, multifunkcionális gépek, melyek változatossá teszik a termékek skáláját, specifikus bútorzat pékségek, cukrászdák és vendéglők kereskedelmi egységeinek, design ötletek és belsőépítészet, mind csupán néhány olyan dolog, amely jelen lesz a GastroPan 2019 standjain.

Ami a sütőipari szektort illeti a látogatók a GastroPan standjain alapanyagok, berendezések és szolgáltatások széles skálájával találkozhatnak, legyen szó akár kézműves pékségről vagy nagyüzemi termelésről, minden szakmabeli talál vállalkozásának megfelelő megoldásokat.

A cukrászati szektor beszállítóibemutatják a legújabb termékeiket és ötleteiket, amelyekkel sikert arattak európai szinten, de találkozhatunk majd a termelési és a kereskedelmi egységek számára kifejlesztett berendezések széles skálájával is. Nem hiányoznak majd az különböző eszközök, egyszer használatos termékek, kiegészítők és csomagolási ötletek sem. A szakmabeli látogatók tapasztalatot cserélhetnek a cukrászmesterekkel, csokoládékészítőkkel és fagylaltkészítőkkel.

Számos vendéglátóipari beszállító is jelen lesz a kiállításon. Standjaiknál találkozhatunk nagykonyhai berendezések egész sorával, de sütőipari és cukrászati szakembereknek szóló megoldásokkal is, amelyek segítenek a gasztronómia irányába terjeszkedni: gyors ételek, snack-ek és szendvicsek kínálata.

A GASTROPAN VERSENYEK ÚJ TEMATIKÁKKAL VÁRJÁK A VERSENYZŐKET.

A GastroPan versenyeken a legtehetségesebb pékek, cukrászok és szakácsok találkoznak, hogy a szakma neves képviselőiből álló zsűri előtt bemutassák tudásukat. A GastroPan versenyek három kategóriába sorolhatók (PÉK, CUKRÁSZ ÉS GASZTRONÓMIAI). Idén nem csak romániai versenyzők, hanem külföldiek is részt vesznek a GastroPan versenyein. A 2019-es GastroPan Versenyekre február 28-ig lehet jelentkezni a 0040756-610.883 telefonszámon illetve a concurs@gastropan.ro e-mail címen.

CUKRÁSZ – 2019. március 28. – A 2019 Év Tortája versenyszám tematikája: Dietetikus Torták. A díj elnyeréséért a versenyzőknek különleges, kreatív és lenyűgöző ízeket kell bemutatniuk. A cukorpasztából készült művészi alkotások tematikája: Provence szépsége a cukrászművész szemével. A csokoládéból készült művészi alkotások esetében a tematika szabadon választható, az egyetlen feltétel, hogy a műnek csokoládéból kell készülnie.  

PÉK-PÉKSÜTEMÉNY – 2019. március 29. – A kézműves pékeknek valamint a nagyüzemi termelőknek egyaránt esélyük van elnyerni a 2019 Év Kenyere díjat. Két különálló versenyszámban indulhatnak, a termelt mennyiség és a gyártási módszer függvényében – kézműves vagy nagyüzemi termelés. A kézműves kenyerek tematikája: Hagyományok és kihívások a 21. században. A Péksütemények versenyszám tematikája: A városi környezetben élő Y generáció péksüteménye. A művészi vénával megáldott pékek jelentkezhetnek a kenyértésztából készült művészi alkotások versenyszámba, melynek tematikája: A maradandóság vidéken született.

GASZTRONÓMIAI – 2019. március 30. – A GastroPan Versenyek Gasztronómiai kategóriája két versenyszámot foglal magába: Hidegtálak készítése (amelyben lehet egyénileg vagy csapatban versenyezni) és Gyümölcs- és zöldségfaragás. Azoknak, akik a hidegtálak versenyszámban vesznek részt, egy ünnepi hidegtálat, egy hagyományos román fogást és egy vendéglői desszertet kell elkészíteniük. A Gyümölcs- és zöldségfaragó versenyszám témája: Madarak és virágok.

A BESZÁLLÍTÓ CÉGEK TÁMOGATHATJÁK A 2019-ES GASTROPAN VERSENYEKET

A vendéglők, cukrászdák és pékségek számára alapanyagokat, berendezéseket és megoldásokat kínáló beszállítóknak lehetőségük nyílik támogatni a GastroPan Versenyeket, különböző díjakat ajánlhatnak fel a nyertesek számára. A szponzorcsomagokra és a velük járó reklámszolgáltatásokra vonatkozó információkért keresse a szervezőket: 0732-575.556, info@gastropan.ro.


HOGYAN JUTHAT EL A GASTROPAN HELYSZÍNÉRE?

AUTÓVAL

Az Expo Arad Kiállítási Központ Budapesttől 2,5 órára, Szegedtől 1 órányi autózásra található. A legközelebbi határátkelő 13 km-re, a nagylaki pedig 30 percnyi autóútra van. A kiállítási központ nagy parkolóval várja a látogatókat. A parkolás ingyenes. Keresse a Google Maps-en az „Expo Arad” épületét vagy a következő címet: Calea Aurel Vlaicu 300. szám, Arad.

VONATTAL

Vonattal is könnyedén utazhat Aradra, mivel a nemzetközi vasúthálózat érinti Arad városát. A legelőnyösebb útvonalról érdeklődjön a vasúti utastájékoztatóknál. Az Aradi vonatállomásról javasoljuk, hívja a következő taxiszámot: 004-0257-944

A GastroPan Kiállítást ingyenesen látogathatják azok a személyek, akik a sütőipar, cukrászat, vendéglátóipar, malomipar, csokoládé-, fagylalt-, pizza-, száraztésztagyártás, közétkeztetés vagy más kapcsolódó tevékenységi területen dolgoznak. A kiállításra való belépés meghívóval vagy belépőjeggyel történik. A belépőjegy kitölthető a www.gastropan.ro honlapon. A kiállítás csütörtöktől szombatig, 10.00 és 18.00 óra között látogatható.

Várjuk Közép- és Délkelet-Európa legnagyobb sütőipari, cukrászati és vendéglátóipari szakmai kiállítására, 2019. március 28-30 között Aradra, az Expo Arad épületébe: A GastroPan kiállításra.

Az esemény további részleteiért és       a korábbi kiállítások fotóinak megtekintéséért kérjük, látogasson el honlapunkra: www.gastropan.ro

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Csőposta

Cikk ajánló

KÁN Egyetemi Napok – a Dunántúl legnagyobb agrárrendezvénye

Sajtótájékoztató keretében ismertették a szeptember 27-29. között megrendezésre kerülő KÁN…