Csőposta GastroPan 2019: Délkelet-Európa legnagyobb sütőipari és cukrászati kiállítása Szerkesztő : Asztalos István Közzétéve: 2019-02-19 15 perc átlagos olvasási idő 0 1,765 Oszd meg Facebook Oszd meg Twitter Oszd meg Google+ Oszd meg Reddit Oszd meg Pinterest Oszd meg Linkedin Oszd meg Tumblr A kép csak illusztráció! Újra megszervezi a Székelyudvarhelyi székhelyű Boro-Info cégcsoport és a PanGastRo Egyesület, Románia és Délkelet-Európa legnagyobb szakmai kiállítását, a GastroPan Expo-t, ahol a nemzetközi sütőipari, cukrászati, gasztronómiai és vendéglátóipari szakemberek, vállalkozók találkoznak. Ezúttal a rendezvénynek Arad városa ad otthont, 2019. március 28 és 30 között. Ez Románia legnagyobb olyan B2B típusú kiállítása, amelyre számos beszállító érkezik a világ minden részéről, hogy találkozzon a több tízezer szakmabeli látogatóval. A standokon szervezett programok mellett, a rendezvény három napja alatt zajlanak a már jól ismert GastroPan Versenyek, ahol megválasztják az Év Kézműves és Ipari Kenyerét és az Év Tortáját, az Év Hidegtálját.Az évente megrendezett GastroPan kiállításon a kereslet találkozik a kínálattal, a sütőipari, cukrászati, gasztronómiai és vendéglátóipari kereskedők és gyártók személyesen találkoznak az iparág üzemeltetőivel, bemutatják termékeiket, technológiáikat és szolgáltatásaikat, a szakmák újdonságait, nemzetközi trendeket. 2019-ben több mint 130 kiállító, 4 kiállítási terem, számos mellékcsarnok, versenyterem és kültéri standok várják a több mint 20.000 szakmai látogatót.TELJES KÖRŰ SZAKMAI MEGOLDÁSOK EGY HELYENAlacsony fogyasztású kompakt berendezések, melyek növelik a termelés hatékonyságát, multifunkcionális gépek, melyek változatossá teszik a termékek skáláját, specifikus bútorzat pékségek, cukrászdák és vendéglők kereskedelmi egységeinek, design ötletek és belsőépítészet, mind csupán néhány olyan dolog, amely jelen lesz a GastroPan 2019 standjain.Ami a sütőipari szektort illeti a látogatók a GastroPan standjain alapanyagok, berendezések és szolgáltatások széles skálájával találkozhatnak, legyen szó akár kézműves pékségről vagy nagyüzemi termelésről, minden szakmabeli talál vállalkozásának megfelelő megoldásokat. A cukrászati szektor beszállítóibemutatják a legújabb termékeiket és ötleteiket, amelyekkel sikert arattak európai szinten, de találkozhatunk majd a termelési és a kereskedelmi egységek számára kifejlesztett berendezések széles skálájával is. Nem hiányoznak majd az különböző eszközök, egyszer használatos termékek, kiegészítők és csomagolási ötletek sem. A szakmabeli látogatók tapasztalatot cserélhetnek a cukrászmesterekkel, csokoládékészítőkkel és fagylaltkészítőkkel. Számos vendéglátóipari beszállító is jelen lesz a kiállításon. Standjaiknál találkozhatunk nagykonyhai berendezések egész sorával, de sütőipari és cukrászati szakembereknek szóló megoldásokkal is, amelyek segítenek a gasztronómia irányába terjeszkedni: gyors ételek, snack-ek és szendvicsek kínálata. A GASTROPAN VERSENYEK ÚJ TEMATIKÁKKAL VÁRJÁK A VERSENYZŐKET.A GastroPan versenyeken a legtehetségesebb pékek, cukrászok és szakácsok találkoznak, hogy a szakma neves képviselőiből álló zsűri előtt bemutassák tudásukat. A GastroPan versenyek három kategóriába sorolhatók (PÉK, CUKRÁSZ ÉS GASZTRONÓMIAI). Idén nem csak romániai versenyzők, hanem külföldiek is részt vesznek a GastroPan versenyein. A 2019-es GastroPan Versenyekre február 28-ig lehet jelentkezni a 0040756-610.883 telefonszámon illetve a concurs@gastropan.ro e-mail címen.CUKRÁSZ – 2019. március 28. – A 2019 Év Tortája versenyszám tematikája: Dietetikus Torták. A díj elnyeréséért a versenyzőknek különleges, kreatív és lenyűgöző ízeket kell bemutatniuk. A cukorpasztából készült művészi alkotások tematikája: Provence szépsége a cukrászművész szemével. A csokoládéból készült művészi alkotások esetében a tematika szabadon választható, az egyetlen feltétel, hogy a műnek csokoládéból kell készülnie. PÉK-PÉKSÜTEMÉNY – 2019. március 29. – A kézműves pékeknek valamint a nagyüzemi termelőknek egyaránt esélyük van elnyerni a 2019 Év Kenyere díjat. Két különálló versenyszámban indulhatnak, a termelt mennyiség és a gyártási módszer függvényében – kézműves vagy nagyüzemi termelés. A kézműves kenyerek tematikája: Hagyományok és kihívások a 21. században. A Péksütemények versenyszám tematikája: A városi környezetben élő Y generáció péksüteménye. A művészi vénával megáldott pékek jelentkezhetnek a kenyértésztából készült művészi alkotások versenyszámba, melynek tematikája: A maradandóság vidéken született. GASZTRONÓMIAI – 2019. március 30. – A GastroPan Versenyek Gasztronómiai kategóriája két versenyszámot foglal magába: Hidegtálak készítése (amelyben lehet egyénileg vagy csapatban versenyezni) és Gyümölcs- és zöldségfaragás. Azoknak, akik a hidegtálak versenyszámban vesznek részt, egy ünnepi hidegtálat, egy hagyományos román fogást és egy vendéglői desszertet kell elkészíteniük. A Gyümölcs- és zöldségfaragó versenyszám témája: Madarak és virágok. A BESZÁLLÍTÓ CÉGEK TÁMOGATHATJÁK A 2019-ES GASTROPAN VERSENYEKETA vendéglők, cukrászdák és pékségek számára alapanyagokat, berendezéseket és megoldásokat kínáló beszállítóknak lehetőségük nyílik támogatni a GastroPan Versenyeket, különböző díjakat ajánlhatnak fel a nyertesek számára. A szponzorcsomagokra és a velük járó reklámszolgáltatásokra vonatkozó információkért keresse a szervezőket: 0732-575.556, info@gastropan.ro.HOGYAN JUTHAT EL A GASTROPAN HELYSZÍNÉRE?AUTÓVALAz Expo Arad Kiállítási Központ Budapesttől 2,5 órára, Szegedtől 1 órányi autózásra található. A legközelebbi határátkelő 13 km-re, a nagylaki pedig 30 percnyi autóútra van. A kiállítási központ nagy parkolóval várja a látogatókat. A parkolás ingyenes. Keresse a Google Maps-en az „Expo Arad” épületét vagy a következő címet: Calea Aurel Vlaicu 300. szám, Arad.VONATTALVonattal is könnyedén utazhat Aradra, mivel a nemzetközi vasúthálózat érinti Arad városát. A legelőnyösebb útvonalról érdeklődjön a vasúti utastájékoztatóknál. Az Aradi vonatállomásról javasoljuk, hívja a következő taxiszámot: 004-0257-944 A GastroPan Kiállítást ingyenesen látogathatják azok a személyek, akik a sütőipar, cukrászat, vendéglátóipar, malomipar, csokoládé-, fagylalt-, pizza-, száraztésztagyártás, közétkeztetés vagy más kapcsolódó tevékenységi területen dolgoznak. A kiállításra való belépés meghívóval vagy belépőjeggyel történik. A belépőjegy kitölthető a www.gastropan.ro honlapon. A kiállítás csütörtöktől szombatig, 10.00 és 18.00 óra között látogatható.Várjuk Közép- és Délkelet-Európa legnagyobb sütőipari, cukrászati és vendéglátóipari szakmai kiállítására, 2019. március 28-30 között Aradra, az Expo Arad épületébe: A GastroPan kiállításra.Az esemény további részleteiért és a korábbi kiállítások fotóinak megtekintéséért kérjük, látogasson el honlapunkra: www.gastropan.roProgramsorozattal ünnepli Budapest egyesítésének 151. évfordulóját a fővárosban Megjelent az Oldalas magazin 2024. novemberi száma! Profession.hu: Nógrád vármegye kivételével mindenhol aktívabbak voltak a munkakeresők a harmadik negyedévben Magyarország étele: Két naposra nő Magyarország egyik legnagyobb gasztronómiai rendezvénye Jövő héten rendezik meg a 27. Csabai Kolbászfesztivált
Profession.hu: Nógrád vármegye kivételével mindenhol aktívabbak voltak a munkakeresők a harmadik negyedévben
Hrúz Mária konyhájában főzték meg Petőfi kedvenceit Szalkszentmárton fontos helyett foglal el Petőfi életében: apja egy időben itt bérelt vendégfogadót és …
Tökéletes halloween-i vendégváró receptek Ma már hazánkban is egyre jobban elfogadott, hogy október végén az őszi faleveles dekorációk …
Harminc koncert a Paksi nemzetközi gasztroblues fesztiválon Harminc koncert a Paksi nemzetközi gasztroblues fesztiválon Beth Hart, Carl Verheyen, …
Megdőlt a hazai koktélrekord Megdőlt a hazai koktélrekord Június 12-én este a Budai Várban zajló sörfesztiválon megdőlt …