Átólzéig Elstartolt a Bocuse d’Or Gasztrokörút! Szerkesztő : Asztalos István Közzétéve: 2015-06-08 7 perc átlagos olvasási idő 0 2,799 Oszd meg Facebook Oszd meg Twitter Oszd meg Google+ Oszd meg Reddit Oszd meg Pinterest Oszd meg Linkedin Oszd meg Tumblr Elstartolt a Bocuse d’Or Gasztrokörút! Molnár Gábor, a 2015-ös szakácsversenyen 13. helyezést elért séf különleges vacsorájával, pénteken este elstartolt a Bocuse d’Or Gasztrokörút. A Magyar Bocuse d’Or Akadémia szervezésében 9 hónapon át tartó, 9 alkalomból álló eseménysorozat célja, hogy bemutatkozási lehetőséget biztosítson az európai verseny hazai elődöntőjében induló versenyzők számára, hogy azok országszerte megmutathassák és egyben közelebb is hozhassák a gasztronómia iránt érdeklődők számára a legmagasabb színvonalú magyar fine dining konyhaművészetet. Az exkluzív élménykörút első állomásának a patinás Szidónia Kastélyszálloda adott otthont. Képünkön: Thomas Radil, Gulyás Eszter és Hamvas Zoltán Egy ásványvízforgalmazó kiemelt támogatásával elindított rendezvénysorozat különlegessége, hogy a séfeknek a helyszínek jellegét, hangulatát és funkcióját figyelembe véve kell összeállítaniuk állomásról-állomásra a menüsort, egyúttal rávilágítva a figyelmet a földrajzi adottságok által is meghatározott kiváló magyar alapanyagokra. Az időközben megrendezésre kerülő hazai selejtező versenyek és döntő eredményeképpen összeáll az a magyar csapat, aki képviseli hazánkat a 2016-ban, Budapesten megrendezésre kerülő európai döntőben, mely nemcsak kiemelkedő országimázs-építő lehetőség, hanem további lehetőséget ad arra, hogy a nemzetközi porondon még inkább előtérbe kerüljenek hazánk termékei, kulturális és turisztikai kincsei, illetve gasztronómiája. A 18. században épült, Röjtökmuzsajon található Szidónia Kastélyszálloda „híd” múlt, jelen és jövő között, mely kétszáz éve őrzi a történelem emlékeit. „A menü összeállításakor legfőképpen a kastélyszálloda eredetisége, hagyományai és az erdőben-mezőben gazdag vidéki környezet inspirált. Célom az volt, hogy az egyszerű, hagyományos magyar alapanyagokat a 21. századi formában mutassam meg. Az öt fogásos menüben megjelent a mangalica, a magyar szivárványos pisztráng és a kacsamáj, csakúgy, mint a vadturbolya, a csalán és a vadcitromfű is – utóbbi két növény egy részét a Röjtökmuzsaj felé tartó utam alatt, a folyópart mellett magam gyűjtöttem. Tettem ezt azért, mert fontosnak tartom a természet kincseinek felfedezését, ezekkel élni kell, nem szabad őket veszni hagyni. E gondolatot szánom a menü fő mondanivalójának is” – mondta Molnár Gábor. A hűs pezsgővel kísért kulináris különlegesség mellett a helyszín is nagymértékben hozzájárult a komplex gasztronómiai élményhez, hiszen a romantikus vacsora a régmúlt idők hangulatát idéző csodás enteriőrben, finom jazz és swing standardak kíséretében zajlott. „Külön megtiszteltetés és óriási büszkeség számunkra, hogy egy ilyen eseménynek adhattunk otthont, úttörői lehettünk egy csodásan kibontakozó kezdeményezésnek. Bízunk abban, hogy egyúttal mi is hozzájárulhatunk ahhoz, hogy a jövő évi verseny sikeres legyen, és a világ felfigyeljen kis országunk nagy büszkeségeire” – mondta Gulyás Eszter, az est házigazdája, a Szidónia Kastélyszálloda menedzsere. A Bocuse d’Or Gasztrokörút második állomása Veszprémben lesz, a rendezvénynek 2015. július 4-én a Villa Medici ad otthont, Pesti István séf közreműködésével.
Hrúz Mária konyhájában főzték meg Petőfi kedvenceit Szalkszentmárton fontos helyett foglal el Petőfi életében: apja egy időben itt bérelt vendégfogadót és …
Tökéletes halloween-i vendégváró receptek Ma már hazánkban is egyre jobban elfogadott, hogy október végén az őszi faleveles dekorációk …
NGM: az ellenőrzött munkaadók 68 százalékánál találtak munkaügyi szabálytalanságot A munkaügyi hatóság az ellenőrzött 10 186 munkáltató 68 százalékánál tárt fel munkaügyi jogsértéseket, …
Alaptalan, felelőtlen rémhír, hogy pünkösdig zárva kell tartaniuk a szállodáknak és az éttermeknek Alaptalan, felelőtlen rémhír, hogy pünkösdig zárva kell tartaniuk a szállodáknak és az éttermeknek Magyarországon …