Főoldal Hírek Átólzéig Helikopterrel keresnek egy tigrist Párizs közelében

Helikopterrel keresnek egy tigrist Párizs közelében

5 perc átlagos olvasási idő
0
1,256
 ehaccp_topbanner3.jpg

Helikopterrel keresnek egy tigrist Párizs közelében
 

    Helikopterrel keresett egy elszabadult tigrist csütörtökön a francia rendőrség és tűzoltóság Párizs közelében – közölték a hatóságok. A környék lakói nem hagyhatják el az otthonaikat, a gyermekeket nem engedték haza az iskolákból.

    “Reggel óta kergetjük, a rendőrök megpróbálják bekeríteni” – mondta egy rendőrségi forrás. A kábítópisztollyal felszerelt tűzoltók pedig helikopter segítségével próbálják fellelni a vadállat nyomát.

    A tigrist délelőtt a Párizstól negyven kilométerre keletre található Montévrain település egyik szupermarketje vezetőjének felesége látta meg az üzlet parkolójában. A nő lefotózta az állatot, majd riasztotta a helyi hatóságokat. Teniszezők is jelezték a rendőrségen, hogy tigrist láttak a pálya közelében.  

    A montévraini őrs riasztására kezdte meg a rendőrség és a tűzoltóság nagy erőkkel a tigris keresését. A mintegy hatvan ember mellett egy medvevadász kutyát is bevetettek a mintegy hetven kilogrammos állat felkutatására.  
    A prefektúra közlése szerint “amennyiben lehetséges, megpróbálják elaltatni, de ha veszélyesnek vagy agresszívnek mutatkozik, akkor az lesz a parancs, hogy le kell lőni”.

    A település és a szomszédos Chessy közötti erdős vidéken, amely négy-öt labdarúgópályának felel meg, biztonsági övezetet hoztak létre a hatóságok, elsősorban itt keresik a tigrist. 
    A környéket egyébként teljesen lezárták, Montévrain lakói nem hagyhatják el az otthonaikat, a gyermekeket pedig nem engedték haza az iskolákból. 

    “Elővigyázatosságból arra kérjük a lakókat, hogy ne menjenek el otthonról, illetve maradjanak a zárt gépkocsijaikban. Aki látja a tigrist, azonnal hívja a rendőrséget vagy a tűzoltókat” – tudatta a polgármesteri hivatal. 
    Montévrain a párizsi Disneyland közelében található, s a településen egy vándorcirkusz is vendégszerepel, de egyelőre egyik helyről sem jelezték, hogy tőlük szabadult el a tigris.

 

MTI / Pixabay

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

Magyarország étele 2023 elődöntő, egy titkos összetevővel

Tizenkét csapat jutott tovább és két tartalékot is megnevezett a zsűri a Magyarország étel…