Főoldal Hírek Átólzéig Helikopterrel keresnek egy tigrist Párizs közelében

Helikopterrel keresnek egy tigrist Párizs közelében

5 perc átlagos olvasási idő
0
1,302
 ehaccp_topbanner3.jpg

Helikopterrel keresnek egy tigrist Párizs közelében
 

    Helikopterrel keresett egy elszabadult tigrist csütörtökön a francia rendőrség és tűzoltóság Párizs közelében – közölték a hatóságok. A környék lakói nem hagyhatják el az otthonaikat, a gyermekeket nem engedték haza az iskolákból.

    “Reggel óta kergetjük, a rendőrök megpróbálják bekeríteni” – mondta egy rendőrségi forrás. A kábítópisztollyal felszerelt tűzoltók pedig helikopter segítségével próbálják fellelni a vadállat nyomát.

    A tigrist délelőtt a Párizstól negyven kilométerre keletre található Montévrain település egyik szupermarketje vezetőjének felesége látta meg az üzlet parkolójában. A nő lefotózta az állatot, majd riasztotta a helyi hatóságokat. Teniszezők is jelezték a rendőrségen, hogy tigrist láttak a pálya közelében.  

    A montévraini őrs riasztására kezdte meg a rendőrség és a tűzoltóság nagy erőkkel a tigris keresését. A mintegy hatvan ember mellett egy medvevadász kutyát is bevetettek a mintegy hetven kilogrammos állat felkutatására.  
    A prefektúra közlése szerint “amennyiben lehetséges, megpróbálják elaltatni, de ha veszélyesnek vagy agresszívnek mutatkozik, akkor az lesz a parancs, hogy le kell lőni”.

    A település és a szomszédos Chessy közötti erdős vidéken, amely négy-öt labdarúgópályának felel meg, biztonsági övezetet hoztak létre a hatóságok, elsősorban itt keresik a tigrist. 
    A környéket egyébként teljesen lezárták, Montévrain lakói nem hagyhatják el az otthonaikat, a gyermekeket pedig nem engedték haza az iskolákból. 

    “Elővigyázatosságból arra kérjük a lakókat, hogy ne menjenek el otthonról, illetve maradjanak a zárt gépkocsijaikban. Aki látja a tigrist, azonnal hívja a rendőrséget vagy a tűzoltókat” – tudatta a polgármesteri hivatal. 
    Montévrain a párizsi Disneyland közelében található, s a településen egy vándorcirkusz is vendégszerepel, de egyelőre egyik helyről sem jelezték, hogy tőlük szabadult el a tigris.

 

MTI / Pixabay

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

A csomagolóanyagok új korszakát hozzák el a MATE kutatói

Gödöllő, 2024. május 14. – Napjainkban számos területen vált kardinális kérdéssé a fenntar…