Ajánló Átólzéig Vészesen közeleg a nevezési határidő vége Szerkesztő : Asztalos István Közzétéve: 2019-01-12 7 perc átlagos olvasási idő 0 1,499 Oszd meg Facebook Oszd meg Twitter Oszd meg Google+ Oszd meg Reddit Oszd meg Pinterest Oszd meg Linkedin Oszd meg Tumblr Mint korábbi cikkünkben már megírtuk, újra meghirdetésre került a Magyarország étele 2019. és az OKÉS Országos Közétkeztetési szakácsverseny. Dupla szakácsverseny újra – Magyarország étele 2019. és OKÉS Alig kettő hetük maradt azoknak, akik megmérettetnék magukat a Magyarország étele 2019. és az OKÉS Országos Közétkeztetési szakácsversenyen. A Magyarország étele 2019. versenyen, annak rendezői olyan innovatív, de populáris ételek nevezését várják, mely nagy adagszámban is elkészíthető, és alkalmas lehet arra, hogy Magyarország étele 2019 címet elnyerje. További elvárás, hogy az étel a legtöbb konyhán elkészíthető legyen, a tradícióra, a hazai alapanyagok megjelenésére hangsúly kerüljön, egyben a magyar étkezési szokásoknak is megfeleljen. A verseny kötelezően használandó alapanyaga a Naszálytej Zrt. Zöldfarm Bio tejföl és a darálthús (bármilyen fajtájú és összetételű lehet). A Magyarország étele 2019. szakácsverseny győztese a verseny által biztosított hatalmas presztízs és médiafelület mellett azt is elnyeri, hogy a 2019-ben újra megrendezésre kerülő szakácsfelvonulás elején sétálhat a Parlamenthez, eljuttatva és letétbe helyezve a receptúrát az „Ország házába”. ? buszke vagyok!Közzétette: Asztalos István – 2018. június 27., szerda Az Egyesület másik versenye, a nyolcadik éve megrendezésre kerülő OKÉS Országos Közétkeztetési szakácsverseny, mely a közétkeztetésben tevékenykedőket célozza meg. Elvárás, hogy az arra vállalkozók nagy adagszámban elkészíthető, gusztusos megjelenésű, kiváló ízekkel bíró három fogásos menükkel nevezzenek, mindezt az innováció és a verseny témájaként megjelölt: „Közétkeztetés az egészségtudatosság jegyében”. A verseny célja a következtetők tudásának bővítése, az ételek modernizálása, a mai kor követelményeihez igazítása, azok egészségesebb elkészítése. A melegkonyhai főzőversenyhez hasonlóan, ez alkalommal is fontos, a tudatosság és a bio alapanyagok felhasználása. Az OKÉS versenyen a realitásoknak megfelelő, alacsony nyersanyagnormából (nettó 350 Ft./fő) kell majd 3 fogásos menüt készíteni. A verseny kötelezően használandó alapanyaga a hungarikumnak is beillő Naszálytej Zrt. Magic Milk Bio Laktózmentes tej és a vadhús (bármilyen formában elfogadott). A versenyekről bővebben: Magyarország étele 2019. OKÉS Országos Közétkeztetési szakácsverseny A nevezéseket mindkét verseny esetében 2019. január 25-ig várják. A döntő 2019. március 23-án (Magyarország étele 2019.) és 2019. május 25-én (OKÉS) kerül megrendezésre a Felcsúti Letenyey Lajos Gimnázium Szakgimnázium és Szakközépiskolában. A nevezéseket mindkét verseny esetében 2019. január 25-ig várják. A döntő 2019. március 23-án (Magyarország étele 2019.) és 2019. május 25-én (OKÉS) kerül megrendezésre a Felcsúti Letenyey Lajos Gimnázium Szakgimnázium és Szakközépiskolában. A versenyek szakmai partnerei: Nemzeti Élelmiszer-lánc Biztonsági Hivatal (NÉBIH)Egészséges Táplálkozásért EgyesületBiokontroll Hungária Kft.Biokultúra szövetségFelcsúti Letenyey Lajos Gimnázium Szakgimnázium és Szakközépiskola A verseny támogatói: Aviko;Naszálytej Zrt.Helit Kft;MirbestOldalas magazinPannon Porcelán kft.Friedmann csoport h
Tökéletes halloween-i vendégváró receptek Ma már hazánkban is egyre jobban elfogadott, hogy október végén az őszi faleveles dekorációk …
Upfield – Nyári receptinspiráció A nyári szezon beindultával szeretnénk nektek egy kis receptinspirációval kedveskedni az Upfield Professional jóvoltából. …
Pörög a belföldi turizmus A legfrissebb adatok szerint a vendégforgalom több mint 5 százalékkal, a szálláshelyek bevétele pedig …
Karácsonyi adományokat vár az élelmiszerbank Karácsonyi adományokat vár az élelmiszerbank Karácsonyi adománygyűjtést szervez a Magyar Élelmiszerbank Egyesület országszerte …