Átólzéig Idén is meghirdetik az Év pálinkás bonbonja versenyt Szerkesztő : Asztalos István Közzétéve: 2024-01-13 4 perc átlagos olvasási idő 0 286 Oszd meg Facebook Oszd meg Twitter Oszd meg Google+ Oszd meg Reddit Oszd meg Pinterest Oszd meg Linkedin Oszd meg Tumblr Idén is meghirdetik az Év pálinkás bonbonja versenyt a 24. Gyulai Pálinkafesztivál kísérőrendezvényeként – közölték a szervezők hétfőn az MTI-vel. Mint írták, a verseny célja a hungarikum magyar pálinka mint nemzeti ital és a minőségi csokoládék közös kulináris élvezeti értékeinek népszerűsítése. További cél a hazai kézműves csokoládés műhelyek, cukrászüzemek, édesipari termékeket előállító vendéglátóhelyek és a minőségi gyümölcspálinkákat gyártó cégek szakmai együttműködésének előmozdítása. Tavaly, az első alkalommal kihirdetett megmérettetésre 107 nevezés érkezett. Az idén két új kategóriát is meghirdetnek, lesz mindenmentes kategória, és várják oktatási intézmények jelentkezését is. A közlemény idézi Veszely Attila zsűrielnököt, aki szerint „nagyon fontos, hogy a szakiskolák, szakképzési centrumok, technikumok képzésein résztvevő cukrász tanulók is megmérettethessék magukat egy-egy rangos versenyen”. Nevezni február 1. és április 12. között lehet; nemcsak hazai, hanem határon túli vállalkozások is jelentkezhetnek, a feltétel, hogy adószámmal rendelkezzenek. Nevezni lehet krémtöltelékkel készült kézműves pálinkás bonbonnal; és mivel a fesztiválon idén az év gyümölcse a birs lesz, külön bírálják a birspálinka felhasználásával készült édességeket. A szakmai zsűri április 18-án bírálja egyebek mellett a bonbonok megjelenését, szerkezeti felépítését, a krémességet, a fűszerezést, a kreativitást és az összbenyomást. Ez alapján arany, ezüst és bronz minősítéseket osztanak. Az eredményhirdetés május 18-án, a 24. Gyulai Pálinkafesztiválon lesz – írták.Elsőként készít hazánkban angyalhaj csokoládéból fagylaltot a híres cukrászséf Magyarország Tortája 2025. – A döntős torták Nagy sikerrel zajlott az áprilisi taggyűlés és workshop Budaörsön 10 nap szünet – 10 nap élmény: ezért választanak egyre többen tavaszi tábort Megjelent az Oldalas magazin 2025. áprilisi száma! MTI/Pixabay
Hrúz Mária konyhájában főzték meg Petőfi kedvenceit Szalkszentmárton fontos helyett foglal el Petőfi életében: apja egy időben itt bérelt vendégfogadót és …
Tökéletes halloween-i vendégváró receptek Ma már hazánkban is egyre jobban elfogadott, hogy október végén az őszi faleveles dekorációk …
26 méter magas kilátót adott át az Ipoly Erdő Zrt. A létesítmény az Ipoly Erdő Zrt. saját forrásból finanszírozott nettó 45 millió forintból valósult meg. A …
Ünnepnapok: változások a munkarendben Ünnepnapok: változások a munkarendben A karácsonyi ünnepek miatt az év végén hazánkban munkanap-áthelyezések …